Western Digital şi SanDisk Corporation, anunţă încheierea unui proces de achiziţie a SanDisk de către Western Digital. În total, SanDisk a fost evaluată la 19 miliarde de dolari, iar  tranzacţia a fost aprobată de către consiliul de administrație al ambelor companii.

Asocierea optimă este elementul cheie al transformării prin care Western Digital va trece pentru a se poziționa în continuare ca și companie care dezvoltă soluţii de stocare variate la scară globală. Această achiziţie va conduce la lansarea de produse şi tehnologii noi, de ultimă generaţie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzacţia dublează practic adresabilitatea companiei Western Digital şi îi extinde participaţia în segmente de piaţă care sunt acum în creştere.

SanDisk are o experienţă de piață de 27 de ani, având expertiză în dezvoltarea de produse NVM şi soluţii de stocare. Achiziţia SanDisk va conduce Western Digital la crearea de produse bazate pe tehnologia NAND, cea mai mare companie de stocare din lume asigurându-şi astfel accesul la tehnologii solid state de ultimă generaţie

În ultimii ani Western Digital a derulat o serie de achiziţii de companii care ajută la dezvoltarea de noi produse şi tehnologii menite să poziţioneze compania în piaţă ca lider tehnologic.

“Această tranzacţie se aliniază cu strategia noastră pe termen lung de a fi mereu liderul tehnologic al industriei de stocare. Cele două companii au acum capacitatea de a identifica rapid oportunităţile pieţei şi de a dezvolta soluţii pentru nevoile în continuă schimbare ale consumatorilor. Sunt încântat să le urez bun venit celor de la SanDisk și urmărim să creăm valoare suplimentară pentru toate părțile interesate, atât beneficiari ai produselor noastre, acționari și angajați”, a declarat Steve Milligan, Chief Executive Officer, Western Digital.

“Western Digital este perceput la nivel global ca liderul tehnologic al industriei de stocare. Experienţă de 45 de ani a companiei a condus la dezvoltarea continuă de produse şi tehnologii performante, iar acest fapt face ca Western Digital să fie partenerul ideal pentru SanDisk. Prin unirea celor două companii vom putea oferi cel mai extins portofoliu de produse şi tehnologii de stocare”, a declarat Sanjay Mehrotra, President şi Chief Executive Officer, SanDisk.

Liniile de produse realizate de Western Digital şi SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, soluţii de stocare dedicate centrelor de date şi soluţii de stocare flash, vor reprezenta fundaţia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C şi B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare şi dezvoltare performante, ce au condus în timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale.

Steve Miligan va continua să îşi exercite funcţia de Chief Executive Officer pentru ambele companii, iar sediul central va rămâne în Irvine, California. Sanjay Mehrotra este aşteptat să se alăture consiliuliu de admninistraţie Western Digital.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.