Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă vă pasă de securitate, atunci cele mai bune camere de supraveghere sunt pentru dumneavoastră.

Termenul „supraveghere video” se referă la un sistem de securitate care utilizează una sau mai multe camere pentru a supraveghea în permanență una sau mai multe încăperi din casă, chiar și atunci când nu sunteți prezent fizic. Imaginile captate de acest echipament sunt transmise către smartphone-ul, tableta sau computerul dumneavoastră.

Aplicațiile unui astfel de sistem sunt potențial nesfârșite și variază de la monitorizarea de la distanță a locuinței dvs. atunci când sunteți la serviciu, în vacanță sau pur și simplu când luați cina cu prietenii, până la monitorizarea copiilor în timp ce dorm sau se joacă în dormitoarele lor.

Până de curând, singura modalitate de a realiza o astfel de instalație era conectarea camerelor prin cablu: o soluție care necesita intervenția unui profesionist, chemat pentru a realiza o adevărată instalație prin cablu cu o unitate de control la distanță.

Odată cu apariția unor tehnologii noi și mai simplificate, sistemul de supraveghere video a devenit accesibil pentru toată lumea. În prezent, tot mai mulți utilizatori se orientează către noile modele fără fir care, printre altele, le permit să facă totul singuri. Pentru a activa un sistem de acest gen, tot ce este necesar este o priză de curent în apropierea camerei și un router WiFi pentru a se conecta la internet.

Prin urmare, hai să vedem împreună care sunt cele mai bune camere de supraveghere și ce criterii sunt importante pentru a alege sistemul potrivit de supraveghere înainte de a face achiziția .

Nest Cam (battery)

Nest Cam (battery) captează imagini clare atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte
Nest Cam de la Google, cu senzor de culoare de 2 megapixeli

Nest Cam (battery) este o cameră de securitate pentru casă bine concepută și ușor de instalat datorită bazei sale magnetice. Camera sa de 1080p captează imagini clare atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar microfonul și difuzorul său fac conversațiile foarte ușor de auzit. Nest Cam (battery) oferă, de asemenea, trei ore de stocare video, precum și detectarea persoanelor, vehiculelor și animalelor. Dacă vă abonați la serviciul Nest Aware, veți obține și mai multe funcții, inclusiv stocare în cloud, zone de activitate și alerte avansate. Nest Cam (battery) este o alegere excelentă pentru oricine caută o cameră de securitate pentru casă ușor de utilizat.

Wyze Cam v3

Wyze Cam v3, cameră pentru buget limitat
Wyze Cam v3, cea mai bună cameră de supraveghere pentru un buget redus

Wyze Cam v3 este cea mai bună cameră de securitate pentru cei care au un buget limitat. Aceasta poate înregistra video la o rezoluție de 1080p și, deși calitatea nu este la fel de bună ca cea a Arlo Ultra 4K, este totuși suficient de bună iar viziunea sa pe timp de noapte este deosebit de impresionantă. Wyze Cam v3 are, de asemenea, sistem audio bidirecțional, astfel încât poate înregistra sunetul din mai multe surse. Vine cu două săptămâni de stocare gratuită în cloud și puteți utiliza un card microSD pentru a permite înregistrarea continuă și pentru a crea videoclipuri time-lapse. Abonamentul Wyze Cam Plus este foarte accesibil și vă oferă stocare nelimitată.

Arlo Ultra 2

Arlo Ultra 2 cu moduri 4K, 2K, 1080p, 720p
Arlo Ultra 2 Wireless Security Camera

Arlo Ultra 2 este o cameră de securitate de înaltă calitate care oferă o serie de caracteristici care îi justifică prețul. Pentru început, are o rezoluție de până la 4K, ceea ce înseamnă că veți putea vedea detaliile fine chiar și atunci când faceți zoom. În plus, câmpul său de vizualizare este de un impresionant 180 de grade, ceea ce o face excelentă pentru a acoperi zone mari. În cele din urmă, include atât vizibilitate nocturnă incoloră, cât și vizibilitate nocturnă coloră, oferindu-vă cea mai bună vedere posibilă chiar și în condiții de iluminare scăzută. În ceea ce privește conectivitatea, Arlo Ultra suportă atât Wi-Fi, cât și Bluetooth, ceea ce facilitează conectarea la rețeaua dvs. existentă. Iar dacă doriți să îl integrați în casa dvs. inteligentă, veți fi bucuroși să aflați că este compatibil cu o serie de platforme populare pentru smart homes. Având în vedere toate acestea, Arlo Ultra 2 este una dintre cele mai bune camere de securitate pentru casă de pe piață.

Blink Outdoor

Blink Outdoor
Blink Outdoor, cu tehnologii ca Amazon Alexa & Google Assistant

Blink Outdoor este una dintre cele mai bune camere de securitate pentru casă de pe piață pentru persoanele cu buget redus și este o opțiune excelentă pentru cei care caută o opțiune cu adevărat wireless. Camera funcționează cu două baterii AA (care ar trebui să dureze până la doi ani) și comunică fără fir cu o mică stație de bază care este conectată la rețeaua dvs. Wi-Fi. Rezoluția video este de 1080p, iar câmpul de vizualizare este de 110 grade. Viziunea pe timp de noapte este excelentă, cu o rază de acțiune de 25 de metri. Sunetul este half-duplex, ceea ce înseamnă că puteți auzi ce se întâmplă. Blink Outdoor are, de asemenea, spațiu de stocare local, astfel încât puteți salva imagini chiar dacă Wi-Fi-ul dvs. se întrerupe.

Blink Outdoor este și rezistentă la intemperii și e prevăzută cu un suport de montare care poate fi utilizat atât în interior cât și în exterior. Blink Outdoor nu dispune de spațiu de stocare în cloud gratuit. Stocarea în cloud începe de la 3 dolari/lună sau 30 de dolari/an. Calitatea video a Blink Outdoor este bună pentru prețul său, dar nu este de top. Cu toate acestea, Blink Outdoor este totuși o cameră de securitate bună pentru un buget redus.

Ring Floodlight Camera

Ring Floodlight Camera cu  spoturi LED de mare putere
Camera de supraveghere Floodlight Cam dezvoltata de Ring

Camera Ring Floodlight este o modalitate excelentă de a vă supraveghea casa, atât ziua cât și noaptea. Rezoluția video de 1080p și câmpul de vizualizare de 140 de grade vă oferă o vedere clară a ceea ce se întâmplă, în timp ce viziunea nocturnă și sunetul half-duplex vă permit să vedeți și să auziți ce se întâmplă chiar și pe întuneric. Camera este, de asemenea, rezistentă la intemperii, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că va fi deteriorată. Iar dacă doriți să o utilizați cu un sistem inteligent pentru casă, este compatibilă cu Alexa, Google Assistant și IFTTT. Singurul dezavantaj este că nu vine cu stocare locală, așa că va trebui să vă abonați la un abonament pentru a vă stoca imaginile în cloud. Dar, la 3 dolari pe lună (30 de dolari pe an), este un preț mic pentru a vă asigura liniștea sufletească.

Arlo Pro 3 Floodlight Camera

Arlo Pro 3 Floodlight Camera
Caracteristici video ca Auto Track and Zoom, HDR, H.264 and H.265 Encoding

Arlo Pro 3 este o cameră de securitate de înaltă calitate care oferă o serie de caracteristici care cu siguranță vor fi pe placul oricărui proprietar de locuință. Rezoluția video este una impresionantă de 2K, iar câmpul de vizualizare de 160 de grade vă asigură că vedeți totul din jurul camerei. Proiectorul de lumină încorporat este un accesoriu excelent, iar urmărirea digitală a subiectului vă ajută să urmăriți tot ceea ce este cel mai important pentru dvs. Din păcate, durata de viață a bateriei este relativ scurtă, iar multe dintre cele mai utile funcții necesită un abonament. Cu toate acestea, Arlo Pro 3 este totuși o alegere excelentă pentru oricine caută o cameră de securitate de top.

Nest Cam (Indoor, Wired)

Nest Cam (Indoor, Wired) de la Google
Cea mai bună cameră de supraveghere pentru utilizatorii de Google Home

Nest Cam este o opțiune excelentă pentru oricine caută o cameră de supraveghere de interior ușor de utilizat și fiabilă. Recunoașterea facială de pe dispozitiv și conexiunea Wi-Fi de 5 GHz o fac o alegere excelentă pentru utilizatorii experimentați din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje pentru Nest Cam. În primul rând, nu există o baterie de rezervă, așa că, dacă vi se întrerupe curentul, aceasta nu mai înregistrează nimic. În al doilea rând, Nest Cam este compatibilă doar cu Google Home, așa că, dacă nu folosiți această platformă, va trebui să căutați altă cameră. În general, Nest Cam este o opțiune excelentă pentru oricine caută o cameră de supraveghere de interior ușor de utilizat și fiabilă dacă utilizați Google Home.

Cum să alegi cea mai bună cameră de supraveghere

Calitate video

Calitatea video a unei camere de supraveghere este importantă, deoarece în cazul în care calitatea video este prea slabă, poate fi dificil să se distingă detalii precum fețele sau plăcuțele de înmatriculare. În schimb, dacă materialul video este de o calitate prea bună, acesta poate ocupa prea mult spațiu de stocare sau poate fi dificil de comprimat pentru transmisie. Ca atare, găsirea echilibrului corect al calității video este esențială pentru orice sistem de supraveghere. În general, cu cât calitatea video este mai mare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, există compromisuri care trebuie luate în considerare pentru a optimiza un sistem de supraveghere pentru scopul său specific privind calitatea video.

Calitate audio

Calitatea audio a unei camere de supraveghere este importantă, deoarece poate oferi informații esențiale despre ceea ce s-a întâmplat în timpul unei înregistrări. În multe cazuri, sunetul unei camere de supraveghere poate oferi indicii vitale pe care imaginile singure nu le pot oferi. De exemplu, sunetul unei împușcături poate ajuta anchetatorii să determine locația trăgătorului sau sunetul unei mașini care se îndepărtează cu viteză poate oferi indicii despre vehicul. În plus, sunetul audio poate ajuta, de asemenea, la identificarea suspecților după vocea lor sau după alte sunete pe care le scot. Prin urmare, calitatea audio a unei camere de supraveghere este un aspect important pentru oricine dorește să instaleze un sistem de supraveghere.

Format imagine

Formatul de imagine al unei camere de supraveghere este important, deoarece afectează în mod direct calitatea imaginilor și a videoclipurilor capturate de cameră. Cel mai frecvent format de imagine utilizat de camerele CCTV este MPEG, care este un format de compresie care poate reduce dimensiunea și calitatea imaginilor și a clipurilor capturate de cameră dacă se are în vedere o limită de stocare. Dar, pentru a obține imagini și clipuri video de înaltă calitate, se recomandă TIFF sau RAW. Utilizând o cameră digitală CCTV de înaltă calitate, vă puteți asigura că imaginile și clipurile video capturate de cameră vor fi de cea mai bună calitate.

Senzori

Un senzor foarte cunoscut este cel de mișcare PIR care e utilizat pe multe camere de supraveghere pentru a detecta mișcarea. Senzorii PIR detectează mișcarea prin măsurarea căldurii care este emisă de obiectele din jurul lor. Prin urmare, aceștia sunt extrem de sensibili și pot detecta chiar și cea mai mică mișcare. Acest lucru îi face ideali pentru aplicațiile de securitate, deoarece pot identifica rapid amenințările și pot trimite o alarmă către autoritățile competente. În plus, senzorii PIR sunt adesea utilizați împreună cu alte tipuri de senzori, pentru a oferi o imagine completă a unei potențiale amenințări. Prin urmare, utilizarea senzorilor pe o cameră de supraveghere este esențială pentru succesul acesteia în ceea ce privește descurajarea și reacția la infracțiuni.

Tipul camerei: interior sau exterior

Atunci când alegeți o cameră de supraveghere, unul dintre cele mai importante considerente este dacă alegeți un model de interior sau de exterior. Camerele de exterior sunt concepute pentru a rezista la intemperii și, de obicei, pot detecta mișcarea de la o distanță mai mare decât camerele de interior. Acest lucru poate fi util dacă aveți nevoie să acoperiți o zonă mare, cum ar fi o parcare sau o curte. Camerele de interior, pe de altă parte, sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate de intemperii și pot oferi adesea o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă în interiorul unei clădiri. Prin urmare, este important să alegeți tipul de cameră potrivit pentru nevoile dvs. pentru a vă asigura că proprietatea dvs. este bine protejată.

Funcții smart

Funcțiile inteligente sunt importante, deoarece vă permit să faceți mai mult decât să capturați imagini și să înregistrați video. Cu funcții precum recunoașterea feței, detectarea mișcării, GPS, geofencing, comunicare, vizualizare în timp real și stocare în cloud, puteți să vă supravegheați casa chiar și atunci când nu sunteți acolo. Cu o cameră de supraveghere, puteți vedea cine vă bate la ușă înainte de a răspunde, puteți ști dacă a avut loc vreo activitate în locuința dvs. în timp ce sunteți plecat și chiar puteți fi alertat dacă cineva încearcă să intre prin efracție în casă.

Sistem de alarmă

Dacă un spărgător vede o cameră, dar știe că sistemul de alarmă nu este activat, va fi mai probabil să intre prin efracție. De multe ori, hoții cercetează o locuință înainte de a o jefui, iar dacă observă camere de supraveghere instalate de un sistem de alarmă profesionist, cel mai probabil vor renunța la tentativa de spargere. Un sistem de alarmă bun vă va face casa mai puțin atractivă pentru hoți și va contribui la descurajarea potențialelor spargeri. În plus, un sistem de alarmă poate, de asemenea, să notifice autoritățile în cazul în care are loc o spargere, crescând astfel șansele ca hoțul să fie prins. Prin urmare, sistemul de alarmă legat la o cameră de supraveghere este esențial pentru a descuraja infracțiunile și pentru a vă proteja casa.

Obiectiv

Obiectivul unei camere de supraveghere este important, deoarece trebuie să poată vedea în condiții de iluminare slabă. Obiectivul trebuie să aibă, de asemenea, un câmp vizual larg, astfel încât să poată capta cât mai multe detalii. În plus, obiectivul ar trebui să poată mări și micșora imaginea, astfel încât să poată vedea mai îndeaproape obiectele sau persoanele. În cele din urmă, obiectivul ar trebui să fie durabil, astfel încât să poată rezista la lovirea de obiecte sau la expunerea la intemperii. Obiectivul unei camere de supraveghere trebuie să îndeplinească toate aceste cerințe pentru a fi eficient.

Vedere pe timp de noapte

În timp ce imaginile din timpul zilei de la camerele de supraveghere pot fi utile pentru identificarea suspecților, vederea nocturnă a unei camere poate fi la fel de importantă. Prin capturarea unor imagini clare în condiții de lumină slabă, o cameră cu vedere pe timp de noapte poate contribui la descurajarea infracțiunilor și poate oferi dovezi neprețuite în cazul unui incident. În plus, o cameră cu vedere pe timp de noapte poate ajuta, de asemenea, la monitorizarea activității din jurul unei proprietăți după lăsarea întunericului, oferind un nivel suplimentar de securitate pentru a oferi liniște.

Stocare locală sau cloud

Stocarea locală este câștigătoare dacă doriți să cheltuiți cât mai puțini bani pentru o cameră de supraveghere. Trebuie să plătiți pentru stocare o singură dată și nu există taxe lunare. Cu toate acestea, stocarea în cloud are câteva avantaje care fac să merite să fie luată în considerare. În primul rând, este mult mai convenabil. Puteți accesa înregistrările de oriunde și nu trebuie să vă faceți griji că le veți pierde dacă se întâmplă ceva cu camera dvs. de supraveghere. De asemenea, stocarea în cloud oferă un pic mai multă securitate, deoarece, de obicei, este mai dificil pentru hackeri să acceseze înregistrările stocate în afara locației fizice a camerei.

Rezistență la intemperii

Pentru a funcționa în mod corespunzător, camerele de supraveghere trebuie să poată rezista la toate tipurile de condiții meteorologice. În caz contrar, acestea nu vor putea capta înregistrări sau imagini clare. Camerele care nu sunt rezistente la intemperii pot rugini sau coroda rapid atunci când sunt expuse la umiditate, făcându-le inutile. În plus, temperaturile extreme pot provoca defectarea componentelor, împiedicând camera să pornească sau să înregistreze în mod corespunzător. Prin urmare, este esențial ca orice cameră de supraveghere să fie proiectată pentru a fi rezistentă la intemperii. Alegând o cameră care poate rezista la intemperii, puteți fi sigur că aceasta va continua să funcționeze corespunzător, indiferent de condițiile meteo.

Întrebări frecvente

Ce este o cameră de supraveghere?

O cameră de supraveghere este un instrument utilizat pentru a colecta date vizuale în scopuri de monitorizare. Camerele de televiziune cu circuit închis, sau camerele CCTV, sunt adesea folosite pentru supraveghere, deoarece permit monitorizarea unei zone 24 de ore din 24. Acestea sunt adesea instalate în zone cu trafic intens, unde pot fi folosite pentru a descuraja infracțiunile sau pentru a colecta probe în cazul unei infracțiuni. În prezent, camerele de supraveghere devin din ce în ce mai sofisticate, multe modele dispunând acum de tehnologie de recunoaștere facială și de capacitatea de a înregistra în înaltă definiție. În timp ce camerele de supraveghere pot fi o măsură de securitate eficientă, ele ridică, de asemenea, probleme de confidențialitate pentru multe persoane. Ca atare, este important să analizați cu atenție beneficiile și riscurile instalării camerelor de supraveghere înainte de a lua o decizie.

Cum funcționează o cameră de supraveghere?

Camerele analogice înregistrează imagini și apoi trimit semnalul printr-un cablu coaxial către un DVR (Digital Video Recorder). DVR-ul convertește imaginile video din semnal analogic în semnal digital, comprimă fișierul și îl stochează pe un hard disk. Pe de altă parte, camerele de securitate digitale de pe sistemele CCTV bazate pe IP înregistrează imaginile în format digital direct. Aceste camere trimit datele digitale direct la un computer sau la un alt dispozitiv de stocare. Camerele bazate pe IP devin din ce în ce mai populare, deoarece oferă o serie de avantaje față de camerele analogice. Acestea oferă o calitate mai bună a imaginii, sunt mai ușor de instalat și de întreținut și sunt mai flexibile din punct de vedere al aplicațiilor.

Cât costă o cameră de supraveghere?

Gama de prețuri pentru camerele de supraveghere poate fi destul de largă, de la aproximativ 20 de dolari la 400 de dolari. În medie, totuși, camerele de interior tind să coste în jur de 100 de dolari, în timp ce camerele de exterior costă de obicei în jur de 200 de dolari. Bineînțeles, tipul de cameră pe care îl alegeți va influența, de asemenea, prețul. De exemplu, o cameră wireless va fi probabil mai scumpă decât o cameră cu fir. În cele din urmă, decizia de a alege ce cameră să cumpărați ar trebui să se bazeze pe nevoile dvs. specifice și pe buget. Cu atât de multe opțiuni pe piață, există cu siguranță o cameră de securitate care se potrivește atât nevoilor dvs. cât și bugetului dvs.

Care sunt cele mai cunoscute mărci de camere de supraveghere?

Deși există multe mărci diferite de camere de securitate pe piață, unele sunt mai populare decât altele. Hikvision este lider, cu 20,7% din cota de piață globală. Aceasta este urmată de Axis (12,4%), Dahua (10,1%), Hanwha Techwin (9,6%) și Bosch (5,7%). IDIS, Intelbras, Vivotek*, Abus și Uniview completează topul primelor zece, cu cote de piață de 2,8%, 2,3%, 2%, 1,7% și, respectiv, 1,7%. Atunci când alegeți o cameră de securitate, este important să luați în considerare caracteristicile care sunt cele mai importante pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, aceste mărci sunt toate de renume și oferă o varietate de camere pentru a se potrivi unei game largi de nevoi.

Care metodă de stocare este mai potrivită pentru o cameră de supraveghere?

Există două metode principale de stocare: stocare în cloud și stocare locală. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, iar opțiunea cea mai potrivită va depinde de o serie de factori. De obicei, stocarea în cloud este mai scumpă decât cea locală, dar oferă mai multe avantaje, cum ar fi securitatea și accesibilitatea sporită. Stocarea locală, pe de altă parte, este adesea mai ieftină și poate fi mai rapidă decât stocarea în cloud. În cele din urmă, cea mai bună metodă de stocare pentru o cameră de supraveghere va depinde de nevoile specifice pe care le aveți.

Ce înseamnă cameră IP?

Camerele IP devin din ce în ce mai populare atât pentru securitatea locuințelor, cât și a întreprinderilor. Spre deosebire de camerele tradiționale, camerele IP pot fi conectate cu ușurință la internet, permițând vizualizarea și monitorizarea de la distanță. În plus, camerele IP oferă, de obicei, o rezoluție mai mare și o mai mare flexibilitate decât cele analogice. Unul dintre principalele beneficii ale utilizării unei camere IP este că aceasta poate fi integrată cu alte sisteme de securitate, cum ar fi sistemele de control al accesului și sistemele de alarmă. Acest lucru permite o soluție de securitate mai cuprinzătoare și mai raționalizată.

Poate fi o cameră de securitate spartă de hackeri?

Răspunsul scurt este da, orice poate fi „spart” dacă se dispune de suficient timp și resurse. Camerele de securitate nu sunt o excepție. Cu toate acestea, o persoană obișnuită nu are abilitățile sau cunoștințele necesare pentru a sparge o cameră de securitate. Ar fi nevoie de cineva cu multă experiență și expertiză pentru a sparge o cameră de securitate. Vestea bună este că majoritatea încercărilor de hacking nu au succes. Hackerii care reușesc să spargă cu succes o cameră de securitate o fac de obicei pentru distracție sau pentru a dovedi că pot face acest lucru. Rareori este implicată vreo intenție rea. Așadar, deși este posibil ca o cameră de securitate să fie spartă, este puțin probabil să se întâmple acest lucru.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.