Free cookie consent management tool by TermsFeed

Evenimentul Apple WWDC 2014 este aproape iar multe stiri de pe internet sugereaza ca Apple se pregateste sa lanseze noutati: o noua versiune a sisemului de operare pentru PC Mac OS X, iOS 8 si noi functii pentru Apple TV.

Potrivit publicatiei 9to5 Mac, OS X 10.10 va reprezenta un redesign complet al interfetei sistemului de operare aducand asemanari cu iOS 7, poate intr-o incercare de a pastra experientele cu produsele companiei mai uniforma pe toate dispozitivele produse. Pe langa sistemul de operare, Apple va lansa si un nou suport hardware, informatii despre acesta nu sunt inca cunoscute.

iOS 8 promite multe functii noi dar data de lansare ar putea fi impartita intre iOS 8 si iOS 8.1 datorita faptului ca Apple a realocat angajatii sa lucreze, temporar, la OS X. Noile functii ar putea include aplicatia „Healthbook”, o actualizare pentru aplicatia Maps, iTunes Radio si multe altele. Dezvoltarea pentru iCloud ar putea deveni mai simpla si mai eficienta iar Siri ar putea primi o functie de a identifica melodiile.

Dispozitivele iOS 8 vor rula pe procesoarele A8, nu este o schimbare majora fata de A7 dar va oferi o performanta imbunatatita si o durata de viata a bateriei mai mare. Telefonul Apple iPhone ce va include noul procesor va fi mai subtire si mai usor fata de versiunile anterioare dar va avea si un ecran mai mare fata de acestea.

Pe langa iOS si OS X, Apple TV va primi o actualizare atat pe partea software cat si hardware. Acest proiect a devenit o prioritate pentru companie si nu mai este vazaut ca un proiect adiacent amuzant. Actualizarea software ar putea aduce suport pentru Siri – pentru controlul dispozitivului prin comenzi vocale – si o noua gama de aplicatii.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.