Free cookie consent management tool by TermsFeed

În zilele noastre, smartphone-urile au devenit un bun de nelipsit. Această mică bucată de tehnologie a înlocuit atât de multe alte lucruri pe care le foloseam zilnic, de la ceasuri deșteptătoare la aparate foto și multe altele, încât nu este de mirare că oamenii vor să găsească modalități de a-și folosi telefoanele pentru și mai multe sarcini, inclusiv pentru a vedea la televizor ceea ce se află pe acestea. Deși acest lucru ar putea părea o sarcină dificilă, există de fapt multe modalități de conectare telefon la TV. În funcție de tipul de telefon pe care îl aveți și de tipul de televizor pe care îl dețineți, s-ar putea să puteți folosi un cablu HDMI, un dispozitiv de streaming wireless sau o funcție specifică mărcii televizorului. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă conecta telefonul la TV, nu trebuie să vă faceți griji – acest articol are toate informațiile de care aveți nevoie.

Cum să conectezi telefonul la televizor prin WiFi

În prezent, este imposibil să nu te întrebi cum să îți conectezi telefonul mobil la televizor fără a folosi fire. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este conectarea prin Wi-Fi și transmiterea a ceea ce este pe smartphone direct pe televizorul inteligent. Însă, există mai multe tehnologii Wi-Fi care pot fi folosite în acest sens. Iată care sunt acestea:

Chromecast

Chromecast este o linie de playere media digitale dezvoltată de Google
Chromecast este integrat direct cu YouTube, Google Play și Netflix, alături de suport pentru mai multe aplicații

Google Cast este o tehnologie dezvoltată de Google care permite transmiterea de conținut audio/video către televizor și oglindirea smartphone-urilor, tabletelor și computerelor. Această tehnologie este implementată direct în unele modele de televizoare inteligente, în special în cazul televizoarelor cu Android; în caz contrar, poate fi utilizată cu ajutorul Chromecast.

Chromecast este un mic dispozitiv foarte util care vă permite să transmiteți conținut de pe telefon, tabletă sau laptop pe televizor. Este disponibil în două variante: cea de bază, care acceptă conținut Full HD și costă 39 de euro, și cea cu Google TV, care acceptă conținut 4K și instalarea de aplicații și costă 69,99 de euro. Chromecast este relativ ieftin în comparație cu alte dispozitive de streaming de pe piață, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru consumatorii cu buget limitat. Indiferent dacă doriți să vizionați emisiunile preferate de pe Netflix sau videoclipurile YouTube pe TV, Chromecast este o modalitate excelentă de a face acest lucru și chiar de a conecta dispozitive mobile la acesta direct pe televizor.

Dacă doriți să transmiteți conținut de pe Android sau iPhone pe Chromecast, în primul rând, va trebui să configurați stick-ul pentru a se conecta la Wi-Fi-ul de acasă folosind aplicația Google Home pentru Android sau iOS. Odată ce ai făcut acest lucru, asigură-te că telefonul și Chromecast (sau televizorul Smart TV cu Chromecast încorporat) sunt conectate la aceeași rețea wireless. De acolo, deschideți una dintre aplicațiile acceptate și apăsați pe pictograma de transmitere (pictograma cu ecranul și logo-ul Wi-Fi). Procedând astfel, vă va permite să difuzați conținut de pe telefon pe televizorul conectat la Chromecast. Fie că urmăriți un film, o emisiune TV sau jucați un joc, această metodă vă va asigura că veți beneficia la maximum de experiența dvs.

Miracast

Miracast este un standard pentru conexiuni wireless de la dispozitive de trimitere la receptoare de afișaj, introdus în 2012 de către Wi-Fi Alliance
Miracast acționează ca o conexiune HDMI dar fără fir

Marea majoritate a televizoarelor smart vândute în prezent dispun de tehnologia Miracast pentru a facilita conexiunea. Cu ajutorul Miracast, utilizatorii de smartphone-uri Android începând cu versiunea 4.2 își pot conecta telefonul mobil la televizor. Funcționează ca o conexiune la rețeaua mobilă, dar folosind Wi-Fi pentru a reda imaginile telefonului pe televizor. Dacă este compatibilă cu ambele dispozitive, împerecherea este ușoară, iar procesul este intuitiv, deși se schimbă în funcție de fiecare marcă de televizor. Această tehnologie are o serie de utilizări potențiale, de la vizionarea de filme și emisiuni TV până la redarea jocurilor mobile pe un ecran mai mare. În plus, deoarece Miracast utilizează Wi-Fi, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul de date.

Miracast este o alternativă excelentă la Chromecast. Pentru a profita de această tehnologie, trebuie să selectați cu atenție produsele pe care le cumpărați. De exemplu, dacă aveți un smartphone Android, trebuie să vă asigurați că televizorul dvs. este compatibil cu Miracast. De asemenea, trebuie să vă asigurați că smartphone-ul dvs. are instalat software-ul necesar. Pentru a utiliza Miracast pe smartphone-ul Android, mergeți pur și simplu la Settings > Display > Screencast sau Settings > Device Connection > MirrorShare (calea de acces poate varia în funcție de model). Odată ce aveți tot hardware-ul și software-ul necesar, vă puteți bucura de toate avantajele streamingului wireless.

AirPlay

AirPlay este o suită de protocoale de comunicare fără fir proprie dezvoltată de Apple Inc.
Apple AirPlay difuzează conținut către dispozitivele compatibile AirPlay

AirPlay este un sistem de transmisie fără fir conceput de Apple. Acesta funcționează prin intermediul rețelelor wireless tradiționale (deci are nevoie de un router care să acționeze ca intermediar), suportă o rezoluție de până la 4K și asigură o redare extrem de fluidă a conținutului. Vă permite să partajați conținut audio/video și să oglindiți ecranul tabletelor, smartphone-urilor și laptopurilor pe televizoarele, receptoarele și difuzoarele compatibile. Deși nu este la fel de răspândit ca alte standarde (cum ar fi Bluetooth), AirPlay este încă una dintre cele mai bune modalități de a conecta fără fir dispozitivele Apple la televizor.

Pe această cale, tehnologia AirPlay este încorporată în multe televizoare inteligente LG, Samsung, Sony și așa mai departe, care poartă eticheta Works with Apple AirPlay. Aceasta vă permite atât să recepționați conținut audio/video, cât și să proiectați pe ele întregul ecran al iPhone-ului, iPad-ului și Mac-ului dumneavoastră.

Există, de asemenea, receptoare AirPlay ieftine, similare receptoarelor Miracast. Acestea se conectează la un port HDMI de pe televizor și vă permit să transmiteți fără fir conținut de pe dispozitivul Apple pe televizor. Din nou, veți fi limitat la streamingul de conținut din aplicațiile care acceptă AirPlay. Dar, dacă aveți un Apple TV, puteți utiliza AirPlay pentru a oglindi întregul afișaj al telefonului dvs. pe televizor.

DLNA

DLNA stochează conținutul și îl pune la dispoziția playerelor media digitale (DMP) și a dispozitivelor de redare media digitală (DMR) conectate în rețea
DLNA este un standard la nivel industrial pentru partajarea de date prin intermediul unei rețele

DLNA, sau Digital Living Network Alliance, este o tehnologie care permite transmiterea wireless a conținutului audio și video. A fost una dintre primele tehnologii de acest tip și este încă acceptată de marea majoritate a dispozitivelor de pe piață în prezent. DLNA funcționează prin intermediul rețelelor Wi-Fi tradiționale și poate fi utilizată pentru a transmite conținut de la un dispozitiv la altul. De exemplu, puteți utiliza DLNA pentru a transmite un videoclip de la telefon la televizor sau de la telefon la sistemul de difuzoare. DLNA este o modalitate convenabilă de a vă bucura de conținut fără a fi nevoie să vă încurcați cu cabluri și este, de asemenea, relativ ușor de configurat.

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje în utilizarea acestei tehnologii. În primul rând, DLNA nu acceptă oglindirea ecranului, astfel încât nu puteți duplica pur și simplu ceea ce se află pe ecranul dispozitivului dvs. pe televizor. În al doilea rând, pentru ca videoclipurile să poată fi transmise prin DLNA, acestea trebuie să fie într-un format compatibil. În caz contrar, puteți efectua o conversie în timp real a videoclipurilor, dar acest lucru poate duce la mini-blocaje în timpul redării (în special în cazul videoclipurilor Full HD). Pe scurt, este mai bine să optați pentru soluții alternative, cum ar fi cele menționate mai sus.

Pentru a utiliza DLNA, trebuie să conectați două dispozitive compatibile DLNA la aceeași rețea wireless. De exemplu, puteți conecta un smartphone și un televizor la aceeași rețea și apoi puteți utiliza o aplicație de gestionare a mediilor pentru a partaja conținut între ele. Există multe aplicații de gestionare disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS/iPadOS, așa că nu ar trebui să vă fie greu să găsiți una care să vă satisfacă nevoile. După ce ați conectat dispozitivele și ați lansat aplicația, selectați pur și simplu conținutul pe care doriți să îl partajați și apoi alegeți dispozitivul cu care doriți să îl partajați.

Cum să conectezi telefonul la televizor prin cablu

Deși în prezent există multe opțiuni wireless disponibile pentru o bună conectare telefon la tv, o conexiune clasică prin cablu rămâne una dintre cele mai fiabile modalități de a face acest lucru. Iar dacă sunteți în căutarea unei modalități simple și directe de a vă conecta telefonul la televizor, un cablu poate fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Cu o conexiune prin cablu, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la problemele de compatibilitate sau la pierderea conexiunii în mijlocul sesiunii. De asemenea, conexiunile prin cablu sunt, de obicei, mult mai rapide decât conexiunile wireless, astfel încât vă veți putea bucura de conținut fără nicio întârziere. Fie că transmiteți un film sau jucați un joc, o conexiune prin cablu vă va asigura cea mai bună experiență posibilă de conexiune între telefon și televizor.

Acest lucru permite celor două dispozitive să comunice prin intermediul portului USB de pe smartphone și al portului HDMI de pe televizor. Majoritatea smartphone-urilor Samsung, HTC și Sony cu Android au nevoie de un cablu MHL, care se conectează la portul microUSB al telefonului și la portul HDMI al televizorului. Există, de asemenea, adaptoare disponibile care vă permit să vă conectați iPhone sau iPad la televizor. Odată ce sunt conectate, veți putea transmite tot de pe telefon sau tabletă pe televizor.

Alte smartphone-uri, de exemplu, se pot conecta direct la televizor folosind portul USB-C și cabluri sau adaptoare speciale. Acest lucru le permite să transmită imagini la rezoluție 4K, ceea ce face ca imaginea să fie clară și impresionantă. Cu toate acestea, aceste cabluri și adaptoare pot fi scumpe și nu toate televizoarele sunt compatibile cu ele. În lumea Apple, lucrurile sunt mult mai simple, dar și mai scumpe. Dacă aveți nevoie să conectați un iPhone la televizor, aveți nevoie de un adaptor Lightning to AV digital Adapter, care costă în jur de 50 de dolari. Acest adaptor este compatibil cu toate iPhone-urile și cu toate televizoarele cu intrare HDMI. Cu toate acestea, suportă doar rezoluția 1080p, așa că nu veți putea profita de calitatea televizoarelor 4K.

Întrebări frecvente

De ce să conectez telefonul la TV?

Există o serie de motive pentru a vă conecta telefonul la televizor. Poate doriți să vizionați un videoclip pe care îl aveți numai pe telefon sau poate doriți să vizualizați fotografii realizate cu telefonul, dar pe un ecran mai mare. Oricare ar fi motivul, conectarea telefonului la TV facilitează vizualizarea conținutului de pe telefon la o scară mai mare. Cu toate acestea, indiferent care este motivul pentru care doriți să vă conectați telefonul la televizor, există suficiente moduri prin care puteți face acest lucru.

Ar trebui să conectez telefonul la TV prin WiFi sau cablu?

În acest caz, există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când decideți dacă să vă conectați telefonul la televizor prin WiFi sau prin cablu. Unul dintre acestea este calitatea conexiunii. WiFi poate fi mai fiabil decât o conexiune fizică, dar poate fi, de asemenea, mai lent și mai predispus la interferențe. Un alt lucru de luat în considerare este compatibilitatea. Dacă telefonul și televizorul nu sunt compatibile între ele, este posibil să nu puteți utiliza WiFi. În cele din urmă, va trebui să vă gândiți la preț. O conexiune fizică va fi, în general, mai scumpă decât WiFi, dar ar putea merita dacă intenționați să vă folosiți telefonul ca sursă principală de divertisment.

Pot conecta telefonul la televizor prin Bluetooth?

Răspunsul scurt este da, puteți conecta telefonul la televizor prin Bluetooth. Bluetooth este o tehnologie fără fir care permite dispozitivelor să se conecteze între ele fără a utiliza cabluri sau fire. Pentru a vă conecta telefonul la televizor prin Bluetooth, va trebui să aveți un televizor compatibil Bluetooth și un telefon compatibil Bluetooth. Majoritatea televizoarelor și telefoanelor mai noi au capacități Bluetooth încorporate, dar dacă ale dvs. nu au, puteți achiziționa un adaptor Bluetooth care va funcționa cu echipamentul existent. Odată ce aveți hardware-ul necesar, conectarea dispozitivelor este destul de simplă. În primul rând, asigurați-vă că atât televizorul, cât și telefonul sunt pornite și se află în raza de acțiune a celuilalt. Apoi, deschideți setările Bluetooth de pe telefon și selectați televizorul din lista de dispozitive disponibile. Dacă vi se solicită, introduceți un cod PIN sau o parolă pentru a finaliza conexiunea. După ce sunteți conectat, ar trebui să puteți transmite orice doriți de pe telefon pe televizor.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.