Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă sunteți un utilizator al popularului site de torrente KickassTorrents atunci este cazul să căutați o nouă alternativă deoarece acesta a fost închis de autorități iar fondatorul acestuia a fost arestat.

Artem Vaulin, fondatorul site-ului în vârstă de 30 de ani a fost arestat în Polonia prin intermediul unei ample operațiuni a Departamentului de Justiție din SUA care a lucrat alături de autoritățile locale din Polonia. Acesta a primit mai multe capete de acuzare referitoare la încălcarea drepturilor de autor, complicitate la comiterea infracțiunii de încălcare a drepturilor de autor și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Autoritățile presupun că Vaulin este persoana care a fondat site-ul de torrente, site disponibil mediului online încă din anul 2008. Acesta a fost arestat și pus sub acuzare de către autoritățile Statelor Unite deoarece un server care găzduia KickassTorrents se afla în Chicago.

„Unitatea specială de infracțiuni cibernetice din cadrul Procuraturii Federale a SUA din Chicago va continua să lucreze cu partenerii forțelor de ordine de pe glob pentru a putea identifica, investiga și pune sub acuzare persoanele care încearcă să profite în mod ilegal de inovațiile altora.”

– a declaraty Zachary Fardon, procuror al Parchetului Federal al SUA prin intermediul unui comunicat de presă emis de Departamentul de Justiție al SUA.

KickassTorrents a fost mai popular decât The Pirate Bay în ultima perioada și a reușit să evite autoritățile, în mare parte, cel puțin până astăzi. Site-ul avea nu mai puțin de 50 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.