Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wikipedia este enciclopedia online ce ofera o colectie impresionanta de cunostiinte si informatii disponibile in mod gratuit oricui fiind astfel si prima resursa pentru studenti.

In timp ce site-ul urmeaza un exemplu non-profit, acesta cere, in mod regulat, utilizatorilor sa faca donatii iar un oras din Polonia a mers chiar mai departe ridicand un monument dedicat Wikipedia.

Micul oras Slubice, localizat in vestul Poloniei, langa granita cu Germania, are o populatie de 18.000 locuitori si si-a aratat recunostiinta pentru Wikipedia cu un tribut fizic. Monumentul ridicat de oras reprezinta popularul glob Wikipedia din piese puzzle si a fost dezvaluit pe 22 Octombrie, acesta este localizat in piata centrala a orasului.

Ideea unei statui a fost a lui Krzysztof Wojciechowski, director al Collegium Polonicum, un colegiu local din oras. Acesta a dorit sa isi arate aprecierea fata de Wikipedia si creatorii sai si fata de serviciile si marimea informatiilor oferite.Cu peste un milion de articole in limba polona, versiunea Poloneza a site-ului se afla pe locul 12 si este unul foarte important in tara.

Designul monumentul a fost creat de Armenian artist Mihran Hakobjan, in varsta de 30 de ani ce a absolvit colegiul din Slubice. Primarul orasului a comentat ceea ce simte despre statuie: „un tribut pentru intrega comunitate ce lucreaza in beneficiul altora”

VIA The Telegraph
SOURCE Collegium Polonicum

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.