Wikipedia are propriul monument in Polonia

monument wikipedia din polonia

Wikipedia este enciclopedia online ce ofera o colectie impresionanta de cunostiinte si informatii disponibile in mod gratuit oricui fiind astfel si prima resursa pentru studenti.

In timp ce site-ul urmeaza un exemplu non-profit, acesta cere, in mod regulat, utilizatorilor sa faca donatii iar un oras din Polonia a mers chiar mai departe ridicand un monument dedicat Wikipedia.

Micul oras Slubice, localizat in vestul Poloniei, langa granita cu Germania, are o populatie de 18.000 locuitori si si-a aratat recunostiinta pentru Wikipedia cu un tribut fizic. Monumentul ridicat de oras reprezinta popularul glob Wikipedia din piese puzzle si a fost dezvaluit pe 22 Octombrie, acesta este localizat in piata centrala a orasului.

Ideea unei statui a fost a lui Krzysztof Wojciechowski, director al Collegium Polonicum, un colegiu local din oras. Acesta a dorit sa isi arate aprecierea fata de Wikipedia si creatorii sai si fata de serviciile si marimea informatiilor oferite.Cu peste un milion de articole in limba polona, versiunea Poloneza a site-ului se afla pe locul 12 si este unul foarte important in tara.

Designul monumentul a fost creat de Armenian artist Mihran Hakobjan, in varsta de 30 de ani ce a absolvit colegiul din Slubice. Primarul orasului a comentat ceea ce simte despre statuie: “un tribut pentru intrega comunitate ce lucreaza in beneficiul altora”

VIA The Telegraph
SOURCE Collegium Polonicum

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus