Se pare ca cel mai recent zvon din presa este acela ca Microsoft ar dori sa cumpere compania Canadiana producatoare de telefoane BlackBerry. Motivatia achizitiei ar putea fi accesul la dispozitivele mobile de nivel enterprise si la patentele detinute de BlackBerry.

Companiile Huawei, Lenovo si Xiaomi isi exprima si acestea interesul in achizitie, conform unor surse ale publicatiei PC-Tablet. In aceste cazuri, companiile sunt motivate de cresterea notorietatii brandurilor in SUA si statele UE.

Nici una din companii nu a facut vreun pas important pentru achizitie iar asta nu este prima data cand se ivesc zvonuri despre cumpararea BlackBerry de catre Microsoft.

In ultimii 10 ani, BlackBerry a decazut de la un producator global de top de dispozitive mobile la un ‘jucator de pe margine’. Compania mai are putini fani in lume, destui cat sa nu falimenteze, presedintele SUA, Barack Obama foloseste un dispozitiv BlackBerry pentru uzul personal.

BlackBerry a vandut 1,6 milioane de dispozitive in ultimul trimestru al anului trecut, o fractiune mica fata de Apple si Samsung – Apple, de exemplu, a vandut nu mai putin de 74,5 milioane de unitati iPhone in aceeasi perioada.

Produsele software si serviciile companiei reprezinta cea mai mare parte din venituri.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.