Free cookie consent management tool by TermsFeed

Aparitia smartphone-urilor si a tabletelor a insemnat o era noua in IT, facandu-se astfel trecerea la experienta tactila. Se pare ca cei de la Fujitsu sunt dornici sa termine o data pentru totdeauna cu tastatura fizica, asta daca ne gandim la cele prezentate la evenimentul MWC din acest an.

Intr-un colt al standului Fujitsu din Barcelona putea fi vazut un domn care tasta pe o tableta cu ajutorul unei tastaturi. Pana aici nimic deosebit, ati putea spune, doar ca tastatura pe care el o folosea nu exista fizic.

Iata care era ideea: datorita unui software inteligent si unei camere de pe tableta, Fujitsu a gasit metoda unica, pentru utilizatori, de a tasta pe orice suprafata neteda. Soft-ul este in stadiul de prototip, desi poate fi oricand folosit pe orice gadget – parea sa mearga perfect pe o tableta Fujitsu Windows 8, chiar daca avea atasata o lampa care lumina mainile utilizatorului.

fujitsu-keyboard

Folosirea tastaturii imaginare pare simpla – o persoana care bate calm ritmul pe suprafata unei mese de fapt tasteaza propozitii -, tehnologia din spatele acestui soft nu este insa de luat in ras. Este vorba de un adevarat proces de invatare, caci sistemul inregistreaza si analizeaza miscarile mainilor utilizatorului pentru a determina locul lor pe tastatura imaginara.

Se pare totusi ca soft-ul mai are nevoie de optimizari inanite de a putea fi folosit in mod real, conform unui jurnalist prezent la eveniment, care a dorit sa testeze el insusi acest nou gadget.
Aparent, soft-ul, pe baza culorii pielii, decide daca preia sau nu ceea ce se tasteaza, fiind setat sa recunoasca un anumit ton al tenului, un mic amanunt care ar putea constitui un avantaj pe viitor, cand aceasta noua tehnologie va fi implementata.

Compania Fujitsu are in vedere transformarea acestei tehnologii intr-un produs fiabil si includerea sa pe cateva tablete si smartphone-uri, lucru pe care, de altfel, concluzie intarita si de lucrarea publicata in 2011 de cativa cercetatori. Totusi, tastatura viitorului poate fi unul dintre acele lucruri prea inteligente si care vin sa rezolve o problema care in realitate nu exista.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.