Free cookie consent management tool by TermsFeed

Facebook nu vă anunță când ați fost blocat, dar puteți afla acest lucru în mai multe moduri. Este posibil ca cineva să vă fi blocat pe Facebook dacă nu-i puteți vedea pagina de profil sau dacă nu-l puteți găsi în bara de căutare. De asemenea, este posibil ca cineva să vă fi șters de pe Facebook sau să nu vă mai fie prieten și să nu vă fi dat block pe Facebook. Facebook nu vă trimite niciun fel de notificare atunci când acest lucru se întâmplă. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți verifica și care ar putea indica faptul că ați primit primit block pe Facebook. Deși toate aceste moduri pot indica faptul că ați fost blocat, ele nu sunt concludente în mod individual al acestui fapt și ar putea fi, de asemenea, fi un semn că contul de Facebook al prietenului dvs. a fost șters. Așadar, iată ce puteți face pentru a afla dacă ați fost blocat pe Facebook.

Verificați lista de prieteni

Facebook lista de prieteni
Pagina principală Facebook. În partea stângă poate fi accesată lista de prieteni.

Primul lucru pe care îl puteți face este să vă verificați lista de prieteni. Dacă persoana în cauză nu se mai află în lista dvs., este un indiciu destul de bun că v-a blocat. Pentru a începe, lansați aplicația Facebook pe dispozitivul Android (după ce ați descărcat-o din Play Store sau din magazine alternative) sau iOS/iPadOS (după ce ați descărcat-o din App Store). Ori, dacă preferați, conectați-vă la Facebook de pe PC prin site-ul oficial, faceți clikc pe imaginea de profil și apoi selectați fila Prieteni pentru a vedea lista de prieteni.

Folosiți motorul de căutare încorporat. Dacă numele persoanei nu apare, înseamnă că este posibil ca aceasta să vă fi blocat. Bineînțeles, este de asemenea posibil ca aceasta să-și fi dezactivat sau să-și fi șters complet contul. Dar dacă este încă activă pe Facebook, sunt șanse mari să vă fi blocat.

Verificați etichetările

O altă modalitate prin care puteți afla dacă cineva v-a dat block pe Facebook este să verificați etichetările. După ce vă blochează contul, de obicei, tot ceea ce este legat prin intermediul etichetelor este șters, așa că este ușor să ne dăm seama dacă am fost blocați. Dacă ați partajat recent o postare, o fotografie sau un link și este deja de dvs. fie cineva a etichetat în comentarii persoana care v-a blocat – încercați să puneți cursorul pe aceasta. Dacă tot ceea ce apare este doar numele/prenumele fără nicio modalitate de a da click sau de a atinge aceste etichete, atunci probabil că ați primit block pe Facebook.

Este posibil să ajungeți la aceeași concluzie dacă vi se oferă în continuare posibilitatea de a face click sau de a apăsa pe numele persoanei de contact, dar, după ce faceți acest lucru, apare un mesaj cu eroare (de exemplu, conținut indisponibil sau eroare de conectare). Totuși, nu faceți judecăți pripite, deoarece este posibil ca prietenul dvs. să fi eliminat în mod voluntar eticheta sau să își fi dezactivat/șters profilul.

Utilizați funcția de căutare

Funcția de căutare Facebook
Pagina principală Facebook. În partea din stânga sus poate fi accesată funcția de căutare.

O altă metodă pe care o puteți folosi pentru a încerca să aflați dacă ați fost blocat pe Facebook de o persoană este să căutați „suspectul” în cauză direct în motorul de căutare al rețelei de socializare. Dacă sunteți blocat, este posibil să nu îi puteți găsi contul. Prin urmare, și în acest caz, pentru a efectua această metodă, deschideți aplicația de pe un dispozitiv sau conectați-vă la contul dvs. de pe PC, pentru a avea acces la pagina principală Facebook.

După ce ați făcut acest lucru, folosiți motorul de căutare aflat în partea de sus și introduceți numele și prenumele utilizatorului care credeți că v-a blocat, apoi confirmați prin tasta Enter. Dacă îi puteți găsi și vizualiza profilul, prin această metodă, atunci este clar că nu ați fost blocat. În caz contrar, este posibil să fi primit într-adevăr block pe Facebook, excluzând din nou cazul unei posibile dezactivări sau ștergeri a profilului de către utilizatorul cu pricina.

Verificați chat-ul Messenger

Messenger homepage
Pagina de conectare Messenger.

Dacă doriți să verificați pe cineva pentru a vedea dacă v-a blocat pe Facebook, cel mai bun mod de a verifica este să vă uitați pe chat-ul Messenger cu persoana respectivă. Dacă vedeți mesajul „Această persoană nu este disponibilă pe Messenger”, este posibil ca aceasta să vă fi blocat. Nu veți putea să îi trimiteți mesaje noi, dar ar trebui să puteți vizualiza în continuare orice conversații pe care le-ați avut în trecut.

Așadar, mai întâi de toate, dacă intenționați să procedați de pe dispozitive mobile, lansați aplicația Messenger pe care ați instalat-o pe smartphone-ul sau tableta Android (puteți obține aplicația și prin intermediul magazinelor alternative) sau iOS/iPadOS, pentru a afișa lista conversațiilor. Puteți efectua această verificare și de pe PC, conectându-vă la contul dumneavoastră de Facebook de pe site-ul oficial. În acest caz, faceți click pe pictograma Messenger din partea de sus și, în ecranul de chat, localizați și faceți click pe conversația care a avut loc anterior cu utilizatorul care credeți că v-a blocat.

În acest moment, dacă ați primit mesajul „Această persoană nu este disponibilă pe Messenger” când ați deschis discuția cu utilizatorul în cauză, nu veți putea să-i trimiteți mesaje noi și, în plus, veți realiza că fie v-a blocat, fie și-a dezactivat contul său de Facebook.

Cereți ajutor de la un prieten comun

Oricine a fost vreodată blocat pe Facebook știe cât de frustrant poate fi. Nu numai că nu mai ai acces la profilul acelei persoane, dar nu ai nici o modalitate de a ști de ce a decis să te blocheze în primul rând. Dacă bănuiți că cineva v-a dat block pe Facebook, există o modalitate de a afla cu siguranță. Tot ce trebuie să faceți este să contactați un prieten comun și să îl rugați să caute persoana pe care o suspectați că v-a blocat în lista sa de prieteni. Dacă persoana respectivă apare în lista lor, atunci se poate spune că ați fost blocat. Cu toate acestea, dacă persoana nu se află în lista lor, ar putea însemna că pur și simplu și-a șters contul.

Cum văd profilul cuiva care m-a blocat pe Facebook?

Dacă citiți aceste rânduri, înseamnă că v-ați dat seama că cineva v-a blocat pe Facebook și doriți să știți cum să îi vedeți profilul în ciuda acestui inconvenient. În cele de mai jos vă vom arăta cum să faceți acest lucru, dar este important să rețineți că veți putea vedea doar informațiile și postările pe care această persoană le-a făcut publice pe profilul său de Facebook.

Pentru a face acest lucru, accesați google.ro într-o fereastră incognito a browserului, apoi introduceți numele utilizatorului în câmpul de text al motorului de căutare. După ce ați făcut acest lucru, faceți click pe rezultatul cu URL-ul Facebook (www.facebook.com), pentru a afișa profilul persoanei care v-a blocat și informațiile relevante disponibile pentru vizualizare publică.

Cum blochez pe cineva care mi-a dat block pe Facebook?

După cum s-a explicat în paragrafele anterioare, în cazul în care ați fost blocat de cineva pe Facebook, nu mai este posibilă vizualizarea profilului utilizatorului, prin urmare, nu există posibilitatea de bloca și dvs. reciproc persoane. Cu alte cuvinte, dacă cineva v-a blocat, nu există nicio modalitate de a-l bloca înapoi. Acest lucru poate părea nedrept, dar este, de fapt, o măsură de securitate standard care este concepută pentru a proteja utilizatorii de hărțuire și abuz. Așadar, dacă vă aflați în situația în care cineva v-a blocat, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să treceți mai departe și să uitați de acea persoană. Încercarea de a le bloca înapoi nu va crea decât frustrare și nu va duce la niciun rezultat pozitiv.

Cum deblochez pe cineva care m-a blocat pe Facebook?

Dacă doriți să deblocați pe cineva care v-a blocat pe Facebook, există câteva lucruri pe care le puteți face. În primul rând, încercați să trimiteți un mesaj persoanei respective pe o altă rețea de socializare. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți încerca, de asemenea, să contactați prieteni comuni și să le cereți să vă ajute să luați legătura cu persoana respectivă. În cele din urmă, dacă toate celelalte metode eșuează, puteți aștepta până când persoana decide să vă deblocheze singură. Orice ați face, rețineți că nu există nicio modalitate din partea dvs. pentru a forța deblocarea.

Pot fi blocat de o pagină de Facebook?

Da, este posibil să fiți blocat de o pagină Facebook. Atunci când sunteți blocat de o pagină, nu veți mai putea vedea conținutul pe care îl postează pagina respectivă și nu veți putea interacționa în niciun fel cu aceasta. De asemenea, nu veți putea trimite mesaje paginii sau administratorilor acesteia. Astfel, dacă încercați să vizitați pagina, veți vedea un mesaj care spune „Sunteți blocat să vedeți această pagină”. Blocarea de către o pagină de Facebook poate avea loc din mai multe motive, cum ar fi dacă încălcați în mod repetat standardele comunitare ale paginii sau dacă faceți spam pe pagină. Dacă credeți că ați fost blocat din greșeală de o pagină, puteți contacta echipa de asistență a Facebook pentru ajutor.

Pot fi blocat pe Facebook dar nu și pe Messenger?

Atunci când sunteți blocat pe Facebook, sunteți blocat și pe Messenger. Acest lucru se datorează faptului că Messenger este integrat cu Facebook. Profilul dvs., mesajele și alte informații vor fi în continuare vizibile pentru persoana care v-a blocat, dar nu veți putea vedea nimic din ceea ce postează sau din mesajele pe care le trimite. Dacă încercați să trimiteți un mesaj unei persoane care v-a blocat, veți primi o notificare prin care vi se va spune că mesajul nu a fost transmis. Așadar, dacă vă întrebați dacă ați fost sau nu blocat pe Messenger, cel mai bun mod de a afla este să încercați să trimiteți un mesaj persoanei respective și să vedeți dacă primiți o notificare că mesajul nu a fost livrat. În orice caz, dacă nu o găsiți pe Facebook, în mod automat, nu o veți găsi nici pe Messenger.

Care este perioada de timp pentru care sunt blocat de cineva pe Facebook?

Blocarea este permanentă și nu există nicio modalitate de a o elimina decât cerându-i persoanei care v-a blocat să vă deblocheze. În plus, nu veți putea vizualiza niciunul dintre prietenii sau prietenii comuni ai persoanei respective. Dacă persoana care v-a blocat face parte dintr-un grup din care faceți parte și dumneavoastră, nu veți putea să-i vedeți postările acesteia și nici să interacționați cu ea în vreun fel. Singura excepție este dacă aceasta partajează o postare sau o fotografie în mod public – în acest caz, chiar dacă persoana v-a blocat veți putea în continuare să îi vedeți conținutul.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.