Mâine este o zi importantă și mult așteptată pentru multi amatori și entuziaști de gadgeturi, telefoane sau sisteme de operare mobile. Pe data de 29 Septembrie, Googla va prezenta publicului mare noile sale telefoane: Nexus 5X, Nexus 6P dar și noua versiune a sistemului de operare Android 6.0 Marshmallow.

Nexus 5X

Pe lângă noi anunțuri ale unui nou dispozitiv Chromecast, Google plănuiește să lanseze și două noi telefoane din gama Nexus. Primul este succesorul Nexus 5 lansat în anul 2013 și va purta numele de Nexus 5X.

Potrivit unui articol publicat de Android Police citând o sursă din cadrul LG, Nexus 5X va folosi un procesor Snapdragon 808, un ecran FullHD cu diagonala de 5,2 inci, 3GB capacitate a memoriei RAM, baterie cu capacitatea de 2700mAh, suport pentru USB-C, cameră foto cu un senzor de 12,3MP și o cameră foto secundară cu un senzor de 5MP. Telefonul va fi disponibil în alb și negru și se pare că Google plănuiește să lanseze o versiune în culoare verde-albăstruie dar și o variantă de culoarea “mint”.

Nexus 5X va deține un senzor de amprentă (beneficiind astfel de uneltele de recunoaștere a amprentei incluse în Android 6.0 Marshmallow dar și bliț cu ton dual, Android Pay și NFC.

Nexus 6P

Dispozitivul va folosi procesorul Snapdragon 810, USB Type-C – la fel ca și Nexus 6. Adițional, telefonul va deține 3GB capacitate a memoriei RAM, cameră foto cu un senzor de 12,3MP cu aperura f/2.0. Dimensiunile vor fi 159.4 mm x 77.8 mm x 7.3 mm. Alte specificații includ 32/64/128GB spațiu intern de stocare și va avea o carcasă din metal fiind disponibil în patru culori.

Potrivit altor informații din presa de specialitate, dispozitivul va deține stabilizare optică a imaginii și suport pentru rețeaua Google Fi.

Android Marshmallow

Android Marshmallow este o actualizare mult așteptată de fanii sistemului de operare Android. Aceasta va veni cu schimbări majore a designului așa cum am văzut la Android Lollipop. Material Design este vechiul nou iar Android 6.0 este gata să continue viziunea Google începută cu Lollipop. Noile funcții ale sistemului de operare includ suportul pentru un senzor de amprentă, Android Pay, permisii granulare pentru aplicații, îmbunătățiri pentru încărcare și durata de viață a bateriei, Google Now on Tap dar și alte funcții.

Mâine este mult așteptatul eveniment așa că nu mai avem mult până la informațiile oficiale oferite de Google.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.