Anul 2015 se apropie de final iar noua versiune a sistemului de operare Windows de la Microsoft a atins un nou prag la categoria numărului de instalări. Windows 10 este un sistem de operare instalat de 200 de milioane de ori. Numărul a crescut de la 14 milioane din prima zi în care acesta a fost disponibil, 50 de milioane la mai puțin de două săptămâni după și 110 milioane la începutul lunii Octombrie.

200 de milioane este un număr destul de impresionant, mai ales dacă de gândim că acesta a fost atinc în mai puțin de cinci luni de zile. Media instalărilor este de 40 de milioane în fiecare lună de zile.

Această evoluție nu este așa de surprinzătoare având în vedere că Microsoft a oferit noua versiune a sistemului de operare gratuit utilizatorilor Windows 7 și Windows 8.1. Scopul Microsoft este acela de a ajunge la un număr de 1 miliard de instalări în trei ani și este posibil ca asta să se întâmple, cel puțin dacă ne uităm pe cifrele ce le avem deja.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.