Huawei este gata sa lanseze primul tlefon ce ruleaza sistemul de operare Firefox OS, noul dispozitiv este denumit Ascend II Y300, compania l-a promovat in luna Ianuarie la evenimentul CES 2014. Ca si celelalte telefoane ce ruleaza Firefox OS, Y300 nu este un smartphone cu specificatii de top, este un dispozitiv ieftin dedicat pietelor in dezvoltare.

Huawei Ascend II Y300 are un display TN de 4 inch (rezolutia sa este de 800x480px), un prcesor dual-cre Snapdragon MSM8225, 512MB memorie RAM, 4Gb spatiu de stocare extensibil printr-un card microSD. Y300 are o camera foto principala cu un senzor de 5MP si o camera foto frontala de 0.3MP iar bateria sa are capacitatea de 1730mAh. La nivel de conectivitate, noul smartphone are WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1 si poate opera in retelele GSM, EDGE si UMTS.

Firefox OS este un sistem de operare mobil ce ruleaza aplicatii scrise in HTML5 si alte tehnologii web, acesta este dezvoltat de Mozilla, grupul din spatele browserului popular Firefox. Mozilla pozitioneaza sistemul propriu de operare ca fiind deschis, alternativa personalizabila la Android sau alte sisteme de operare mobile disponibile, permitand producatorilor de dispozitive mobile mai mult control asupra produselor oferite.

In acest moment, Firefox OS este o platforma noua cu o sectiune limitata de aplicatii, o interfata foarte simpla si functionalitati limitate. Sistemul de operare poate rula pe dispozitive high-end dar strategia Mozilla a implicat targetarea pietelor in dezvoltare cu telefoane low-cost. Aceasta piata nu este saturata inca ceea ce inseamna ca este destul loc pentru un nou sistem de operare ce poate concura.

Sursa: Tech2.hu

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.