Free cookie consent management tool by TermsFeed

De la anunțul făcut la Google I/O 2021, Android 12 a ajuns pe tot mai multe dispozitive. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android 13, se află acum în versiunea Beta 3 și este disponibilă pentru dezvoltatori. Această versiune Beta 3 include versiunea Pixel Feature Drop din iunie, care a adăugat suport pentru Foldables și 5G, precum și îmbunătățiri în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea. Această actualizare reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Android 13 și îi va ajuta pe dezvoltatori să continue să lucreze la aplicațiile lor și să le pregătească pentru lansarea finală.

După o lungă perioadă de dezvoltare, Android 13 ajunge acum în sfârșit la faza de stabilitate. Odată cu cea de-a treia versiune beta, majoritatea noilor caracteristici au fost deja puse la dispoziția utilizatorilor. Printre acestea se numără un nou sistem de notificări și o autonomie îmbunătățită a bateriei. Stabilitatea este obținută după cele două Developer Previews, prima sosită în februarie și a doua în martie, iar cele două beta au sosit în aprilie și, respectiv, mai.

Android 13: Beta 3 sosește pentru dezvoltatori

Echipa de dezvoltare din spatele Android a anunțat că cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil este acum disponibilă. Versiunea include o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri, inclusiv suport pentru ferestre multiple și o securitate sporită. În plus, echipa spune că s-a concentrat, de asemenea, pe rafinarea și optimizarea performanței în această ultimă versiune.

Android 13 beta 3 aduce cu el toate noutățile introduse în precedentele două Developer Previews și în cele două beta anterioare, demonstrând un progres constant în perfecționarea funcționalității și stabilității sistemului de operare. Obținerea gradului de stabilitate a platformei implică faptul că API-urile de nivel 33 pentru SDK și NDK și toate comportamentele legate de aplicații sunt acum cele definitive: echipa de dezvoltare mulțumește tuturor feedback-urilor împărtășite de comunitate pentru atingerea acestui nivel de maturitate.

Când va sosi Android 13?

android 13 timeline
Planificarea lansării Android 13

În concordanță cu planificarea dezvăluită chiar de Google, Android 13 va fi lansat oficial în trimestrul 3 din 2022, după două Developer Preview (deja realizați) și patru beta (suntem la al treilea). Următoarea versiune a sistemului de operare a ajuns în sfârșit la maturitate din punct de vedere al stabilității: în acest moment vor fi finalizate API-urile (nivel 33, deoarece Android 12L are API-uri de nivel 32) pentru SDK și NDK și comportamentele sistemului legate de aplicații.

Android 13 este disponibil pentru previzualizare de către dezvoltatori pe Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 și Pixel 6 Pro. În plus, poate fi instalat pe PC-uri, prin intermediul emulatorului Android.

În cele din urmă, vă reamintim că, de la lansarea versiunii Beta 1, a fost deschis programul Android Beta, prin intermediul căruia este posibil să vă înscrieți (cu un smartphone Pixel compatibil) și să instalați actualizarea automat, fără a fi nevoie să o instalați manual; pentru a face acest lucru, este suficient să vizitați pagina oficială a programului. Acestea fiind spuse, dacă vă simțiți curajoși, noul preview este o modalitate excelentă de a vă face o idee despre ceea ce va urma în noua versiune de Android. Asigurați-vă doar că faceți o copie de rezervă a datelor în prealabil.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.