Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mâine este o zi frumoasă pentru iubitorii Ubuntu. Ubuntu 16.04 LTS se lansează mâine iar nerăbdarea crește. Canonical lansează versiuni noi odatăla fiecare șase luni așa că schimbările majore sunt mai dificil de observat.

Versiunea lansată mâine este una de tip LTS (Long Time Support) iar asta înseamnă că va fi susținută de Canonical petru 5 ani. Chiar dacă este o versiune LTS, aceasta aduce utilizatorilor noi schimbări interesante. 16.04 LTS este prima versiune cu suport pentru pachetele snap dar și .deb iar asta înseamnă că utilizatorii vor primi mai ușor noi versiuni dar și actualizări software mai rapide.

Canonical și-a continuat drumul către convergență în ultimii ani. Asta înseamnă că același sistem de operare poate rula pe mai multe disponibile printre care putem aminti de telefoane, tablete dar și sisteme desktop. Nu a trecut mult timp de când a fost lansată prima tabletă ce rulează sistemul de operare Ubuntu dezvoltat de Canonical.

Noutățile noii versiuni includ și posibilitatea de a muta lansatorul de aplicații unity, suport pentru sistemul de fișiere ZFS dar și folosirea versiuni 4.4 a nucleului Linux.

Aplicații precum Firefox sau Chromium sunt actualizate iar suita office gratuită LibreOffice este disponibilă într-o nouă versiune actualizată. Noua versiune a sistemului de operare aduce și suport pentru ecranele cu rezoluții înalte și include aplicații noi ca GNOME Calendar, magazinul de aplicații GNOME Software dar renunță și la altele utile: Brasero și Empathy.

Ubuntu 16.04 LTS se va lansa mâine pentru sistemele dekstop, server dar și pentru alte platforme.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.