De la aplicații care te ajută să înveți o limbă nouă, aplicații pentru condus sau aplicații pentru securizarea datelor, majoritatea celor disponibile pe smartphone-urile noastre au, ce-i drept, un anumit scop, o anumită finalitate. Apple App Store și Google Play Market îți pun la dispoziție, împreună, peste 5 milioane de aplicații, ceea ce înseamnă că poate sute de mii de dezvoltatori își petrec timpul și investesc bani pentru a ne pune la dispoziție aplicații care ori ne fac viața mai ușoară, ori reprezintă o modalitate rapidă de a-ți petrece timpul și de a te distra. Cu alte cuvinte, există aplicații atât pentru toată lumea, cât și pentru orice. Uneori, însă, găsești o aplicație care te face să te întrebi „oare ce-a vrut autorul să spună?” – aplicații bizare, care pur și simplu nu au nicio logică sau finalitate, dar care, totuși, se dovedesc a fi foarte amuzante tocmai datorită acestui lucru.
Iată 15 cele mai ciudate aplicații și jocuri care, cel mai probabil, nu știai că există.
Cuprins
Carrr Matey
Această aplicație îți va spune unde ți-ai parcat mașina, ghidându-te înapoi la aceasta folosind coordonatele unei busole sau indicații de mers pe jos. Este destul de practică, potrivită pentru aeroporturi, centre comerciale mari, stadioane și alte locuri aglomerate. De altfel, cronometrul integrat te ajută să-ți contorizezi timpul care a trecut din momentul în care ai parcat mașina, dacă parchezi pe un loc cu plată. Ah, da, de menționat este că „îți spune” toate aceste indicații folosind vocea unui pirat.
Places I’ve Pooped
Sincer, nici nu cred că mai este nevoie de o descriere, întrucât numele acestei aplicații chiar spune totul. Marchează-ți teritoriul ori de câte ori simți că vrei să faci acest lucru (atât la modul propriu, cât și la modul digital), cu această aplicație care-ți permite să ții o evidență, sub forma unei hărți, a locurilor în care, na, știi tu… Ți-ai făcut nevoile! Nu știu de la cine a plecat ideea acestei aplicații și, în special, cât de mulți au descărcat-o, dar trebuie să recunoaștem că este o aplicație de-a dreptul bizară.
RunPee
Pe cât de neobișnuit de ciudată, pe-atât de neobișnuit de utilă, aplicația Run Pee care, la început, pare a fi nefolositoare, între timp devine destul de interesantă, conceptul fiind ingenios: dispune de o bază de date cu foarte multe filme incluse și se actualizează, constant, cu noile lansări. Asta doar pentru a-ți spune, atunci când mergi la cinema, care-i momentul cel mai potrivit în care să mergi la toaletă fără a risca să pierzi vreo scenă importantă și interesantă din filmul pe care îl vizionezi.
Nothing
După cum o sugerează și numele, această aplicație nu face, pur și simplu, nimic. După ce o descarci și lansezi aplicația, îți va fi afișat un ecran gri, gol, în centrul căruia stă scris Nothing. Nu există niciun buton suplimentar, niciun meniu sau vreo modalitate posibilă de a interacționa cu aplicația. Sincer, mi se pare un lucru mare să ajungi să dezvolți o astfel de aplicație, adică, sincer, dezvoltatorii chiar au reușit să dezvolte nimic, o aplicație 100% inutilă, fără sens.
Milk The Cow
Dacă ți-e dor de viața la țară și n-ai reușit vreodată, până acum, să mulgi o vacă, atunci această aplicație este soluția de care ai nevoie. Un fel de joc, de fapt, mai mult decât o aplicație clasică (de fapt, în mod sigur NU este o aplicație clasică), descarc-o și haide să umpli găleata cu lapte în cel mai scurt timp posibil. Pentru a face lucrurile și mai interesante, există clasamente în care te poți clasa concurând cu ceilalți utilizatori ai aplicației, obținând scoruri din ce în ce mai bune.
S.M.T.H
Send Me To Heaven este o aplicație pe care, sincer, ar trebui să o descarci și folosești doar pe propriul risc. Pentru că, practic, aplicația este un joc – îți calculează cât înălțimea la care ajunge telefonul tău atunci când îl arunci… în sus! Îți poți provoca prietenii pentru a vedea cine obține cel mai mare scor, dar nu uita că lucrurile sunt în aer, la un moment dat vor cădea. Și nu vrei să-ți scapi telefonul jucând acest, să-i zicem, joc. Extrem de interesant este cât de fidele sunt, de fapt, măsurătorile, și cum acest joc se poate transforma extrem de ușor în ceva de-a dreptul dezastruos.
iShaver
Probabil te-ai gândit întotdeauna că smartphone-ul tău este foarte practic, dar nu cred că ai luat vreodată în considerare și posibilitatea de a te bărbieri folosindu-l. Sau da? Ei, bine, persoanele care au dezvoltat această aplicație la un aparat de ras electric, în toată splendoarea sa, care îți oferă posibilitatea de a te bărbieri virtual. Pentru a începe, trebuie doar să ții apăsat un buton, iar părul (virtual, bineînțeles) va începe să cadă, aplicația permițându-ți chiar să-ți alegi culoarea și lungimea părului, dar și să activezi vibrația telefonului pentru a simți, cu adevărat, senzația unui bărbierit de calitate.
Yo
Aplicația aceasta este, de fapt, inspirată din serialul original HBO Sillicon Valley, în acesta fiind prezentat o aplicație numită Bro App. Practic, aplicația funcționează ca una de mesagerie, și singurul lucru pe care îl face este să trimită înregistrarea vocală care spune Yo contactelor tale, într-un stil aparte. Nu știu cine și de ce ar folosi vreodată această aplicație, dar este destul de interesantă dacă vrei să adaugi un plus de autenticitate conversațiilor pe care le ai cu diferite persoane – atât noi, cât și din cercul actual de prieteni.
Funny Dumb Questions & Beyond!
Această aplicație este chiar utilă atunci când vrei să iei o pauză de la tot și toate – chiar și de la gândit! După cum îi spune și numele, este o aplicație cu întrebări amuzante, dumb, deci, cu alte cuvinte, exact ce trebuie pentru a-ți mai relaxa mintea și amuza în același timp. Multe dintre ele sunt de-a dreptul prostești, chiar cinice, și se pot dovedi chiar mai complicate decât (nu) ai fi crezut. Aplicația este gratuită (bineînțeles, cine ar plăti pentru așa ceva?), însă este susținută și de reclame care mai apar din când în când.
I am Bread
Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să fii o felie de pâine care are misiunea de a dezvolta și de a se transforma tot într-o felie de pâine, dar prăjită, atunci această aplicație este cea la care ai visat dintotdeauna. Va trebui să muți cu îndemânare pâinea de-a lungul bucătăriei, s-o treci printr-o mulțime de niveluri diferite, astfel încât să-ți atingi obiectivul. De asemenea, nu uita de faptul că, în cazul în care atingi podeaua, vei scădea „coeficientul de comestibilitate” al pâinii. Până la urmă, nimeni nu vrea să mănânce pâine prăjită de pe jos, nu?
Paper Racing
Desfășoară o rolă de hârtie igienică într-un timp cât mai scurt, cât de repede poți. Pentru un plus de distracție, nu uita să-ți provoci prietenii (sau alți jucători) și să-i învingi pentru titlul de „cel mai bun desfășurător de hârtie igienică din lume”. Bineînțeles, este o altă aplicație fără sens, dar îmi amintește de faptul că acum câțiva ani, era în vogă un joc în care trebuia să apeși pe ecranul telefonului pentru a arunca cu bani. Aceeași idee, dar într-o altă formă.
Fake That Conversation
După cum îi spune și numele, această aplicație îți permite să simulezi o conversație reală, glumind cu prietenii tăi și pentru a-i păcăli că, într-adevăr, chiar stai de vorbă cu cineva. Fake That Conversation îți permite să creezi conversații care, deși sunt false, par extrem de reale, putând controla fiecare aspect al acestora: existența unui profil fals, mesaje vocale, notificări spontane – cu alte cuvinte, ca și cum totul ar fi o conversație reală, însă, de fapt, nu sunt decât mesaje automatizate, instantanee, iar înregistrările vocale nu sunt reale.
Spirit Story Box
„Dacă se întâmplă ceva ciudat în cartierul tău, la cine vei apela? Vânătorii de fantome”, este dictonul acestei aplicații. Da, ai ghicit: o aplicație care se ocupă cu vânătoarea de fantome. De fapt, se spune că a fost promovată și la principalele agenții de știri din țara în care a fost lansată, fiind folosită și chiar testată de către investigatori paranormali. Ideea acestei aplicații pleacă de la premisa că ai putea vorbi cu spiritele, iar acestea îți vor răspunde sub forma unor mesaje, folosind un singur cuvânt sau mai multe cuvinte cheie. Nu trebuie să crezi în fantome, ce-i drept, pentru a recunoaște că această aplicație este înfricoșătoare.
Fake-An-Excuse
Dacă vrei să scapi de un apel nedorit, însă nu vrei să-i închizi persoanei în nas, atunci această aplicație este perfectă: redă sunete false în timpul unui apel telefonic nedorit, care îți oferă o scuză viabilă pentru a închide și „a suna mai târziu” (adică să blochezi numărul respectiv, vreau să zic). Printre aceste „scuze” se numără și sunete care ar reda ideea că semnalul este deficitar, un bebeluș care plânge, bătăi forțate în ușă, o țeavă de apă care tocmai s-a spart și chiar un roi nervos de albine care urmează să te atace.
Crowdpilot
Crowdpilot este o aplicație destul de interesantă, deoarece îți permite să-ți transmiți, în timp real, toate conversațiile pe care le ai și să faci crowdsourcing, aducând împreună un grup de prieteni (sau străini) care să le poată asculta și să te asiste. Dacă nu știi ce să spui la o întâlnire, la o ședință sau în orice altă situație, lasă-i pe ceilalți să te ajute și să-ți dea sfaturi. Sau înregistrează-te în grupul celor care oferă sfaturi, devenind un crowdpilot. Sincer, chiar are o premisă ingenioasă, deoarece te poate ajuta în anumite situații. Până în momentul în care, normal, persoanele cu care comunici vor afla că toată seara ai făcut streaming cu alții.
Care este rostul tuturor acestor aplicații? Nu am nici cea mai vagă idee. Da, unele sunt destul de amuzante și reprezintă o alternativă OK pentru a râde și a-ți mai descreți fruntea. Cu toate acestea, una dintre cele mai populare aplicații de pe Google Play, pe care am amintit-o și noi în listă, se numește Places I’ve Pooped. Încurajator, nu? Bineînțeles, mai există și alte aplicații de-a dreptul ciudate care pot fi descărcate și, mai mult sau mai puțin, folosite, dar ne vom opri aici. Tu ce alte aplicații ciudate știi? Așteptăm recomandările tale în secțiunea de comentarii!