Free cookie consent management tool by TermsFeed

În ziua de astăzi, tehnologia ne permite orice: de la a ne conecta cu persoane care se află în partea opusă a globului, până la a îmbunătăți performanțele și valorifica tot felul de resurse, dincolo de ceea ce, cândva, nici nu ne-am fi putut imagina. Cu toate acestea, deseori parcă simțim că nu avem îndeajuns de mult timp pentru a ne ocupa de toate task-urile și sarcinile de pe parcursul unei zile. În această privință, aplicațiile proiectate în așa fel încât să te ajute să fii cât mai productiv, menținându-te acolo, focusat asupra diferitelor obiective pe care ți le propui, deci aplicațiile pentru organizarea timpului și sarcinilor, se pot dovedi deosebit de utile. După cum și numele o sugerează, diversele aplicații disponibile te vor ajuta să ai mai mult control asupra timpului de care dispui. Utilizarea serioasă a acestora îți va permite să te concentrezi mult mai bine asupra lucrurilor pe care vrei să le îndeplinești. De la aplicații care-ți permit să creezi liste cu „lucruri de făcut”, îți trimit memento-uri pentru a-ți (re)aminti anumite lucruri, mulțumită acestor aplicații de gestionare a timpului și sarcinilor vei reuși mult mai ușor să-ți atingi obiectivele de pe parcursul unei zile.

Așadar, iată 10 aplicații pentru organizarea timpului și productivitate pe care ți le recomandăm.

ClickUp

Disponibilă pentru Web, macOS, Windows, iOS, Android, această aplicație reprezintă un puternic instrument care-ți va stimula productivitatea, ajutându-te să-ți gestionezi mult mai bine timpul, automatizând anumite procese. ClickUp este o aplicație complet personalizabilă (fie că ești student, antreprenor sau faci parte dintr-o echipă mai mare), oferindu-ți o gamă variată de funcții care te vor ajuta să-ți menții ritmul de productivitate, să-ți atingi obiectivele și să monitorizezi etapa în care te afli în ceea ce privește îndeplinirea unei anumite sarcini.

Aplicația ClickUp
Aplicația ClickUp, dezvoltată de Mango Technologies, Inc.

Todoist

Disponibilă pentru Web, iOS, Android, această aplicație excelentă te ajută să creezi liste optimizate, de verificare, care te vor ajuta să prioritizezi sarcinile și, implicit, să-ți gestionezi mai bine timpul. Cu o interfață intuitivă, ușor de utilizat, funcții complexe care ajută, în momentul de față, milioane de oameni să-și gestioneze mai bine timpul și să profite într-un mod mai inteligent de resursele avute la dispoziție, Todoist chiar este o aplicație care merită încercată. Are foarte multe funcții care se vor dovedi deosebit de utile în a-ți maximiza randamentul de muncă și în a lucra, de fapt, mult mai inteligent.

Aplicația Todoist
Aplicația Todoist, dezvoltată de Doist Inc.

RescueTime

Disponibil pentru iOS, Android, Chrome și Mac Desktop, această aplicație te ajută să faci ceva absolut esențial când vine vorba de a fi cât mai productiv: să nu-ți irosești timpul avut la dispoziție navigând inutil pe internet, dând scroll pe platformele de socializare până pierzi noțiunea acestuia. RescueTime este o aplicație care-ți raportează, de fapt, productivitatea, și pe care o poți utiliza pentru a cuantifica, în aceeași măsură, cât de mult timp petreci pe anumite aplicații și website-uri. Acest lucru, implicit, te-ajută să-ți dai seama pe ce aplicație petreci cel mai mult timp și cum poți limita acest lucru. Scorul ”Productivity Pulse” va face ca gestionarea timpului să devină o activitate intuitivă și mult mai serioasă.

Aplicația RescueTime
Aplicația RescueTime, dezvoltată de RescueTime Team

TimeTree

Această aplicație gratuită este disponibilă pe iOS, Android și desktop, ceea ce înseamnă că poate fi folosită de către oricine. Dezvoltatorii aplicației menționează că „scopul aplicației a fost acela de a lua fiecare calendar pe care îl folosim și în care notăm anumite deadline-uri și sarcini și de a pune toate informațiile într-un singur loc”. Într-adevăr, acest lucru este posibil, putând cu ușurință să partajezi calendarele cu alte persoane, astfel încât să nu ratezi niciodată vreun eveniment important. Funcționalitatea adăugată a memo-urilor înlocuiește lista tradițională de sarcini realizată cu pixul și hârtia (deși, pentru unii, încă funcționează foarte bine să-și noteze task-urile zilnice pe o foaie).

Aplicația TimeTree
Aplicația TimeTree – Shared Calendar, dezvoltată de TimeTree, Inc.

Remember the Milk: To-Do List

Disponibilă pentru Android, iOS și în variantă desktop, această aplicație pentru gestionarea timpului este foarte utilă în special dacă îți este greu să te ocupi de tot ce ai de făcut și lucrezi cu mai multe dispozitive diferite. Dincolo de faptul că poate sincroniza toate sarcinile într-o singură listă, te ajută să le gestionezi ușor, prioritizezi, elimini și adaugi, și îți reamintește de ele. De asemenea, poți partaja listele și cu alte persoane, ceea ce o face un instrument excelent pentru lucrul în echipă.

Aplicația Remember the Milk
Aplicația Remember the Milk, dezvoltată de Remember the Milk

Focus Keeper

Disponibilă pe Android, iOS și în versiune desktop, această aplicație utilizează tehnica Pomodoro, care presupune concentrarea intensă pentru o perioadă (relativ) scurtă de timp. Este potrivită în special persoanelor care tind să amâne frecvent sarcinile, simțindu-se copleșite de către acestea chiar dacă, în esență, ele ar putea fi destul de mici. Are o interfață de utilizare deosebit de simplă, intuitivă, care eficientizează navigarea în ea. De asemenea, este ușor de personalizat în funcție de nevoile specifice, de aceea am și inclus-o în acest top aplicații pentru productivitate.

Aplicația Focus Keeper
Aplicația Focus Keeper, dezvoltată de PIXO Incorporation

Toggl

Aplicația este disponibilă pe iOS, Android și desktop, și te ajută să-ți gestionezi mult mai eficient timpul, livrându-ți date privitoare la cât timp, efectiv, petreci lucrând la proiectele și sarcinile pe care le ai de îndeplinit. De fapt, această aplicație face un pas mai departe: îți oferă o analiză strictă pe care o citi pentru a ști ce trebuie să faci și cum trebuie să faci lucrurile pentru a fi mult mai eficient și a avea un randament mult mai mare. Are un design intuitiv, o interfață de utilizare deosebit de simplă, ceea ce o face să fie o aplicație de avut în vedere atunci când cauți ceva care să te ajute să te concentrezi mai bine și să-ți eficientizezi timpul de lucru, pentru a trece la treabă când vine vorba de obiectivele tale.

Aplicația Toggl
Aplicația Toggl, dezvoltată de Toggl.com

Trello

Disponibilă pe Android, iOS și desktop, această aplicație te ajută să-ți urmărești îndeaproape proiectele și timpul pe care îl ai la dispoziție, îți permite să vezi cu ușurință cine face un anumit lucru (dacă, spre exemplu, coordonezi o echipă), astfel încât să nu pierzi din vedere nicio variabilă importantă a reușitei procesului. Trello a fost creat, de fapt, pornind de la premisa „colaborării între persoane”, ceea ce înseamnă că proiectele și sarcinile sunt menite să fie atribuite unei echipe întregi. Din punctul de vedere al design-ului, Trello este o aplicație foarte atrăgătoare, cu bare de sarcini, avatare care arată cine lucrează și de ce anume se ocupă, iar versiunea gratuită îți pune la dispoziție foarte multe caracteristici, printre care și stocarea nelimitată a listelor de sarcini.

Aplicația Trello
Aplicația Trello, dezvoltată de Trello, Inc.

MindNode

Această aplicație este disponibilă doar pe iOS și pe desktop, și se bazează pe tehnica „cartografierii minții” (en. Mind mapping), o altă tehnică de îmbunătățire a productivității și, implicit, de gestionare a timpului. Atunci când o aplicație îți permite să faci acest lucru, te ajută să-ți dai seama care îți sunt, de fapt, obiectivele adevărate, și unde anume vrei să ajungi în viitor. Mindnode te poate ajuta să faci acest lucru: te ajută să devii mai organizat prin concentrarea gândurilor tale,  astfel încât să ai o viziune mult mai clară asupra a ceea ce trebuie făcut pentru a-ți atinge obiectivele (atât profesionale, cât și din viața personală). Este o anexă, un fel de completare foarte a aplicațiilor clasice care te ajută să-ți gestionezi timpul și sarcinile, deoarece îți va permite să le personalizezi mult mai bine, să le prioritizezi pentru a se potrivi exact nevoilor tale.

Aplicația MindNode
Aplicația MindNode, dzvoltată de IdeasOnCanvas GmbH

Google Calendar

Ultima recomandare din top aplicații pentru productivitate și gestionarea timpului este, bineînțeles, Google Calendar. Disponibilă în format online, iOS și Android, Google Calendar este alegerea perfectă când vine vorba de a-ți gestiona sarcinile și proiectele zilnice, săptămânale și lunare. Îți oferă o imagine nu doar de ansamblu, ci și amănunțită, asupra tuturor întâlnirilor programate, a sarcinilor pe care le ai de îndeplinit, obiectivelor de viitor, ceea ce te ajută să îți planifici mult mai inteligent sarcinile și, astfel, să economisești mult mai mult timp. De asemenea, printre cele mai interesante caracteristici se numără faptul că la începutul fiecărei zile primești un fel de reminder prin e-mail pentru a nu uita să-ți planifici sarcinile și îți permite fără nicio problemă să te conectezi la celelalte aplicații folosite. Mulți utilizatori consideră că Google Calendar este cel mai bun software pentru calendare de pe piață, putând fi folosit pentru foarte multe lucruri. Mai mult decât atât, este absolut gratuit, chiar dacă are și versiuni cu abonament.

Aplicația Google Calendar
Aplicația Google Calendar, aplicație dezvoltată đe Google LLC

Acesta este top 10 aplicații pentru organizarea timpului și productivitate pe care, cu încredere, ți le recomandăm. Bineînțeles, lista nu este deloc exhaustivă, existând o mulțime de alte opțiuni, însă am încercat să alegem doar aplicații care diferă cât de cât între ele, oferindu-ți caracteristici atât comune, cât și noi. De asemenea, cum probabil îți dai seama, în cele din urmă totul depinde doar de tine. Aceste aplicații nu vor face lucrurile în locul tău, ci doar se vor dovedi utile pentru a-ți gestiona mult mai bine timpul, pentru a-ți prioritiza sarcinile și a te ține de îndeplinirea cu succes a acestora. Tu trebuie să faci pașii în proces, astfel încât să-ți transformi visurile în realitate.

Normal, procesul este unul greu, și deseori presupune eșecuri și dorința de a renunța. Totuși, cum nici Roma nu a fost ridicată într-o zi, nu trebuie să uiți că lucrurile mărețe necesită timp. Cu pași siguri, în direcția potrivită, și cu un mindset sănătos, întotdeauna vei reuși să-ți atingi obiectivele. Până la urmă, ai în tine tot ce-ți trebuie pentru a reuși să ajungi acolo unde ți-ai propus: determinare, inteligență și, absolut necesar, mult curaj. Dacă ai și alte recomandări de aplicații pentru organizarea timpului și productivitate, le așteptăm în secțiunea de comentarii. Până atunci, spor la treabă!

Share.

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.