Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă aveți un iPhone și nu sunteți un fan al Safari, sunt șanse mari să folosiți browserul Google Chrome. Dacă acesta este cazul, veți fi fericiți să aflați că cea mai recentă actualizare a Google Chrome pentru iOS aduce acum câteva caracteristici foarte utile, inclusiv o securitate îmbunătățită, un ecran de pornire reproiectat și multe altele. Îmbunătățirile de securitate sunt deosebit de notabile, iar ecranul de pornire reproiectat facilitează accesul la cele mai utilizate site-uri web, împreună cu noul sistem de gestionare a filelor care vă ajută să rămâneți organizat.

Securitate

Prima care merită menționată este funcția îmbunătățită de navigare în siguranță, care este disponibilă de câteva luni pentru dispozitivele Android și pentru versiunea desktop. Acesta este un instrument axat pe securitate care avertizează proactiv cu privire la site-urile periculoase pe care utilizatorul este pe cale să le viziteze.

Potrivit TechCrunch, funcția trimite date în timp real către Google Safe Browsing pentru a scana site-ul de malware, phishing și alte amenințări care se ascund în acesta. Atunci când detectează orice element suspect, instrumentul îl notifică pe utilizator.

Tot în ceea ce privește securitatea, Chrome pentru iOS primește o altă funcție utilă: alerte pentru parolele compromise. Deși serviciul de parole din iOS în sine este destul de sigur, uneori utilizatorii pot avea parole slabe, care pot fi ușor de ghicit sau piratate. Cu această nouă funcție, Chrome va verifica acum parolele în raport cu o listă de parole compromise cunoscute și va alerta utilizatorii dacă parola lor a fost compromisă. În acest fel, utilizatorii pot lua măsuri pentru a-și schimba parola și a-și îmbunătăți securitatea online.

În general, aceste noi caracteristici arată că Google se angajează să facă din Chrome un browser sigur și securizat pentru toți utilizatorii. Prin scanarea proactivă a amenințărilor și prin alertarea utilizatorilor cu privire la riscurile potențiale, Chrome contribuie la protejarea utilizatorilor împotriva riscurilor.

Setări

Chrome Actions
Cu noua versiune Chrome, utilizatorii de dispozitive iOS au la dispoziție Chrome Actions, un instrument care simplifică navigarea prin setările dispozitivului. Imagine: Google

O altă funcție nouă pentru iOS se numește „Chrome Actions”. Aceasta vă permite să efectuați cu ușurință o anumită sarcină fără a fi nevoie să căutați adânc în setările aplicației pentru a o găsi. De exemplu, dacă doriți să vă ștergeți datele de navigare, tot ce trebuie să faceți este să tastați „Clear browsing data” (Șterge datele de navigare) în bara de adrese. Astfel, va apărea un meniu cu opțiunea Clear Browsing Data (Ștergere date de navigare). De asemenea, puteți tasta „Open incognito tab” pentru a deschide o nouă filă în modul incognito sau „Set Chrome as default browser” pentru a face din Chrome browserul dvs. implicit. Aceste acțiuni sunt concepute pentru a vă economisi timp și pentru a face și mai ușoară utilizarea Chrome pe iOS.

În plus, browserul poate prezice când veți avea nevoie de o acțiune Chrome după cuvintele pe care le tastați în bara de adrese. Așadar, nu trebuie să memorați toate comenzile pentru a beneficia de această funcție, ci doar să furnizați cuvinte cheie.

Managementul parolelor

Odată cu cea mai recentă actualizare a Chrome pentru iOS, utilizatorii pot alege acum să seteze Google Password Manager ca furnizor de autocompletare a parolelor. Acest lucru înseamnă că vor putea să își folosească contul Google pentru a se conecta la site-uri web și aplicații, în loc să fie nevoiți să rețină mai multe parole. În plus, ecranul principal al aplicației include acum acces la fluxul Discover. Această funcție vă permite să vedeți articole și videoclipuri care sunt populare în rândul prietenilor dvs. și al altor persoane care au interese similare.

În plus față de cele deja menționate, există îmbunătățiri ale funcției de traducere a site-urilor web de la Google. Aceasta îl poate ajuta pe utilizator să vizualizeze site-urile în limba pe care o preferă. Funcția, care utilizează învățarea automată pe dispozitiv, primește acum un model de identificare a limbii actualizat. Cu acesta, practic, browserul va putea recunoaște mai precis limba unei pagini web și apoi va putea sugera o traducere. Dincolo de aceasta, există, de asemenea, noi opțiuni pentru personalizarea modului în care funcționează traducerile. De exemplu, puteți alege acum ca toate paginile traduse să se deschidă într-o filă nouă. Alternativ, puteți opta pentru ca doar anumite limbi să fie traduse sau chiar să puneți pe lista neagră site-urile pe care nu le doriți traduse. Toate aceste opțiuni oferă utilizatorilor un control mai mare asupra modului în care experimentează conținutul tradus în timp ce nevighează online.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.