Free cookie consent management tool by TermsFeed

În urmă cu 30 de ani, pe data de 20 Noiembrie 1985, Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 1.0 pentru calculatoarele IBM. Sistemul de operare bazat pe interfața grafică pe 16 biți a fost sistemul de operare ce continuă tradiția până în zilele noastre cu lansarea Windows 10 din acest an și lansarea oficială a Windows 10 Mobile din această săptămână.

Dacă ne uităm în urmă, Windows 1.0 a fost o dezamăgire. Mulți experți din domeniu din acea perioadă au citat slaba performanță a acestuia pe PC-uri iar alții s-au plâns pentru – accesorium nou la acea vreme – că se bazează prea mult pe un mouse pentru navigare. Multe din elementele din Windows 1.0 sunt folosite și astăzi, într-o oarecare măsură, în Windows 10 ca meniurile drop-down sau barele de navigare.

Pentru a celebra 30 de ani de lansare, puteți urmări în continuare prima reclamă TV pentru Windows 1.0 din 1986 ce îl are ca star pe Steve Ballmer. Pe atunci, acesta nu era încă CEO dar a fost alături de companie de șase ani fiind primul său job ca business manager.

După 30 de ani, majoritatea calculatoarelor rulează o anumită versiune a Windows și se pare că așa va rămâne pentru mult timp de acum înainte.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.