Free cookie consent management tool by TermsFeed

Firma de cercetare Counterpoint a lansat un nou raport. Potrivit companiei, prețurile smartphone-urilor vor crește în 2022 din cauza crizei de semiconductori și a pandemiei.

Potrivit raportului Counterpoint Research, prețurile smartphone-urilor vor crește cu 10-20% la nivel mondial în acest an. Principalele motive pentru creșterea prețurilor sunt date de criza semiconductoarelor, perturbarea lanțurilor de aprovizionare din cauza epidemiei și inflația.

Raportul se concentrează pe faptul că prețurile dispozitivelor mobile au crescut semnificativ în ultimul an. Conform rezultatelor, costul mediu al unui smartphone pe piața mondială a fost de 308 USD . Este cu 21 de dolari mai mult decât în ​​2020. Analiştii afirmă că preţurile smartphone-urilor au crescut din cauza lipsei de cipuri. Problema deficitului de cipuri nu va fi rezolvată în 2022 și, prin urmare, nu există nicio șansă ca prețurile să scadă.

Telefoanele se vor scumpi cu pana la 20% in 2022

TSMC va crește prețurile cipurilor

Cea mai mare creștere a prețurilor smartphone-urilor în 2021 a fost înregistrată pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa. Prețul dispozitivelor mobile a crescut cu 17,4% în aceste regiuni, ceea ce s-a datorat creșterii cu 8% a inflației declanșate de pandemie . Pe de altă parte, prețurile smartphone-urilor au crescut cel mai puțin în Asia de Sud-Est, unde creșterea prețurilor a fost înregistrată cu doar 2% .

Din 2020, costul componentelor semiconductoare pe piața globală a crescut cu 25-40% . În viitorul apropiat, fabrica de semiconductori din Taiwan TSMC intenționează să-și crească prețurile de vânzare pentru produsele expediate. TSMC este cel mai mare producător de semiconductori din lume. Compania controlează mai mult de 50% din piața de producție prin contract de microcipuri. În paralel cu toate acestea, prețurile chipurilor vor crește din nou în întreaga lume.

[SURSA]

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.