Vivaldi este un nou browser web lansat de fostul sef al Opera

Vivaldi

Pentru un timp, Opera a fost browserul utilizatorilor avansati – era optiunea aleasa atunci cand celelalte aplicatii nu aveau combinatia necesare de trucuri si scurtaturi.

Compania a mers catre functiile oferite de Chrome lasand in urma multe din optiunile ce atrageau utilizatorii sai. Vivaldi, o companie co-fondata de fostul director executiv al Opera, a lansat propriul browser pentru publicul lasat in urma de fosta companie la care a lucrat. Browserul ofera functii ce au fost prezente pe Opera ca si pagina Speed Dial (pentru acces la paginile ce va plac) dar si scurtaturi personalizate pentru tastatura si note pentru fiecare pagina vizitata.

Programul are cateva unelte atragatoare, bara de meniu isi schimba culoarea pentru a se potrivi cu siteul accesat. Browserul este momentan disponibil intr-o versiune de test pentru Linux, Mac si Windows.

Pe langa disponibilitatea pentru sistemele de operare desktop, browserul este disponibil si pentru sistemele mobile, cel putin va fi, Vivaldi nu este gata sa face publice aceste detalii inca.

Va pot spune ca merita sa incercati noul browser desi are de purtat o batalie majora pentru o cota mica de piata. Vivaldi se adreseaza unui subset din audienta batranului Opera ce are o cota de piata de doar 1,4%. Compania va trebui sa faca multe pentru a deveni o alternativa populara si iubita de utilizatori, mai ales pe langa nume ca Firefox si Chrome.

Curiosi? Vizitati pagina oficiala Vivaldi: vivaldi.com

               

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus