Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ideea de a avea în permanență sute de cărți la îndemână pentru a le putea citi fără să vă obosiți ochii și de a le putea cumpăra cu un simplu click a transformat ebook reader – ele în tovarăși indispensabili de lucru, de studiu și de timp liber pentru multe persoane.

Cu atât de multe modele pe piață, poate fi dificil să vă decideți care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Pe lângă parametrii hardware, cum ar fi dimensiunea ecranului sau cantitatea de memorie a dispozitivului, sunt importante și serviciile cloud asociate dispozitivului, magazinele din care puteți cumpăra și/sau descărca cărți electronice. Unele cititoare de ebook sunt mai versatile decât altele, permițându-vă să accesați o gamă mai largă de cărți și alte tipuri de conținut. Altele se pot concentra mai mult pe un anumit tip de carte sau gen. Iar altele pot oferi caracteristici unice care se adresează unui anumit public.

Astfel, atunci dacă doriți să cumpărați un ebook reader, nu trebuie să vă ghidați doar după design sau după portofel, ci trebuie să faceți evaluări generale și tocmai de aceea am pregătit acest ghid pentru dumneavoastră. Prin urmare, vă recomandăm să aruncați o privire peste acesta deoarece va face mult mai facil procesul de alegere pentru cel mai bun ebook reader în raport cu nevoile dvs. personale.

Kobo Libra 2

 Ce este Kobo Libra 2
Kobo Libra 2 este un ebook reader bun la toate

Kobo Libra 2 este cel mai recent dispozitiv din gama sa de cititoare de cărți electronice cu butoane fizice. Îmbunătățirile aduse de Libra 2 față de predecesorul său, Libra H2O, nu sunt revoluționare, dar merită, fiindcă aduce un ecran actualizat și încărcare prin USB-C. Ca și în cazul altor cititoare Kobo, Libra 2 acceptă mai multe formate și funcționează mai bine cu magazinul de cărți electronice Rakuten față de dispozitivele Kindle de la Amazon. Cu toate acestea, este încă prea ușor să ștergeți accidental cărțile din bibliotecă atunci când încercați să le eliminați de pe ecranul principal și nu există nicio modalitate de a vă organiza cărțile în dosare sau colecții. În ciuda acestor chichițe, Libra 2 este un ebook reader bun, care ar trebui să fie pe placul tuturor.

Amazon Kindle Paperwhite (2021)

Amazon Kindle Paperwhite (2021)
Paperwhite, cel mai bun Kindle în acest moment de la Amazon

Cel mai bun Kindle în acest moment este cel mai recent. Acum acesta are un ecran mai mare, fiind de 6,8 inch, fiind un mare avantaj, deoarece modelul anterior era puțin cam mic. Chiar mai bine, marginile mai subțiri înseamnă mai puțin plastic pe care să-l ții atunci când citești cu o singură mână, iar asta este ceva ce putem aprecia cu toții. În plus, întoarcerea paginilor este acum mai lină datorită unui procesor îmbunătățit, ceea ce face ca experiența să fie mult mai plăcută atunci când vă pierdeți într-o carte bună. Toți acești factori fac ca noul Kindle Paperwhite să fie alegerea noastră numărul unu în ceea ce privește gama de ebook readere de la Amazon.

Onyx Boox Nova Air C

Ce este Onyx Boox Nova Air C
Onyx Boox Nova Air C, atât tabletă cât și ebook reader

E Ink a fost mult timp standardul pentru modelele ebook reader, datorită consumului extrem de redus de energie și a experienței de lectură asemănătoare hârtiei. Cu toate acestea, tehnologia are și ea neajunsurile sale, inclusiv o rată de reîmprospătare lentă și o paletă de culori limitată. Nova Air C face o treabă excepțională, permițându-vă să treceți peste aceste dezavantaje, datorită hardware-ului și software-ului său incredibil de capabil. Ecranul este incredibil de receptiv, chiar și atunci când treceți de la o pagină la alta sau de la o aplicație la alta. Și, deși gama de culori este încă oarecum limitată, este mai mult decât adecvată pentru majoritatea nevoilor de citire. Poate cel mai important, durata de viață a bateriei este pur și simplu excepțională. Chiar și în cazul unei utilizări intense, puteți obține cu ușurință două săptămâni de utilizare cu o singură încărcare.

Amazon Kindle Oasis (2019)

Amazon Kindle Oasis (2019),unul dintre cele mai scumpe ebook reader-uri de pe piață
Kindle Oasis oferă o experiență de lectură de lux

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune experiențe oferite de un ebook reader, nu există o opțiune mai bună decât Kindle Oasis de la Amazon. Lansat pentru prima dată în 2017, s-ar putea să fie puțin cam învechit în comparație cu alte dispozitive tehnologice de pe piață, dar oferă în continuare caracteristici și o calitate a construcției care sunt de neegalat în această nișă. Carcasa din aluminiu îi conferă o senzație de soliditate, iar ecranul de înaltă rezoluție de 8 inch este pur și simplu superb. În plus, cu caracteristici precum Bluetooth încorporat pentru a asculta cărți audio și rezistență la apă, este clar că Oasis este conceput pentru cei care își doresc tot ce este mai bun. Bineînțeles, toate acestea au un cost, cu toate acestea Oasis este unul dintre cele mai scumpe ebook reader-uri de pe piață. Dar dacă sunteți în căutarea a ceea ce este mai bun dintre cele mai bune, merită cu siguranță prețul.

Kobo Clara HD

Ce este Kobo Clara HD
Kobo Clara HD, cel mai bun ebook reader pentru un buget limitat

Având în vedere că există atât de multe e-readere diferite pe piață, poate fi dificil să știți care este cel mai potrivit pentru dvs. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni cu buget redus, Kobo Clara HD este o alegere excelentă. Pentru ceva mai mulți bani decât Amazon Kindle sau Kobo Nia, primiți un ecran de 6 inch cu 300 ppi. Mai important, acest ecran are LED-uri de culoarea chihlimbarului și un programator automat de timp pentru ca filtrele de lumină albastră să intre în funcțiune. Acesta este un lucru pe care nu vi-l oferă nici Amazon Kindle, nici Kobo Nia. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui e-reader care să nu vă întreacă bugetul și care să vă ajute să dormiți mai bine după ce citiți, Kobo Clara HD este soluția potrivită.

Kobo Elipsa

Ce este Kobo Elipsa
Kobo Elipsa, un ebook reader potrivit pentru notițe

Kobo Elipsa este un ebook reader versatil care oferă un ecran E Ink mare de 10,3 inch. Acest lucru îl face perfect pentru benzi desenate și romane grafice. Stylus-ul este util, dar utilizarea sa este limitată. Dimensiunile și greutatea de 383 g îl fac dificil de utilizat pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, Kobo Elipsa oferă o mare flexibilitate atunci când vine vorba de citirea articolelor web de lungă durată. Puteți, de asemenea, să cumpărați cărți electronice și să citiți benzi desenate și romane grafice pe ecranul său mare. Kobo Elipsa este o alegere excelentă pentru cei care doresc un eReader versatil de luat notițe cu un ecran mare.

Onyx Boox Max Lumi 2

Ce este Onyx Boox Max Lumi 2
Onyx Boox Max Lumi 2, Un e-reader mare, axat pe productivitate

Onyx Boox Max Lumi 2 este un ebook reader absolut masiv, cu un ecran de 13,3 inch, adică mai mare decât un iPad Pro. Este o bestie a productivității, deoarece rulează Android și poate accesa toate aplicațiile preferate și este dotat cu un stylus pentru a lua notițe cu ușurință. De asemenea, are o baterie uriașă, care poate dura săptămâni întregi cu o singură încărcare, iar ecranul este atât antiorbire, cât și reglabil pentru o citire ușoară în orice condiții de lumină. Pe scurt, acesta este un ebook reader pentru persoanele care doresc tot ce este mai bun pentru productivitate și care nu se deranjează să plătească un preț ridicat pentru asta.

Cum să alegi cel mai bun ebook reader

Display

Atunci când alegeți un cititor de cărți electronice, este important să luați în considerare ecranul. Acesta este ceea ce veți privi atunci când citiți, așa că este important să alegeți unul care să fie ușor de privit. Display-urile cu cerneală electronică sunt, de obicei, cele mai bune pentru lectură, deoarece imită aspectul hârtiei tipărite tradiționale și nu provoacă oboseala ochilor. Afișajele LCD sunt, de asemenea, populare, dar pot fi mai greu de citit în lumina directă a soarelui. În cele din urmă, cel mai bun cititor de cărți electronice pentru dvs. va fi cel care are un display care vă satisface nevoile.

Design

În primul rând, aspectul general al dispozitivului poate avea un impact asupra atractivității acestuia. Un ebook reader elegant și elegant are mai multe șanse să vă atragă atenția decât unul voluminos și greoi. În al doilea rând, designul poate afecta ușurința de utilizare a acestuia. Un ebook reader bine conceput va fi ușor de ținut în mână și de utilizat, cu butoane clare și un ecran mare. În cele din urmă, designul cititorului de cărți electronice poate influența prețul acestuia. În general, cititoarele de ebook mai scumpe tind să aibă un design mai bun decât cele mai ieftine. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui ebook reader de înaltă calitate, asigurați-vă că acordați atenție designului.

Conexiune la internet

Unul dintre principalele avantaje ale ebook readerelor este capacitatea lor de a se conecta la internet, ceea ce le permite utilizatorilor să descarce cărți noi și să țină pasul cu listele de lectură curente. Cu toate acestea, nu toate cititoarele de cărți electronice au wi-fi încorporat, iar cele care au, este posibil să nu fie compatibile cu toate tipurile de rețele. Prin urmare, este important să vă asigurați că cititorul de cărți electronice pe care îl alegeți se poate conecta la internet în modul în care aveți nevoie. În caz contrar, s-ar putea să vă aflați în imposibilitatea de a profita pe deplin de capacitățile dispozitivului dumneavoastră.

Memorie internă

Cu o memorie internă mai mare, puteți stoca mai multe cărți electronice pe dispozitivul dvs. Dacă aveți o mulțime de cărți electronice, nu trebuie să vă faceți griji că nu veți mai avea spațiu. De asemenea, puteți păstra o varietate mai mare de cărți electronice pe dispozitivul dvs. dacă acesta are mai multă memorie internă. Memoria internă este, de asemenea, importantă dacă intenționați să descărcați alte tipuri de fișiere, cum ar fi muzică sau videoclipuri. Dacă doriți să puteți stoca o mulțime de fișiere pe cititorul dvs. de ebook-uri, asigurați-vă că acesta are suficientă memorie internă pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Rezistență la apă

Atunci când alegeți un cititor de cărți electronice, una dintre cele mai importante considerente este rezistența la apă. Ebook readerele sunt adesea folosite la plajă, la piscină sau în alte locuri în care pot fi expuse la apă. Dacă un ebook reader nu este rezistent la apă, acesta ar putea fi deteriorat de expunerea la apă. În plus, rezistența la apă este, de asemenea, importantă pentru protecția împotriva vărsărilor și stropirilor accidentale. Deși majoritatea cititoarelor de cărți electronice nu sunt complet rezistente la apă, acestea ar trebui să poată rezista cel puțin la câteva picături de apă fără a fi deteriorate. Așadar, rezistența la apă este un aspect important atunci când alegeți un ebook reader și ar trebui să fie luată în considerare atunci când luați o decizie de cumpărare.

Magazin și servicii asociate

Este important să luați în considerare magazinul și serviciile asociate care însoțesc dispozitivul. La urma urmei, veți avea nevoie de un loc de unde să vă cumpărați cărțile și este util să aveți la îndemână funcții suplimentare, cum ar fi stocarea în cloud și sincronizarea între dispozitive. Cele mai populare două magazine de cărți electronice sunt Kindle Store de la Amazon și iBooks Store de la Apple. Ambele sunt bine aprovizionate cu o gamă largă de cărți, benzi desenate și reviste. În plus, Amazon oferă o selecție generoasă de cărți clasice gratuite, în timp ce Apple organizează adesea promoții prin care puteți obține titluri populare la preț redus. În cele din urmă, magazinul potrivit pentru dvs. depinde de obiceiurile și preferințele dvs. de lectură. Dar oricare dintre ele veți alege, veți găsi cu siguranță o mulțime de cărți excelente care să vă placă.

Formate de fișiere acceptate

Cel mai popular format este ePub, care este un standard pentru cărți electronice care poate fi utilizat pe scară largă pe diferite dispozitive. Cu toate acestea, unele cititoare de cărți electronice acceptă doar formate proprietare, cum ar fi formatul AZW3 al Amazon Kindle. Acest lucru poate fi problematic dacă doriți să citiți cărți din diferite surse, deoarece este posibil să fie nevoie să convertiți fișierele într-un format compatibil. În plus, unele formate de fișiere sunt protejate prin DRM, ceea ce înseamnă că pot fi citite doar pe anumite dispozitive sau software. Acest lucru vă poate limita capacitatea de a transfera fișiere între dispozitive sau de a le partaja cu alte persoane. Prin urmare, este important să luați în considerare formatele de fișiere acceptate de un cititor de cărți electronice înainte de a face o achiziție.

Sistem de comutare a paginilor

După cum știe oricine a încercat vreodată să citească un ebook pe telefon, poate fi o experiență frustrantă. Ecranul mic și nevoia constantă de a derula pot face dificilă urmărirea locului în care vă aflați între rânduri. Cititoarele de cărți electronice rezolvă această problemă permițându-vă să treceți cu ușurință de la o pagină la alta. Cu doar câteva apăsări, puteți trece la pagina următoare fără a fi nevoit să căutați rândurile la care ați rămas. Acest lucru facilitează cititul pe perioade lungi de timp și reduce probabilitatea de a vă pierde în poveste. Din acest motiv, sistemul de comutare a paginilor este un aspect important atunci când alegeți un cititor de cărți electronice.

Autonomie

De obicei, cititoarele de cărți electronice consumă mai puțină energie decât tabletele sau laptopurile, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate pentru perioade lungi de timp fără a fi nevoie să fie reîncărcate. Cu toate acestea, poate exista totuși o diferență semnificativă în ceea ce privește durata de viață a bateriei între diferite modele de ebook reader. De exemplu, unele modele mai vechi pot rezista doar câteva zile cu o singură încărcare, în timp ce modelele mai noi pot rezista săptămâni întregi. Prin urmare, este important să luați în considerare cât timp veți avea nevoie să reziste acesta atunci când faceți achiziția.

Întrebări frecvente

Cum funcționează un ebook reader?

Ebook readerele sunt dispozitive electronice care le permit utilizatorilor să citească cărți digitale. Spre deosebire de cărțile tradiționale pe hârtie, cărțile electronice pot fi descărcate și stocate pe un cititor, ceea ce le face convenabile pentru călătorii și ușor de ținut evidența. Majoritatea cititoarelor de cărți electronice funcționează cu ajutorul unui ecran de tip E Ink, care utilizează capsule mici umplute cu pigmenți pentru a imita hârtia. Acest ecran este ușor de privit și, de asemenea, consumă foarte puțină energie, ceea ce înseamnă că cititoarele de cărți electronice pot fi utilizate de obicei pentru perioade lungi de timp fără a fi nevoie să fie reîncărcate. În plus, multe cititoare de cărți electronice sunt dotate cu iluminare încorporată, ceea ce le face ideale pentru cititul în condiții de iluminare slabă. Prin urmare, cititoarele de cărți electronice oferă o experiență de lectură superioară cărților tradiționale și devin rapid alegerea preferată a cititorilor pasionați.

Ce dimensiune este potrivită pentru un ebook reader?

Atunci când vine vorba de alegerea unui cititor de cărți electronice, dimensiunea este un aspect important. Cititoarele mai mici sunt mai compacte și mai portabile, ceea ce le face ideale pentru călătorii. Cu toate acestea, pot fi dificil de citit pentru perioade lungi de timp, iar ecranele lor mici pot să nu ofere cea mai bună rezoluție. Cititoarele mai mari, pe de altă parte, oferă o experiență de lectură mai captivantă, cu ecrane mai mari, care sunt mai ușor de privit. De asemenea, acestea tind să aibă o capacitate de stocare mai mare, ceea ce le face perfecte pentru a transporta o bibliotecă digitală mare. În cele din urmă, cea mai bună dimensiune pentru un cititor de cărți electronice depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră individuale.

Ce formate poate citi un un ebook reader?

Un cititor de cărți electronice poate citi o varietate de formate, inclusiv PDF-uri, EPUB-uri și MOBI-uri. PDF-urile sunt cel mai comun tip de carte electronică, iar majoritatea ebook readerelor le pot gestiona fără probleme. EPUB-urile sunt un format mai modern care este conceput pentru text reflowabil, ceea ce înseamnă că poate fi redimensionat pentru a se potrivi cu diferite dimensiuni de ecran. MOBI-urile sunt un alt format popular și sunt adesea folosite pentru cărțile Kindle. În general, orice cititor de cărți electronice care poate citi PDF-uri ar trebui să fie capabil să citească toate aceste trei formate. Prin urmare, nu ar trebui să aveți probleme în a găsi un ebook reader care să poată gestiona cărțile pe care doriți să le citiți.

Este un ebook reader potrivit pentru copii?

Cititoarele de cărți electronice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece oferă o modalitate convenabilă de a transporta un număr mare de cărți cu dvs. oriunde v-ați afla. Cu toate acestea, au existat unele dezbateri cu privire la faptul dacă cititoarele de cărți electronice sunt potrivite pentru copii. Unii susțin că pot contribui la promovarea alfabetizării, deoarece oferă acces ușor la o mare varietate de cărți. Alții susțin că ebook readerele pot fi dăunătoare pentru vederea copiilor, deoarece ecranul emite o lumină albastră care poate interfera cu somnul. În plus, unii susțin că cititoarele de cărți electronice pot distrage atenția și îi încurajează pe copii să petreacă mai mult timp citind decât este sănătos. În cele din urmă, decizia de a cumpăra sau nu un ebook reader pentru un copil este una personală. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare toate avantajele și dezavantajele potențiale înainte de a lua o decizie.

Există ebook readere cu funcții de redare audio?

În timp ce primele ebook readere permiteau utilizatorilor doar să vizualizeze text, ultima generație de dispozitive a deschis o lume de noi posibilități. Pe lângă posibilitatea de a afișa imagini și videoclipuri, multe cititoare de cărți electronice oferă acum funcții de redare audio. Acest lucru le permite utilizatorilor să își asculte cărțile preferate în timp ce se află în mișcare. Fie că sunteți în căutarea unei modalități de a vă relaxa în timpul navetei sau doriți să ascultați o carte bună înainte de culcare, un ebook player cu redare audio poate fi soluția perfectă.

Ce autonomie ar trebui să aibă un ebook reader?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui cititor de cărți electronice este durata de viață a bateriei. La urma urmei, la ce e bun un ebook reader dacă poate fi folosit doar câteva ore la rând? În mod ideal, un ebook reader ar trebui să aibă o autonomie de cel puțin două săptămâni. Acest lucru le-ar permite utilizatorilor să citească timp de mai multe ore în fiecare zi, fără a fi nevoiți să își facă griji cu privire la reîncărcare. Desigur, durata de viață a bateriei va varia în funcție de modelul și marca cititorului de cărți electronice, precum și de modul în care este utilizat. Dar pentru cei care caută un ebook reader care să reziste zile întregi, două săptămâni ar trebui să fie autonomia minimă.

Ce avantaje aduce un ebook reader?

Cititoarele de cărți electronice au evoluat mult în ultimii ani și oferă o serie de avantaje față de cărțile tradiționale. În primul rând, sunt mult mai portabile – puteți transporta cu ușurință sute de cărți electronice cu dumneavoastră pe un dispozitiv de mici dimensiuni. Cititoarele de cărți electronice oferă, de asemenea, posibilitatea de a regla dimensiunea și tipul de font, ceea ce poate fi deosebit de util pentru persoanele cu probleme de vedere. În plus, multe cititoare de cărți electronice vin cu dicționare încorporate, ceea ce poate fi util atunci când citiți o limbă străină sau un cuvânt necunoscut. Un alt avantaj al cititoarelor de cărți electronice este că sunt adesea mai ieftine decât cărțile tradiționale, mai ales dacă le cumpărați la mâna a doua. De asemenea, deoarece majoritatea cititoarelor de cărți electronice folosesc tehnologia E Ink, acestea sunt ușor de privit și pot fi citite în lumina directă a soarelui fără a provoca oboseală oculară.

Care sunt dezavantajele unui cititor de cărți electronice?

Deși cititoarele de cărți electronice au multe avantaje, există și unele dezavantaje care trebuie luate în considerare. Un dezavantaj este că cititoarele de ebook-uri pot fi mai scumpe. În plus, ebook readerele necesită o investiție inițială cam mare pentru unele persoane pentru a achiziționa dispozitivul și a-l umple cu cărți. Un alt dezavantaj este că cititoarele de ebook-uri pot fi fragile și se pot sparge ușor dacă sunt scăpate. Prin urmare, deși cititoarele de ebook au multe beneficii, există și unele dezavantaje de care trebuie să țineți cont.

Care este cea mai potrivită rezoluție: 300 ppi sau 167 ppi?

Când vine vorba de cititoarele de cărți electronice, există două rezoluții foarte des întâlnite: 300 ppi și 167 ppi. Deci, care dintre ele este cea mai bună?

300 ppi este cea mai preferată rezoluție disponibilă pe cititoarele de cărți electronice și oferă câteva avantaje. În primul rând, 300 ppi oferă o imagine clară, care este ușor de privit. În al doilea rând, imaginile de înaltă rezoluție tind să se încarce mai repede pe cititoarele de ebook cu această rezoluție. Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje la 300 ppi. Un dezavantaj este că fișierele cu această rezoluție ocupă mai mult spațiu, ceea ce înseamnă că puteți stoca mai puține cărți. În plus, cititoarele de ebook cu o rezoluție de 300 ppi tind să fie mai scumpe decât cele cu o rezoluție mai mică

167 ppi este cea mai întlnită mică rezoluție pentru cititoarele de ebook-uri. Nu oferă același nivel de claritate ca 300 ppi, dar este totuși ușor de citit. În plus, fișierele cu o rezoluție de 167 ppi ocupă mai puțin spațiu pe cititorul de ebook, astfel încât puteți stoca mai multe cărți. De asemenea, cititoarele de cărți electronice cu această rezoluție sunt, de obicei, mai puțin costisitoare decât cele cu o rezoluție mai mare. Cu toate acestea, un dezavantaj al rezoluției de 167 ppi este că imaginile pot apărea uneori pixelate

Ce sunt ebook readerele paperwhite?

Un cititor de cărți electronice paperwhite este un dispozitiv care utilizează cerneală electronică pentru a afișa text și imagini. Ecranul arată ca hârtia reală și este de obicei retroiluminat pentru a facilita citirea în condiții de iluminare slabă. Cititoarele de ebook paperwhite sunt, de obicei, mult mai ușoare și mai subțiri decât laptopurile sau tabletele tradiționale, ceea ce le face ușor de transportat cu dvs. oriunde mergeți. Unul dintre avantajele cititoarelor de ebook paperwhite este că nu au aceeași emisie de lumină albastră ca alte tipuri de ecrane, care poate cauza oboseală oculară și poate îngreuna somnul pe timp de noapte. În plus, ecranele paperwhite oferă un contrast mai bun decât ecranele LCD, ceea ce le face mai ușor pentru ochi pentru perioade lungi de lectură.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.