Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutare de top aplicații auto disponibile pe iOS și Android, atunci ai ajuns unde trebuie. Îți vom recomanda, în continuare, câteva aplicații care sunt în corelația cu mașina ta – fie că vorbim despre aplicații navigare prin GPS, fie că vorbim despre aplicații pe care să le folosești pentru a-ți reactualiza cunoștințele pentru examenul auto sau care să-ți reamintească faptul că trebuie să-ți faci ITP-ul –, cu siguranță vei avea de unde alege. Trebuie doar să știi că aceste aplicații auto sunt ușor de folosit, intuitive și chiar nu necesită plată. De asemenea, multe dintre ele îți vor pune la dispoziție posibilitatea de a face anumite lucruri (cum ar fi, să zicem, să-ți închiriezi un loc de parcare), fără a fi nevoie să pierzi timp urmând metodele clasice.

Așadar, fără prea multe comentarii, iată top aplicații auto pe care ar trebui să le încerci și pe care cu siguranță le vei găsi utile și practice.

Waze

Este puțin probabil să nu fi auzit deja de Waze, dar ne-am gândit că ar trebui să fie în topul listei cu cele mai bune aplicații auto de navigare. Această aplicație este absolut gratuită și, odată lansată, îți oferă informații privitoare la calitatea traficului, eventualele accidente, drumuri care se află în plin proces de construcție, prezența poliției și multe altele. Partea bună este că actualizările au loc în timp real, ceea ce înseamnă că poți oricând să-ți modifici traseul în funcție de accesibilitate, pentru a evita aglomerările și ambuteiajele (evident, dacă există un alt traseu). De asemenea, îți permite să găsești cele mai apropiate benzinării și să oferi feedback altor șoferi din trafic ce folosesc aplicația.

Ce este Aplicația Waze
Aplicația Waze, este una din cele mai practice și mai bune aplicații auto

TomTom GPS Navigation

TomTom GPS Navigation este o altă aplicație care trebuie menționată, ce-i drept, probabil mai puțin cunoscută și utilizată decât Waze. Partea bună la ea este că poți descărca foarte multe hărți, chiar din mai multe țări, pentru a găsi drumul cel mai potrivit atunci când vrei să ajungi undeva. Dispune și de rute offline, actualizări în timp real și alerte specifice atunci când vine vorba de accidente, ambuteiaje sau prezența a ceva anume pe stradă. Are un design foarte atractiv și intuitiv, aplicația fiind ușor de folosit. De asemenea, dispune de 75 de kilometri gratuiți de navigare GPS, iar pentru kilometri nelimitați este necesară achiziția unui plan de abonament pe un an sau pentru o lună.

Ce este aplicația TomTom
TomTom GPS Navigation, cu un numar foarte mare de hărți în portofoliu

Sygic GPS Navigation

O altă aplicație foarte bună pentru navigare și găsirea celei mai accesibile și rapide rute este Sygic, utilizată, la nivel mondial, zeci de milioane de șoferi. Partea cea mai interesantă este faptul că dispune de hărți 3D, tridimensionale, pentru a-ți fi mult mai ușor să observi infrastructura și arhitectura anumitor străzi (mai mari sau mai mici), și poate fi utilizată și în mod offline, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ai mereu acces la internet (este un avantaj major atunci când mergi în altă țară și nu vrei roaming sau nu ai o conexiune Wi-Fi activă). Evident, există și posibilitatea de a primi sfaturi specifice prin livrare vocală a informațiilor, hărțile fiind actualizate periodic. De asemenea, este una dintre acele aplicații auto gratuite, fără a fi nevoie de achiziționarea unui abonament.

Ce este Sygic GPS Navigation
Sygic GPS Navigation – O aplicație foarte folosită la nivel mondial

Car Maintenance Service & Fuel Record

Această aplicație auto este utilă pentru a-ți putea întreține mașina, deoarece înregistrează și urmărește date ale acesteia, cum ar fi service-ul, asigurarea, alimentarea cu combustibil și când trebuie făcut ITP-ul. Îți oferă posibilitatea de a-ți înregistra cheltuielile pe combustibil și pe celelalte variabile necesare a fi îndeplinite, calculând, astfel, costul total de funcționare. Oferă memento-uri și înștiințări pentru alimentarea cu combustibil în funcție de acul odometrului, bazându-se pe eficiența combustibilului, precum și înștiințări privitoare la când trebuie duse în service anumite piese sau componente individuale. Știm cu toții că după un anumit număr recomandat de kilometri, este necesară verificarea pieselor importante pentru a evita situațiile neplăcute (care implică, de fapt, cheltuirea a și mai multor bani).

Ce este Car Maintenance Service & Fuel Record
Car Maintenance Service & Fuel Record – O aplicație pe care o poți folosi să monitorizezi autoturismul

auto.ro

auto.ro este o aplicație extrem de utilă, deoarece te scutește de foarte mult timp și așteptat la coadă. Pe scurt, folosindu-te de ea ai doar la o atingere de ecran distanță o mulțime de posibilități și opțiuni: plăți auto (amenzi, rovinietă, asistență, plata parcării), service (depuneri de cereri, urmate de oferte), anunțuri auto, locații auto în zonă (benzinării, vulcanizare, școli de șoferi), revizie sau verificare ITP, locuri unde îți poți repara mașina, istoricul service-ului. De asemenea, îți sunt afișate și spălătorii apropiate, bancomate, locuri de parcare disponibile, și o poți folosi și pentru a da anunțuri auto (cumperi, vinzi). Poți ține și evidența rulajului mașinii și chiar un jurnal de călătorii (bazându-te pe rutele și distanțele străbătute). Faptul că are atât de multe utilizări nu putut fi trecut cu vederea, de aceea ne-am gândit că merită un loc în topul nostru cu cele mai bune aplicații auto.

Ce este aplicația auto.ro
auto.ro – o aplicație destinată șoferilor, ce cuprinde mai multe ramuri, incausil cumpărări sau inchirieri de mașini

Fuelio

Fuelio este o aplicație auto ce poate fi folosită ca un fel de jurnal pentru combustibil – costuri, kilometraj, când ai făcut plinurile, consumul de combustibil. Astfel, îți poți urmări dinamica de consum, implicit costurile aferente pe anumite distanțe și, dacă ai cum, poți face economii. Îți poți gestiona și cheltuielile autovehiculului și organiza în categorii, precum „costuri de service”, „taxe de parcare” sau „taxe de drum”. Primești și memento-uri pentru a nu uita vizita la service, compară prețurile carburantului de la benzinăriile cele mai apropiate (funcționează optim chiar și în Germania, conform feedback-urilor utilizatorilor), iar tema de utilizare este personalizabilă. În orice caz, interfața este accesibilă, ușor de folosit, iar aplicația se dovedește a avea întrebuințări foarte multe, chiar și localizare GPS.

Ce este Aplicația Fuelio
Aplicația Fuelio, perfectă pentru monitorizat consumul de combustibil

TPark

TPark este o aplicație folosită pentru a-ți rezerva un loc de parcare – știm cu toții cât de problematică și cronofagă poate fi găsirea unui loc de parcare într-un oraș mare. Aplicația aparține de fapt de Vodafone și a fost lansată în ideea de a rezolva această problemă. Folosindu-se de TPark, șoferii pot să rezerve un anumit loc de parcare (care, evident, este cu plată) într-un alt oraș. Pot face acest lucru chiar și înainte de a porni la drum, trebuind doar să fie introdus numărul de înmatriculare, tipul vehiculului, țara de înmatriculare a vehiculului (dacă se folosește aplicația în altă țară), durata parcării și data începerii. Evident, și locul (orașul, strada) în care se parchează autovehiculul. De asemenea, prin această aplicație pot fi plătite și amenzi, menționând doar numărul de înmatriculare al mașinii și înștiințarea amenzii. Tot din aplicație se poate plăti și rovinieta, pentru 7 zile, sub formă de SMS.

Ce este Aplicația TPark
Aplicația TPark, potrivită pentru a-ți găsi un loc de parcare

Chestionare Auto DRPCIV

După cum îi spune și numele, această aplicație este folosită pentru a-ți sedimenta mult mai bine cunoștințele dobândite în timpul cursurilor de legislație auto. Asta, normal, pentru a te pregăti să dai sala. Foarte multe persoane o utilizează, deoarece obținerea permisului de conducerii și promovarea examenului teoretic auto depind foarte mult de modul în care te-ai pregătit. De la chestionare auto până la indicatoare auto, aceasta este una dintre acele aplicații auto pe care trebuie să le descarci dacă vrei să promovezi fără probleme examenul de condus. Este ușor de utilizat, are întrebări viabile, cu răspunsuri corecte, conținând chestionare auto pentru toate categoriile de examinare, întrebări oficiale DRPCIV, formatul de examinare fiind similar cu cel oficial.

Ce este aplicația Chestionare Auto DRPCIV
Chestionare Auto DRPCIV – O aplicație perfectă pentru cei ce studiază pentru examenul auto

Car Camera Pro

Car Camera Pro este o altă aplicație auto care poate fi folosită drept cameră de bord – în speță, înregistrează drumul (fizic), dar îți oferă și date de localizare GPS, înregistrează parcursul și traseul, dar și viteza de deplasare (lucru care poate fi deosebit de important în foarte multe situații). Evident, o cameră pentru bordul unei mașini nu este tocmai scumpă, dar, dacă este cazul, poți oricând descărca această aplicație și folosi în anumite situații. Este disponibilă atât în România, cât și în alte țări, oferind date referitoare la viteză și coordonatele geografice doar pe durata înregistrării (oricum, s-ar putea să fie destul de solicitantă asupra bateriei telefonului).

Ce este Car Camera Pro
Car Camera Pro este o aplicație ce poate fi folosită pe post de dashcam

Google Maps

Această listă cu cele mai bune aplicații auto nu ar fi putut fi completă fără să adăugăm Google Maps în listă. Evident, aplicația este dezvoltată de către cei de la Google este utilizată, probabil, de mai toată lumea (nu trebuie să mergi neapărat cu mașina, poate fi utilizată și fizic, pe jos, pentru a ajunge întotdeauna oriunde ți-ai putea dori). Este foarte utilă, intuitivă și accesibilă. Mai mult decât atât, complet gratuită, având foarte multe întrebuințări și anexe (mai nou, poți vedea chiar și calitatea aerului din zona ta folosind Google Maps). După cum îi spune și numele, poți găsi efectiv orice pe ea: străzi, magazine, săli de fitness, biblioteci, parcuri, benzinării. Este una dintre cele mai utile aplicații existente în ziua de astăzi!

Ce este Aplicația Google Maps
Aplicația Google Maps – E practic imposibil sa nu te fi intâlnit cu ea în telefon, mai ales daca ai sistem de operare Android

Acestea sunt recomandările pentru cele mai bune aplicații auto, după părerea noastră. Am încercat să surprindem aplicații versatile, care pot fi folosite în mai multe moduri. În orice caz, toate sunt practic, ușor de accesat și utilizat  – astfel, cu siguranță vei găsi una care îți va fi de folos. Dacă ai și alte recomandări privitoare la aplicații auto pe care ar trebui să le avem în vedere, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii.  

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.