Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple și Samsung sunt cele mai cunoscute două mărci de smartphone-uri din lume, dar care dintre ele este mai bună? Samsung sau iPhone? În acest articol analizăm diferențele dintre cele două.

Apple iPhone și seria Samsung Galaxy S, care funcționează pe Android, sunt două dintre cele mai populare telefoane mobile high-end de pe piață. În fiecare an, aceste telefoane concurează între ele în materie de cele mai noi funcții, cameră foto și design în segmentul premium al pieței. Variantele multiple ale acestor flagship-uri sunt din ce în ce mai răspândite; de exemplu, avem un model de bază, o versiune „Plus” sau „Pro” cu capacități suplimentare și/sau un ecran mai mare. Astfel, acestea complică și mai mult alegerea unuia dintre cele două branduri și este dificil de realizat o comparație dacă avantajele depășesc costurile unui brand în comparație cu telefoanele mai puțin costisitoare ale celuilalt brand. Însă, noi suntem aici pentru a vă ajuta. Iată care sunt diferențele și care iese câștigător în lupta dintre Samsung sau iPhone!

Cele mai recente modele (Apple iPhone 13 vs Samsung Galaxy S22)

iPhone 13 este cel mai recent smartphone emblematic Apple din gama sa actuală, care a fost lansat în octombrie 2021. Acesta dispune de un ecran OLED de 6,1 inch cu o rezoluție ridicată de 2.532 x 1.170. Are aceeași configurație de cameră duală ca și predecesorul său, deși include funcții noi, cum ar fi stabilizarea imaginii prin deplasarea senzorului, un nou mod cinematic și mai multe stiluri fotografice. Cu toate acestea, nu are un teleobiectiv sau tehnologia ProMotion pe ecran.

Samsung Galaxy S22 5G, care a fost pus în vânzare în martie 2022, este foarte asemănător cu precursorul său. Acesta are un ecran OLED de 6,1 inch cu o rezoluție de 2.340 x 1.080. Obiectivul wide de 50 Mp, teleobiectivul de 10 Mp, obiectivul ultra-wide de 12 Mp și o cameră frontală de 10 Mp oferă diverse posibilități de fotografiere. Cu toate acestea, are o baterie mai mică decât modelul anterior.

Preț și disponibilitate

Galaxy S22 și iPhone 13 sunt destul de asemănătoare din punct de vedere al prețului de la care pornesc. Veți plăti 799 de dolari fie pentru Galaxy S22, fie pentru iPhone 13. De altfel, Apple a recunoscut că 64 GB este un spațiu de stocare insuficient pe un telefon emblematic, astfel că veți primi 128 GB de stocare indiferent de modelul de bază pe care alegeți să îl cumpărați.

Atunci când începeți să adăugați spațiu de stocare, lucrurile devin critice. Un iPhone 13 de 256 GB costă 899 de dolari, dar versiunea de 512 GB costă 1.099 de dolari. Costul unui Galaxy S22 de 256GB este cu doar 50 de dolari mai mult decât modelul de bază, astfel încât puteți crește spațiul de stocare pentru mai puțini bani cu Samsung. Nu există un Galaxy S22 entry-level cu 512 GB, așa că, dacă aveți nevoie să maximizați capacitatea, Apple este singura opțiune.

Design

În ciuda faptului că fiecare telefon are un ecran mai mare de 6 inch, Galaxy S22 și iPhone 13 sunt surprinzător de mici – simple de folosit cu o singură mână. Unii ar putea prefera marginile oarecum rotunjite ale Samsung Galaxy S22 față de marginile drepte ale iPhone 13, dar orice diferență de design între un Samsung Galaxy S22 și un iPhone 13 se reduce la preferințele personale.

Display

Ecranul de 6,2 inch al Galaxy S22 oferă puțin mai mult spațiu decât ecranul de 6,1 inch al iPhone 13, iar Samsung nu are notch – doar un decupaj în partea superioară centrală a ecranului. Galaxy S22 are o luminozitate maximă de 1.300 nits. Luminozitatea maximă a iPhone 13 este de 795 nits. Cu toate acestea, ambele performează bine când se află în bătaia razelor solare și ambele telefoane captează același 110% din spectrul de culori sRGB.

Camere

Galaxy S22 are o cameră ultra-wide de 12MP, o cameră wide de 50MP (cu OIS) și o cameră teleobiectiv de 10MP (cu OIS și zoom 3x). De altfel, Galaxy S22 dispune de o cameră selfie de 10MP. iPhone 13 are două camere foto pe spate, cea principală fiind de 12 MP (cu OIS), iar cea secundară fiind o cameră ultra-wide de 11 MP. În partea frontală, acesta prezintă o crestătură care găzduiește senzorii de recunoaștere facială (Face ID), precum și o cameră FaceTime de 12 MP.

Performanță

Scorurile Geekbench 5 pentru iPhone 13 pe un singur nucleu și pe mai multe nuclee sunt de 1.684 și, respectiv, 4.129. Galaxy S22 a obținut 1.204 și 3.348 la aceleași teste. În ceea ce privește grafica, performanța de 60 de cadre pe secundă a Galaxy S22 la testul de referință Wild Life Unlimited de la 3DMark a depășit scorul de 56 de cadre pe secundă al iPhone 13. Astfel, Galaxy S22 depășește alte dispozitive Android în testele de referință și în activitățile obișnuite, dar nu poate ține pasul cu iPhone 13.

Baterie

La majoritatea testelor de baterie, iPhone 13 rezistă 10 ore și 33 de minute, în care luminozitatea ecranului este setată la 150 de nits și apoi se navighează pe internet prin 5G până când telefonul rămâne fără energie. Galaxy S22 nu a rezistat la fel de mult. Acesta a reușit să atingă o durată de viață de 8 ore, însă numai prin dezactivarea ratei de reîmprospătare adaptive.

Software și funcții

Atât Android cât și iOS au avantajele și dezavantajele lor, dar care sistem de operare este cel mai potrivit? Depinde de necesități și preferințe personale. Dacă vă chinuiți să vă decideți, luați în considerare următorii factori. iOS are o organizare mai bună a pictogramelor aplicațiilor, widgeturile fac interfața mai comodă, notificările sunt mai puțin deranjante, iar aplicațiile Hărți și Podcasts au fost reproiectate pentru o funcționalitate îmbunătățită. Android, pe de altă parte, oferă opțiuni și îmbunătățiri în materie de design, mesagerie, înregistrarea ecranului și un control convenabil al launcher-ului. În cele din urmă, decizia se reduce la preferințele personale. Dacă apreciați confortul și ușurința de utilizare, atunci iOS este probabil cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, dacă acordați prioritate personalizării, atunci merită să luați în considerare Android.

Verdict

Samsung Galaxy S22iPhone 13
Preț și disponibilitateCâștigăPierde
DesignEgalitateEgalitate
DisplayCâștigăPierde
CamerePierdeCâștigă
PerformanțăPierdeCâștigă
BateriePierdeCâștigă
Software și funcțiiEgalitateEgalitate
ConcluziiPierzătorCâștigător

În general, iPhone sau Samsung?

Preț și raport calitate-preț

Ideea care circula că iPhone-urile sunt mai scumpe decât telefoanele Android a devenit cu timpul incorectă.

Apple lansează de obicei două sau trei noi iPhone-uri în fiecare an, unul sau două dintre acestea fiind modelele emblematice „high-end”. Apple vinde în prezent opt modele de iPhone pe site-ul său oficial, de la începutul anului 2022.

Când comparăm Apple cu Samsung, diferențele sunt izbitoare. Pe site-ul său oficial, Samsung vinde peste 30 de telefoane Android. Aceste dispozitive acoperă o gamă largă de prețuri și capacități.

Astfel, principala problemă cu argumentul prețurilor este că există mult mai multe dispozitive Android pe piață decât iPhone-uri. Este ca și cum ai compara cele mai atractive patru sau cinci mere cu întreaga recoltă de pere.

Prin urmare, alegerea unui brand în detrimentul altuia în funcție de preț, ține doar de bugetul disponibil în mod direct și dacă se dorește ceva mai accesibil în detrimentul altuia.

Design

Telefoanele iPhone de la Apple au parcurs un drum lung. Modelele mai noi au acum un design mai elegant, față de trecut, din sticlă și oțel inoxidabil. O caracteristică distinctivă a iPhone-urilor este „crestătura” din partea superioară. Aici se află camera frontală și senzorul de deblocare facială. Unora nu le place acest design, dar este foarte unic.

La fel, smartphone-urile de la Samsung s-au schimbat și ele foarte mult în ultimii ani. Înainte aveau un design din plastic, dar acum au ecrane care ajung până la marginile telefonului. Primul telefon cu acest design s-a numit S6 Edge. Iar acum, Samsung folosește un nou design al camerei foto, decupate în ecran, care este mai subtil, iar acest lucru face ca ecranul să pară mai imersiv.

În ambele cazuri, vă puteți aștepta la unele dintre cele mai recente tipuri de design. Prin urmare, din acest punct de vedere, depinde de gusturile fiecăruia dacă Samsung sau iPhone este sau nu mai potrivit unul față de altul.

Camere

Atunci când vine vorba de alegerea unui smartphone, camera foto este adesea unul dintre cei mai importanți factori. La urma urmei, cui nu-i place să poată captura fotografii și videoclipuri de înaltă calitate cu doar câteva atingeri? Atât Samsung, cât și Apple oferă unele dintre cele mai avansate tehnologii de camere foto disponibile, așa că alegerea între cele două mărci se va reduce în cele din urmă la preferințele personale. Dispozitivele Samsung tind să aibă mai multe funcții și opțiuni pentru cei cărora le place să își personalizeze fotografiile, în timp ce camerele Apple sunt cunoscute pentru simplitatea și ușurința de utilizare. Astfel, indiferent de marca pe care o alegeți, puteți fi siguri că veți obține un telefon cu cameră foto de top.

Sistem de operare

iPhone-urile Apple folosesc iOS, în timp ce telefoanele Samsung folosesc Android. Ambele sunt sisteme de operare excelente, dar au propriile avantaje și dezavantaje distincte. iPhone-urile tind să fie mai ușor de utilizat și mai intuitive, în timp ce telefoanele Android oferă mai multe opțiuni de personalizare. În ceea ce privește securitatea, iOS este în general considerat mai sigur decât Android, dar ambele sisteme de operare sunt actualizate în mod regulat cu patch-uri de securitate. În cele din urmă, decizia de a alege ce telefon să cumpărați se reduce la preferințele personale. Dacă vă doriți o experiență simplă și ușor de utilizat, un iPhone este o alegere bună. Dacă doriți mai mult control asupra modului în care arată și funcționează telefonul, un Samsung merită luat în considerare.

Asistenți vocali

În ceea ce privește asistenții vocali, avem Bixby de la Samsung și Siri de la Apple. Ambii asistenți au o gamă largă de funcții care pot fi extrem de utile, dar există câteva diferențe clare între ei.

Siri este disponibil pe iPhone din 2011, așa că a avut un avans semnificativ față de Bixby. Ca urmare, Siri este, în general, mai precis și mai receptiv decât Bixby. Siri oferă, de asemenea, o gamă mai largă de funcții, inclusiv posibilitatea de a trimite mesaje, de a crea memento-uri și de a efectua căutări pe internet. Cu toate acestea, Bixby are unele avantaje față de Siri. De exemplu, Bixby este mai bun la înțelegerea limbajului natural, astfel încât îi puteți adresa întrebări mai complexe. În plus, Bixby este integrat cu alte produse și servicii Samsung, astfel încât poate oferi informații mai detaliate dacă folosiți un telefon, un televizor inteligent sau un alt dispozitiv Samsung.

Însă, în cele din urmă, alegerea unui brand dintre cele două din punct de vedere al asistentului vocal se reduce la preferințele personale. Dacă sunteți în căutarea acurateței și a unei game largi de funcții, Siri este cea mai bună alegere. Cu toate acestea, dacă preferați un asistent vocal care să fie mai strâns integrat în ecosistemul de produse Samsung, Bixby ar putea fi cea mai bună opțiune.

Calitatea bateriei

Samsung a fost întotdeauna agresiv în publicitatea sa privind durata de viață a bateriei și vitezele de încărcare rapidă, și pe bună dreptate. Smartphone-urile companiei tind să aibă baterii mari, care pot rezista ore întregi la o singură încărcare. În plus, tehnologia de încărcare rapidă a Samsung este printre cele mai bune din industrie, ceea ce înseamnă că utilizatorii își pot reîncărca rapid telefoanele atunci când este nevoie. Cu toate acestea, deși iPhone nu are baterii la fel de mari ca cele ale dispozitivelor emblematice ale Samsung, compensează cu prisosință prin eficiența sa. Software-ul iOS al Apple este conceput pentru a minimiza consumul de energie, ceea ce înseamnă că iPhone poate adesea să reziste per total mai mult decât Samsung în ceea ce privește durata totală de viață a bateriei. Însă, în ceea ce privește ultimele modele, iPhone întrece cu desăvârșire brand-ul Samsung datorită unor timpi de durată mult mai mari. Prin urmare, atât Samsung, cât și iPhone oferă o durată de viață excelentă a bateriei, dar în moduri diferite.

Concluzii: Apple vs. Samsung

În concluzie, când vine vorba de alegerea între Apple și Samsung, din marea de caracteristici prin care se compară cele două branduri, totul se reduce la preferințe personale. Ambele companii oferă smartphone-uri excelente, cu o varietate de caracteristici pentru a atrage o gamă largă de utilizatori. Pentru cei care apreciază integrarea perfectă și o experiență de utilizare bine concepută, iPhone este, de obicei, cea mai bună alegere. Pe de altă parte, telefoanele Samsung sunt adesea preferate de cei care doresc mai multe opțiuni de personalizare. În cele din urmă, cel mai bun mod de a decide care este smartphone-ul potrivit pentru dumneavoastră este să vă acordați ceva timp pentru a explora diferitele opțiuni, să le testați, și să îl cumpărați într-un final pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.