Armata Electronica Siriana a atacat site-ul publicatiei Forbes furand datele utilizatorilor si publicand articole false. Grupul de hackeri a anuntat atacul vineri prezentand diferite capturi de ecran a backend-ului site-ului Forbes.com. Organizatia a postat intr-un mesaj pe Twitter ca a sustras peste 1 milion de adrese de email si parole ale utilizatorilor ce vor fi facute public la un moment dat.

Publicatia IBTimes, ce a anuntat atacul, a vorbit cu un purtator de cuvant al organizatiei ce a declarat ca atacurile se bazeaza pe credinta ca ura celor de la Forbes pentru Siria reiese clar din articolele acestora.

Aditional furtului datelor utilizatorilor, Armata Electronica Siriana a publicat un articol pe site intitulat „Hacked by the Syrian Electronic Army.„. Articolul a fost sters ulterior de editorii site-ului si se pare ca organizatia nu a mai publicat alte articole pe Forbes.com.

Armata Electronica Siriana este unul dintre cele mai active grupuri. Anul trecut, organizatia a spart baza de date a Viber, feed-ul Twitter Thomson Reuters si a preluat controlul asupra conturilor Twitter ale Onion si BBC.

Reprezentantii Forbes nu a comentat atacul asupra site-ului.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.