Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de creare a unui site web, găzduirea securizată și de încredere reprezintă un aspect obligatoriu. Găzduirea web este serviciul prin care site-ul și tot conținutul acestuia este transmis pe internet.

În acest fel, unde și cum este găzduit site-ul are un impact puternic asupra performanței acestuia. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că serviciul de găzduire web pe care îl alegeți este unul performant, securizat și de încredere.

Există câteva caracteristici cheie pe care un serviciu de gazduire web ar trebui să le includă și cărora este necesar să le acordați mai multă atenție:

Nivelul de securitate

Atacurile aspra site-urilor sunt destul de des întâlnite, iar efectele produse sunt dificil de soluționat. Astfel, este nevoie să vă asigurați de faptul că găzduirea web este suficient de sigură pentru a proteja conținutul site-ului, dar și datele de confidențialitate ale utilizatorilor.

Fiabilitatea serverului

Fiabilitatea serverului este esențială pentru un site și, în cele din urmă, pentru informația pe care doriți să o transmiteți, deoarece timpul de inactivitate (downtime) poate avea un impact puternic asupra performanței acestuia.

Acest lucru poate afecta poziționarea sa în motoarele de căutare și poate duce, de asemenea, la penalizări de la acestea. În plus, poate împiedica site-ul să funcționeze corect și poate face dificilă pentru utilizatori finalizarea vânzărilor sau a altor acțiuni.

Pentru a evita acest lucru, alegeți un serviciu de găzduire web cu un uptime cât mai mare, care va garanta că site-ul este mereu conectat și accesibil.

Găzduirea numelui de domeniu

În general, nu există probleme în a obține găzduire web și nume de domeniu de la furnizori diferiți. Multe platforme de construire a site-urilor oferă aceste servicii împreună, ceea ce înseamnă că pot fi conectate instantaneu fără eforturi suplimentare.

Autoritatea site-ului crește mult mai repede prin alinierea tuturor acestor resurse online, iar numele domeniului, alături de un email personalizat, spre exemplu, devin și ele o caracteristică esențială.

Lățime de bandă și spațiu de stocare adiționale

Lățimea de bandă se referă la numărul de octeți necesari pentru a transfera informația unui site de la furnizorul de găzduire web către utilizatori. Așadar, atunci când alegeți un furnizor de găzduire web este important să înțelegeți cerințele de stocare și lățimea de bandă.

Dacă site-ul este proiectat pentru a avea un conținut bogat, s-ar putea ca pe viitor să fie nevoie de mai mult spațiu de stocare și lățime de bandă decât cel furnizat inițial. Există unele planuri de găzduire web care impun o limită pe lățimea de bandă, iar odată ce volumul conținutului ajunge la acel prag, numărul de vizitatori poate fi restricționat.

Întrebări cheie pentru a alege planul potrivit de găzduire web

Astfel, procesul de selectare a unui plan potrivit de găzduire web poate fi destul de dificil și de aceea, este bine să parcurgeți acest set de întrebări pentru a vă asigura că nu ați omis nimic și că alegerea pe care o faceți va fi cea mai bună. Este necesar să știți:

 • De ce doriți să creați un site web?
 • Ce tip de site web vreți să aveți?

Fiecare tip de site web necesită un set diferit de caracteristici pentru a funcționa la cel mai înalt nivel, iar acest lucru joacă un rol semnificativ în determinarea planului de găzduire de care veți avea nevoie.

După ce această etapă a fost îndeplinită, trebuie să stabiliți următoarele:

 • Pe ce platformă veți construi site-ul?
 • Cât de mult trafic vă așteptați să primească site-ul?
 • Va avea multe fișiere media (imagini, clipuri video, melodii)?
 • Cât de importante sunt viteza și disponibilitatea?
 • Aveți capacitatea tehnică de a construi și gestiona site-ul pe cont propriu?
 • Care este bugetul alocat pentru găzduirea web?
 • Cât de mult vă așteptați sau doriți ca site-ul să crească în viitor?

Răspunsurile la aceste întrebări va vor ajuta să găsiți cea mai bună găzduire, după care vă puteți ghida pentru a alege un furnizor potrivit.

Alte lucruri pe care are trebui să le luați în considerare:

 • Funcțiile suplimentare pe care fiecare furnizor de hosting le include în planul său;
 • Recenziile clienților și ale experților din domeniul legate de calitatea serviciilor oferite;
 • Comparați caracteristicile fiecărui plan pe care îl oferă compania de hosting;
 • Setați un buget orientativ și asigurați-vă că serviciile oferite în funcție de preț corespund cerințelor și așteptărilor;

Acestea sunt întrebări și sfaturi esențiale pentru a determina nevoile de găzduire. Nu uitați că adaptarea serviciilor furnizate la tipul de site pe care doriți să-l construiți este necesară pentru a vă asigura o prezență de succes în mediul online.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.