Free cookie consent management tool by TermsFeed

Într-o lume din ce în ce mai conectată, capacitatea de a comunica în mai multe limbi este mai importantă ca niciodată. Cu toate acestea, barierele lingvistice pot reprezenta în continuare o provocare semnificativă, mai ales atunci când călătorim într-o țară în care limba locală nu este limba noastră principală. Din fericire, în prezent sunt disponibile numeroase aplicații de traducere care pot ajuta la depășirea acestor bariere. Aceste aplicații utilizează cele mai recente tehnologii pentru a oferi traduceri instantanee ale textului vorbit sau scris. Deși nu surprind întotdeauna perfect nuanțele unei limbi, ele pot fi incredibil de utile pentru a înțelege esența unei conversații sau pentru a înțelege lucrurile de bază. Cel mai bun lucru este că, de obicei, acestea pot fi descărcate gratuit și sunt ușor de utilizat, ceea ce le face ideale pentru cei care călătoresc și pentru cei care interacționează în mod regulat cu persoane din alte culturi. Pe această cale, am pregătit o listă cu cele mai bune opțiuni din care să puteți alege o variantă potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Așadar, iată care este cea mai bună aplicație de traducere!

Google Translate

Colaj capturi de ecran ale aplicației Google Translate
Google Translate, aplicație oferită de Google

Google Translate este cea mai bună aplicație de traducere pentru o varietate de motive. Oferă traduceri pentru peste 100 de limbi. Oferă traduceri pentru text, voce, conversație (bidirecțională), fotografie și scris de mână prin traducere automată neuronală. Printre caracteristicile suplimentare se numără posibilitatea de a salva traducerile și de a descărca unele pachete de limbi individuale pentru traducere offline. De asemenea, Google Translate își îmbunătățește în mod constant algoritmii, ceea ce face ca traducerile sale să fie mai precise în timp.

De altfel, Google Translate este un instrument la îndemână pentru oricine are nevoie de o traducere rapidă. Este suficient să îndreptați camera spre textul pe care doriți să îl traduceți, iar aplicația va face tot posibilul pentru a oferi o traducere exactă live. Cu toate acestea, există unele limitări ale acestei funcții. În primul rând, funcționează cel mai bine cu texte de mărime medie care au un contrast bun (font negru pe hârtie albă, de exemplu). În al doilea rând, traducerile pot fi inexacte dacă textul este privit dintr-un unghi diferit. Cu toate acestea, traducerea instantanee cu camera este un instrument util pentru oricine are nevoie de o modalitate rapidă și ușoară de a traduce un text.

Microsoft Translator

Colaj capturi de ecran ale aplicației Microsoft Translator
Pe lângă funcția de traducere a textului, aplicația Microsoft Translator oferă și traduceri de fotografii

Microsoft Translator este un instrument popular de traducere lingvistică care oferă traduceri în peste 60 de limbi. Deși nu oferă la fel de multe limbi ca Google Translate, are totuși multe de oferit. Pe lângă traducerile obișnuite de text, voce și conversație, oferă și traduceri de fotografii. Funcțiile de conversație sunt mai extinse decât cele ale concurenților săi. În loc să aveți doar o conversație în ambele sensuri, puteți da oportunitatea mai multor persoane să se alăture unei conversații. În plus, Microsoft Translator are un ghid de fraze predefinit cu fraze comune în diferite limbi iar acest lucru îl face o alegere excelentă pentru călătorii care au nevoie de o modalitate rapidă și ușoară de a comunica într-o limbă străină.

Deși nu puteți obține o traducere instantanee cu aparatul foto, ca în cazul Google Translate, funcția foto este simplă și poate funcționa mai bine pentru texte de dimensiuni mai mici. În plus, Microsoft Translator oferă o serie de funcții special concepute pentru scopuri profesionale și academice. De exemplu, puteți crea dicționare personalizate și puteți utiliza învățarea automată pentru a îmbunătăți traducerile în domeniul dvs. specific. Ca urmare, Microsoft Translator ar putea fi cel mai bun pentru scopuri de afaceri și academice. Nu este la fel de ușor de utilizat ca Google Translate, dar are avantajele sale.

DeepL

Colaj capturi de ecran ale aplicației DeepL
DeepL utilizează inteligența artificială pentru a genera traduceri de înaltă calitate

DeepL este un motor de traducere automată care a fost dezvoltat inițial de Jaroslaw Kutylowski la Linguee. Ulterior, acesta l-a lansat ca DeepL Translator la 28 august 2017, oferind traduceri între limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, poloneză și olandeză. În prezent, traduce între 24 de limbi și 552 de perechi de limbi și este deținut de DeepL GmbH, o companie cu sediul în Köln, Germania. DeepL utilizează inteligența artificială pentru a genera traduceri de înaltă calitate. Aceasta utilizează o abordare neuronală a traducerii automate care se bazează pe învățarea profundă. Acest lucru îi permite să traducă mai multe forme ale unui cuvânt sau ale unei fraze și să înțeleagă contextul unei propoziții. Prin urmare, DeepL poate oferi traduceri mai precise și mai naturale decât cele produse de alte motoare de traducere care se află în această listă.

DeepL oferă multe funcții care îi ajută pe utilizatori să creeze traduceri precise. Una dintre cele mai utile caracteristici este posibilitatea de a selecta cuvinte sau fraze alternative pentru traducerea dumneavoastră. Acest lucru vă poate economisi timpul și efortul de a căuta un cuvânt sau o frază diferită care poate fi mai precisă. O altă caracteristică utilă este traducerea nelimitată de text. Acest lucru vă permite să traduceți documente întregi fără a vă face griji cu privire la limita de caractere. DeepL oferă, de asemenea, o funcție de glosar, care vă permite să vă creați propria listă de cuvinte și fraze pentru o referință ușoară. În cele din urmă, DeepL vă poate personaliza automat traducerile pentru a se potrivi cu tonul dorit. Acest lucru asigură faptul că traducerile dvs. sunt naturale și fluide.

Yandex Translate

Colaj capturi de ecran ale aplicației Yandex Translate
Yandex Translate acordă suport de traducere pentru mai mult de 90 limbi

Yandex Translate este un instrument excelent pentru oricine are nevoie să traducă text rapid și ușor. Cu suport pentru mai mult de 90 de limbi, este unul dintre cele mai complete instrumente de traducere disponibile. Pe lângă traducerile de text, oferă, de asemenea, traduceri vocale, conversații și fotografii pentru unele limbi. Alte caracteristici includ dicționare încorporate, traducerea întregului site web, colecții de fraze și posibilitatea de a salva traducerile în „Favorite”. În plus, puteți interacționa cu conturile de social media și aplicațiile de mesaje text pentru o comunicare rapidă în limba dorită.

iTranslate

Colaj capturi de ecran ale aplicației iTranslate
iTranslate oferă traduceri de text pentru 100 de limbi

Cu traduceri de text între 100 de limbi, este ușor să găsiți cuvintele potrivite, indiferent unde vă aflați. Funcția de traducere vocală este perfectă pentru conversații, iar traducerea foto poate fi utilă pentru indicații rutiere sau meniuri în general. Traducerea site-urilor web este, de asemenea, o modalitate excelentă de a citi site-uri web străine în limba dvs. maternă. Traducerea offline este disponibilă pentru peste 40 de limbi, astfel încât puteți continua să utilizați aplicația chiar și atunci când nu aveți o conexiune la internet. Există, de asemenea, multiple funcții suplimentare, inclusiv dicționare și conjugări de verbe, posibilitatea de a evalua traducerile și de a ajusta viteza audio. Cu atât de multe caracteristici, iTranslate este o alegere excelentă pentru oricine caută o aplicație de traducere de încredere.

Unele caracteristici, inclusiv traducerea vocală și Lens (tehnologia de traducere a fotografiilor) sunt disponibile doar cu iTranslate Pro, la prețul de 39,99 dolari pe an (există o perioadă de probă gratuită de o săptămână). În general, iTranslate nu este la fel de ușor de utilizat ca Google Translate sau multe alte aplicații, dar are multe funcții iar principalul său avantaj este faptul că oferă funcții all-in-one pentru o varietate de limbi.

SayHi

Colaj capturi de ecran ale aplicației SayHi
SayHi este o aplicație de traducere excelentă

SayHi este o aplicație foarte simplă care folosește tehnologia de traducere a Microsoft pentru a permite o conversație rapidă în ambele sensuri. Este rapidă și ușor de utilizat, ceea ce o face ideală pentru momentele în care aveți nevoie de o aplicație de conversație bilingvă. Aplicația este, de asemenea, gratuită, așa că nu există niciun motiv pentru a nu o avea pe telefon. Fie că călătoriți în străinătate sau pur și simplu doriți să fiți pregătit pentru orice eventualitate, SayHi este o aplicație de traducere excelentă.

Papago

Colaj capturi de ecran ale aplicației Papago
Papago este o aplicație de traducere lingvistică specializată în limbile asiatice

Papago este o aplicație de traducere lingvistică specializată în limbile asiatice. Aceasta poate traduce între engleză și coreeană, japoneză, chineză (simplificată/tradițională), indoneziană, vietnameză și thailandeză, precum și rusă, germană, italiană și spaniolă. Traducerile sunt disponibile sub formă de text și voce și puteți, de asemenea, să purtați o conversație cu ajutorul aplicației, în care două persoane pot vorbi simultan și aplicația poate traduce automat textul. Astfel, Papago este un instrument excelent pentru oricine are nevoie să comunice cu cineva care vorbește o altă limbă și este deosebit de util pentru cei care călătoresc.

Hi Translate

Colaj capturi de ecran ale aplicației Hi Translate
Aplicația Hi Translate oferă suport la peste 100 de limbi

Ori de câte ori aveți nevoie de traducere în timpul călătoriilor, al întâlnirilor de afaceri sau al conversațiilor cu prietenii, Hi Translate este aplicația perfectă pentru dumneavoastră. Aceasta acceptă peste 100 de limbi, astfel încât să o puteți găsi cu ușurință pe cea de care aveți nevoie. Iar datorită modului offline, o puteți utiliza chiar și atunci când nu există conexiune la internet. În plus, funcția de traducere vocală este foarte utilă dacă doriți să purtați o conversație cu cineva care vorbește o altă limbă. Astfel, în general, Hi Translate este un instrument excelent care face comunicarea mult mai ușoară.

Întrebări frecvente

Cum funcționează o aplicație de traducere?

O aplicație de traducere este o aplicație software concepută pentru a traduce un text sau o vorbire dintr-o limbă în alta. Există mai multe tipuri diferite de aplicații de traducere, dar toate funcționează după principii similare. În primul rând, aplicația analizează textul care trebuie tradus. Apoi folosește reguli lingvistice pentru a identifica cuvintele și frazele care trebuie traduse. Odată ce aplicația a identificat aceste elemente, ea caută cuvintele și frazele corespunzătoare în limba solicitată. În cele din urmă, aplicația vorbește sau afișează textul tradus pentru utilizator.

Pot folosi aplicația de traducere fără internet?

Aplicațiile de traducere pot fi utilizate și fără o conexiune la internet. Acest lucru poate fi foarte util atunci când călătoriți într-o țară străină și nu aveți acces la internet. Doar descărcați pachetele de limbi de care aveți nevoie înainte de a pleca și apoi veți putea folosi aplicația offline. Desigur, nu veți putea traduce conversații în direct fără o conexiune la internet, dar veți putea traduce în continuare texte scrise.

Aplicațiile de traducere costă sau sunt gratuite?

Unele aplicații, cum ar fi Google Translate, sunt complet gratuite pentru utilizare. Altele, cum ar fi iTranslate, oferă un nivel de traducere gratuit, dar necesită un abonament pentru funcții mai cuprinzătoare. În cele din urmă, este la latitudinea utilizatorului să decidă dacă beneficiile unei aplicații plătite merită costul. Mulți utilizatori consideră că versiunile gratuite sunt suficiente pentru nevoile lor, în timp ce alții apreciază confortul suplimentar al unui abonament plătit. Astfel, aplicațiile de traducere pot fi utilizate atât în variantă gratuită cât și plătită.

Pot traduce în timp real o conversație cu aplicațiile de traducere?

Există multe aplicații de traducere disponibile care pretind că sunt capabile să traducă o conversație în timp real. Cu toate acestea, eficiența variază foarte mult. Unele sunt foarte precise, în timp ce altele nu prea sunt. Depinde cu adevărat de aplicația respectivă și de cât de bine este capabilă să recunoască și să traducă conversația.

O problemă cu multe dintre aceste aplicații este că necesită o conexiune la internet pentru a funcționa. Acest lucru poate fi o problemă dacă călătoriți într-o zonă cu acoperire slabă sau fără acoperire de internet. În plus, multe dintre aceste aplicații funcționează doar cu anumite limbi. Așadar este important să vă documentați înainte de a vă baza pe o singură aplicație pentru conversații importante, mai ales atunci când nu sunteți sigur dacă aveți sau nu internet.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.