Free cookie consent management tool by TermsFeed

În fiecare an, Apple lansează o actualizare majoră a sistemului de operare care rulează pe iPhone-uri: iOS. În 2022, este rândul lui iOS 16 să îmbunătățească experiența de utilizare a acestor smartphone-uri. Prin urmare, iată tot ce știm despre data lansării, noile funcții și îmbunătățirile aduse de iOS 16.

Când se lansează iOS 16?

În fiecare an, Apple lansează un nou iPhone și o nouă versiune de iOS. Noile iPhone-uri sunt dezvăluite în cadrul unui eveniment în cadrul lunii septembrie, iar noul iOS este lansat de obicei câteva zile mai târziu. Anul acesta, ne așteptăm ca iOS 16 să fie lansat la mijlocul sau la sfârșitul lunii septembrie.

Update: Noul iOS 16 va fi lansat pe 12 septembrie, după ora 20:00.

Sistem de operareData lansării
iOS 1217 septembrie 2018
iOS 1319 septembrie 2019
iOS 1416 septembrie 2020
iOS 1520 septembrie 2021
iOS 1612 septembrie 2022

Chiar dacă iOS 16 este încă în curs de dezvoltare, Apple l-a pus deja la dispoziția dezvoltatorilor și a publicului curios prin intermediul versiunilor beta. Versiunea Developer Beta este accesibilă doar dezvoltatorilor înregistrați, în timp ce versiunea Public Beta este deschisă și accesibilă pentru oricine. În această vară, fanii nerăbdători vor putea să descarce și să încerce noul iOS. Versiunile beta oferă pe această cale șansa de a experimenta noile caracteristici și îmbunătățiri înainte de lansarea oficială. Deși este posibil să existe unele bug-uri și defecțiuni, versiunile beta oferă utilizatorilor o mostră a ceea ce va urma în iOS 16 care va fi lansat în toamnă.

Citește și: Noua serie iPhone 14 a fost prezentată. Iată tot ce trebuie să știi despre aceasta

Ce iPhone-uri sunt compatibile cu iOS 16?

Toate iPhone-urile de la iPhone 8 în sus (2017 și ulterior). Iată lista completă a dispozitivelor care îl vor primi, listă care este oficial prezentă și pe pagina iOS 16 a Apple:

  • iPhone 8 and 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone XS and XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro și 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, 13 Pro și 13 Pro Max
  • iPhone 14 series

Apple a fost întotdeauna cunoscut pentru suportul său puternic care-l oferă dispozitivelor mai vechi. Chiar și atunci când lansează un nou iPhone, continuă de obicei să susțină multe generații anterioare de telefoane cu cele mai recente versiuni software. Totuși, această tradiție are la bază și renunțarea la unele modele. În cazul nostru, de această dată, iPhone 6, cât și iPhone 7 sunt scoase de pe lista dispozitivelor compatibile, ceea ce înseamnă că nu vor mai primi nicio actualizare software.

Deși aceasta poate fi o veste dezamăgitoare pentru unii utilizatori, este important să ne amintim că aceste telefoane au câțiva ani de vechime, iar hardware-ul lor începe să își arate vârsta. În plus, noile iPhone-uri oferă o experiență mult mai bună datorită procesoarelor mai rapide și a funcțiilor actualizate. Prin urmare, este probabil ca majoritatea utilizatorilor să treacă la un iPhone mai nou decât să încerce să îl mențină pe cel vechi funcționând pe un software învechit.

Ce aduce nou iOS 16?

Personalizarea ecranului de blocare

Cea mai vizibilă schimbare este adăugarea de widget-uri, care pot fi acum plasate direct pe lockscreen pentru acces rapid la informații. În plus, ecranul de blocare poate afișa acum imagini animate și notificări mai ordonate. Aceste modificări fac ca ecranul de blocare să fie mult mai ușor de personalizat și permit o experiență mai personală. În special, adăugarea widgeturilor facilitează vizualizarea informațiilor importante dintr-o privire, fără a fi nevoie să deblocați telefonul.

Editarea și anularea trimiterii, marcarea ca necitit în iMessage

iOS 16 va include noi funcții care vor oferi mai mult control asupra corectării greșelilor din iMessage. Cu Edit și Undo Send, utilizatorii vor putea corecta instantaneu orice greșeli de scriere. Mark as Unread va permite utilizatorilor să marcheze mesajele ca necitite, facilitând astfel preferințele personale în cadrul conversațiilor. Astfel, aceste noi caracteristici vor contribui la o utilizare mai ușoară și mai eficientă a iMessage.

Apple Pay Later

iOS16 va oferi acces la Apple Pay Later, o modalitate excelentă de a repartiza costul achizițiilor. Cu această funcție, se vor putea efectua patru plăți egale pe parcursul a șase săptămâni. Prima plată este datorată atunci când efectuați achiziția, iar celelalte plăți vor fi realizate la fiecare două săptămâni după aceea. Astfel aceasta este o modalitate excelentă de a vă gestiona finanțele și de a vă asigura că vă puteți permite lucrurile pe care vi le doriți.

Alte noutăți

Alte noutăți pe care le aduce iOS 16 sunt: mai multe filtre pentru Focus Mode, SharePlay în iMessage, dictare vocală îmbunătățită, acțiuni rapide cu text capturat din cameră, preluarea subiectului din fundal, partajarea de chei digitale în Wallet, atingere pentru a plăti pe iPhone, Apple Maps reproiectat pentru mai multe zone, partajare familială îmbunătățită, biblioteca foto poate fi partajată în iCloud, verificări ce țin de siguranță, audio spațial personalizat, creare de notițe rapide.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.