Free cookie consent management tool by TermsFeed

Android 8.0 Oreo a început să fie disponibil pe telefonul de top Nokia 8 prin luna Octombrie a anului trecut prin programul de testare și la scurt timp a început să ajungă pe toate telefoanele Nokia 8. După Nokia 8, HMD Global face pași înainte și actualizează sistemul de operare de pe mai multe dispozitive Nokia.

Juho Sarvikas, CEO HMD Global a confirmat faptul că se pregătește Android 8.1 Oreo pentru telefonul Nokia 8 iar un program beta a început deja. Unii producători nu au nici un gând să își actualizeze telefoanele iar HMD Global este gata să aducă clienților cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android.

Oricine poate fi tester în programul Android 8.1 beta iar dacă deții un Nokia 8 atunci poți accesa Beta Labs de pe site-ul oficial pentru a adera la program. Pe site te poți înscrie cu datele unui cont de suport și îți poți înscrie dispozitivul folosind codul de identificare IMEI. Odată de ai înscris dispozitivul în programul de testare, vei primi o notificare pe telefon care îți va permite să primești actualizări de nivel beta.

Ar trebui să îți amintești că versiunile beta ale sistemului de operare nu sunt stabile iar folosirea unei astfel de versiuni îți poate aduce probleme în utilizarea dispozitivului.

Despre Nokia 8

Nokia 8 este cel mai performant dispozitiv lansat anul trecut de HMD Global. Telefonul folosește procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, are 4GB capacitate a memoriei RAM și 64GB spațiu intern de stocare. Acesta folosește un sistem de răcire din grafit care ajută la o mai bună disipare a căldurii emise de procesor și pentru a-l proteja de temperaturile înalte.

Ecranul are diagonala de 5,3 inci și afișează o rezoluție Quad HD de 2560×1440 pixeli iar bateria are capacitatea de 3.090 mAh. Alte detalii tehnice mai includ un port USB de tip C, tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0 și sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat fără modificări ale interfeței.

La nivel foto, dispozitivul folosește un sistem dual pentru camera foto principală cu un senzor RGB de 13MP și un senzor monocrom tot de 13MP. Senzorul RGB are apertura de f/2.0 și dispune de funcții pentru stabilizarea optică a imaginii iar senzorul monocrom ajută utilizatorul la captarea fotografiilor în alb și negru, la fel ca pe telefoanele Huawei P9 și Huawei P10. Camera foto secundară folosește un senzor de 13MP cu apertura f/2.0 și un unghi de captare de 78.4 grade.

Oferte Nokia 8

Telefonul Nokia 8 poate fi achiziționat de Orange, eMag sau PC Garage la un preț de aproximativ 2.200 lei. Dacă alegi un abonament nou sau prelungirea unuia existent atunci poți achiziționa dispozitivul de la Orange cu aproximativ 160 de euro alături de abonamentul Orange Me 43.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.