Conform mai multor zvonuri din presă, Sony Xperia X Premium va fi primul smartphone HDR capabil să ofere utilizatorilor cele mai multe culori alături de cea mai bună luminozitate.

Conform publicației Phone Radar, Xperia X Premium va avea un ecran cu diagonala de 5,5 inci care afișează o rezoluție FullHD capabilă să administreze High Dynamic Range.

Printre importanțele HDR se numără luminozitatea pentru a putea afișa o gamă mai mare de culori. Ecranul folosit de telefonul Xperia X Premium va trebui să fie capabil să ofere o luminozitate de 1300 de niți. Ca exemplu, ecranul telefonului Galaxy S7 de la Samsung are capabilitatea de a oferi o luminozitate de maxim 855 niți.

Ecranul va fi capabil să redea nu mai puțin de 1,07 miliarde de culor. Cel mai bun ecran de pe piață poate reda până la 16,8 milioane deculori. În loc de 256 de tente de culoare RGB, noul ecran HDR de 10 biți va administra nu mai puțin de 1024 de tente de culoare. Pe lângă acestea, rata de refresh este de 120Hz la o rată de contrast de 2000:1.

Sony Xperia X Performance cu ecran 4K nu s-a dovedit a fi un smartphone atât de util și nici nu s-a vândut prea bine. În viitorul apropiat, realitatea virtuală va necesite rate de refresh mari dar și game de culori impresionante.

Sony Xperia X Premium va putea folosi un procesor de top Snapdragon 820 alături de grafică generată de Adreno 530, 3GB capacitate a memoriei RAM dar și un port USB de tip C. O posibilă dată de lansare nu este cunoscută.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.