Popularul site de torrente KickassTorrents a fost închis de autorități

Kickasstorrents

Dacă sunteți un utilizator al popularului site de torrente KickassTorrents atunci este cazul să căutați o nouă alternativă deoarece acesta a fost închis de autorități iar fondatorul acestuia a fost arestat.

Artem Vaulin, fondatorul site-ului în vârstă de 30 de ani a fost arestat în Polonia prin intermediul unei ample operațiuni a Departamentului de Justiție din SUA care a lucrat alături de autoritățile locale din Polonia. Acesta a primit mai multe capete de acuzare referitoare la încălcarea drepturilor de autor, complicitate la comiterea infracțiunii de încălcare a drepturilor de autor și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Autoritățile presupun că Vaulin este persoana care a fondat site-ul de torrente, site disponibil mediului online încă din anul 2008. Acesta a fost arestat și pus sub acuzare de către autoritățile Statelor Unite deoarece un server care găzduia KickassTorrents se afla în Chicago.

“Unitatea specială de infracțiuni cibernetice din cadrul Procuraturii Federale a SUA din Chicago va continua să lucreze cu partenerii forțelor de ordine de pe glob pentru a putea identifica, investiga și pune sub acuzare persoanele care încearcă să profite în mod ilegal de inovațiile altora.”

— a declaraty Zachary Fardon, procuror al Parchetului Federal al SUA prin intermediul unui comunicat de presă emis de Departamentul de Justiție al SUA.

KickassTorrents a fost mai popular decât The Pirate Bay în ultima perioada și a reușit să evite autoritățile, în mare parte, cel puțin până astăzi. Site-ul avea nu mai puțin de 50 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus