Microsoft pregateste o actuzalizare a sistemului de operare Windows 8.1 ce va fi axata pentru utilizatorii sistemelor desktop. Conform ultimelor zvonuri, compania pregateste o lansare finala pentru luna Aprilie a acestui an. Initial, se zvonea ca Microsoft va lansa actualizarea in luna Martie dar, conform ZDNet, disponibilitatea viitoarei actualizari s-a mutat cu o luna dupa. Zvonurile ar putea fi indreptatite daca ne gandim ca lansarea se potriveste cu evenimentul Microsoft Build ce va avea loc in jurul datei de 2-4 Aprilie.

Windows 8.1 Update 1 se axeaza pe utilizatorii PC-urilor desktop traditionale ce folosesc un mouse si o tastatura fizica. Microsoft va adauga o bara de titlu pentru aplicatiile Metro ce va va permite sa inchideti sau minimizati aplicatiile iar la actiunea click-dreapta pe Live Tiles o sa fie disponibil un meniu alaturi de un buton de search sau de oprire a PC-ului.

Alte schimbari includ o optiune de a afisa aplicatiile Metro sa fie afisate in taskbar-ul desktop-ului si abilitatea de a afisa taskbarul atunci cand ruleaza o aplicatie Metro. Microsoft va introduce si un nou Mod Enterprise pentru Internet Explorer, dar va optimiza si spatiul pe care il ocupa intregul sistem de operare.

Pe langa celelalte aspecte, gigantul software lucreaza la un mod ce va permite utilizatorilor ca dupa incarcarea sistemului de operare sa fie afisat direct modul desktop.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.