Sistemele de operare Windows 8 si Windows 8.1 ajung pe calculatoare cu mai multe aplicatii preinstalate. Aplicatii ca:  Bing Finance, Camera, Photos sau Communication pot fi folosite instant, acestea sunt prezente pe noul ecran de start al sistemului de operare in mod implicit.

In versiunea 8.1 a sistemului de operare, Microsoft a mai adaugat noi aplicatii ca: Reading List, Sound Recorder, Health&Fitness sau Alarm. Aplicatiile ce vin odata cu sistemul de operare pot fi de folos pentru mai multi utilizatori, in special pentru utilizatorii de dispozitive cu touchscreen.

Utilizatorii avansati pot folosi Powershell pentru a inlatura aplicatiile nefolositoare din sistem dar daca nu sunteti familiarizati atunci poate ati prefera o interfata grafica pentru astfel de actiuni.

Windows 8 App Remover este un program gratuit pentru Windows 8, Windows 8.1 si Windows 8.1 Update 1 ce va poate ajuta sa eliminati din sistem utilitarele implicite ce nu va sunt de folos. Acest program este destinat sistemelor desktop – nu ese compatibil cu versiunile RT ale sistemului de operare.

Pentru a incepe, este necesar sa selectati tipul sistemului de operare ce il rulati: Windows 8, Windows 8.1 sau Windows 8.1 Update 1 – din meniul de sus. Daca doriti sa eliminati aplicatiile de pe PC-ul de unde rulati programul, faceti click pe „List Apps” pentru a activa listarea aplicatiilor si a putea selecta aplicatiile ce doriti sa le eliminati. Aveti posibilitatea de a selecta toate aplicatiile sau puteti selecta individual fiecare aplicatie ce nu va este de folos.

Dupa selectie, faceti click pe butonul „Remove Apps” pentru a le putea dezinstala din sistem. Aveti grija deoarece dupa dezinstalare nu mai aveti posibilitatea de a le reinstala. Este recomandat sa efectuati un back-up al sistemului sau un punct de restaurare inainte de a continua.

Aplicatia Windows 8 App Remover este o unealta utila pentru utilizatorii sistemelor de operare Windows 8.x ce doresc eliminarea anumitor aplicatii incluse in sistem. Utilizatorii pot ascunde aplicatiile nefolositoare din ecranul de start dar prin eliminarea acestora puteti castiga spatiu suplimentar de stocare.

Puteti descarca gratuit Windows 8 App Remover de pe sourceforge.net.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.