Free cookie consent management tool by TermsFeed

Adobe a spus că nu va mai oferi actualizări pentru pachetul Flash Player (NPAPI) dedicat sistemelor de operare bazate pe Linux. Se pare că această decizie nu a fost una definitivă. Reprezentanții companiei au declarat săptămâna trecută că se va relua suportul pentru pachetul Flash Player dedicat sistemelor Linux. Dezvoltatorii lucrează la lansarea unei versiuni moderne iar versiunea beta este în testate.

Această mișcare va ajuta Mozilla deoarece utilizatorii browser-ului Firefox nu s-au putut bucura de conținutul livrat cu ajutorul librăriilor Flash dezvoltate de Adobe. În ultimii patru ani, doar pachetul Flash PPAPI a fost actualizat iar de acesta s-au putut bucura doar utilizatorii browser-ului Google Chrome.

“În trecut, am comunicat faptul că pachetul NPAPI pentru Linux nu va mai primi actualizări din 2017. Nu se va mai întâmpla asta și, după ce vom efectua suficiente teste și vom primi destul feedback, vom lansa noi versiuni atât pentru pachetele NPAPI cât și PPAPI pentru Linux.”

– au declarat oficialii Adobe.

Compania ne mai spune și faptul că noile pachete nu vor avea suport total pentru accelerarea 3D sau pentru redarea conținutului premium DRM. Dezvoltarea viitoare a pachetelor Flash Player se va axa pe securitate și mai puțin pe suportul pentru diferite tehnologii. Versiunea PPAPI dispune de suport total pentru accelerarea 3D și este capabilă să redea clipurile video premium DRM.

Dacă doriți să testați pachetele NPAPI le puteți descărca de pe pagina de download Adobe Labs. Utilizatorii care folosesc un sistem de operare ce are la bază ditribuția Fedora nu vor avea posibilitatea să testeze versiunea beta. Versiunea beta nu oferă suport pentru sistemele bazate pe distribuția Fedora.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.