Free cookie consent management tool by TermsFeed

În zilele noastre, este greu să ne imaginăm viața fără un telefon mobil. Pentru mulți dintre noi, acestea au devenit o parte esențială a vieții de zi cu zi. Le folosim pentru a rămâne conectați cu prietenii și familia noastră, pentru a fi la curent cu ultimele știri și pentru a accesa multitudinea de informații disponibile online. În plus, telefoanele au devenit, de asemenea, instrumente esențiale pentru întreprinderi, ajutându-le să rămână conectați cu colegii și clienții. Cu toate acestea, chiar și cele mai bune telefoane pot fi pierdute sau furate.

Astfel, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat, este important să îl puteți localiza cât mai curând posibil. Deși există câteva modalități prin care puteți face acest lucru, este dificil să găsiți o singură modalitate perfectă astfel încât să puteți vedea unde se află telefonul și să-l recuperați. Pe această cale, în articolul de față veți găsi o serie de sfaturi și o listă cu recomandări de aplicații pentru localizare telefon care să vă ajuta să vă recuperați dispozitivul. Să începem!

Localizare telefon Android prin Google Find My Device

Google Find My Device, aplicație oferită de Google
Google Find My Device este cea mai bună metodă de localizare a telefoanelor Android

Atâta timp cât aveți serviciile de localizare activate pe dispozitivul Android, puteți utiliza pagina Google Find My Device (Găsește-mi dispozitivul) pentru a putea localiza telefonul. Dacă serviciile de localizare de pe telefonul dvs. sunt dezactivate, nu veți putea utiliza acest serviciu pentru a vă urmări telefonul. În plus, dacă telefonul dvs. este oprit sau dacă nu are o conexiune la internet, nu veți putea localiza telefonul. Cu toate acestea, dacă a fost folosit recent telefonul și acesta a fost conectat la internet, există o șansă ca serviciul să vă poată oferi ultima locație cunoscută a acestuia.

Trebuie doar să accesați pagina Find My Device (Găsește-mi dispozitivul) de pe site-ul Google și să vă conectați cu același cont Google asociat telefonului dvs. Astfel, veți vedea un punct al locației GPS precise a telefonului dvs. identificat printr-o mică pictogramă verde.

Cu ajutorul funcției Play Sound, puteți face să sune telefonul timp de cinci minute, facilitând astfel găsirea acestuia dacă este ascuns undeva în apropiere. Dacă vă îngrijorează faptul că cineva ar putea intra pe dispozitivul dvs., îl puteți bloca de la distanță cu ajutorul funcției Secure Device. Iar dacă ați renunțat la speranța de a vă mai vedea vreodată dispozitivul, puteți utiliza funcția Erase Device (Ștergere dispozitiv) pentru a șterge definitiv toate datele sale.

Însă, pentru a putea fi siguri că puteți beneficia de această funcție este necesar să vă și dați permisiunea ca locația telefonului dvs. să fie urmărită. Pentru a face acest lucru, accesați Setări > Google și apăsați Găsire dispozitiv. Treceți comutatorul în poziția „pornit” pentru a activa urmărirea. În majoritatea cazurilor, opțiunea Find My Device (Găsire dispozitiv) va fi activată atâta timp cât ați adăugat un cont Google la telefon.

Localizare iPhone prin intermediul aplicației Apple Find My iPhone

Apple Find My iPhone, aplicație multiplatformă
Apple Find My iPhone este cea mai bună soluție pentru a localiza un iPhone sau alte dispozitive Apple

Una dintre caracteristicile extraordinare ale iPhone-ului este posibilitatea de a-i urmări locația cu ajutorul serviciului Find My iPhone de la Apple. Dacă aveți serviciile de localizare activate pe iPhone, vă puteți conecta la iCloud de pe un computer sau de pe un alt dispozitiv pentru a urmări unde se află iPhone-ul. Acest lucru poate fi deosebit de util în cazul în care vă pierdeți iPhone-ul sau acesta este furat.

La fel ca în cazul unui telefon Android, puteți utiliza Find My iPhone pentru a localiza dispozitivul pe o hartă și chiar pentru a trimite un mesaj persoanei care îl deține. Însă, dacă Find My iPhone nu vă poate localiza iPhone-ul, veți vedea imediat Offline sub numele dispozitivului. În acest caz, Find My iPhone va afișa ultima locație cunoscută dar nu îl veți putea localiza cu exactitate decât atunci când va fi din nou online (de exemplu, când este pornit).

Desigur, Funcția Find My iPhone de la Apple este o modalitate excelentă de a vă găsi telefonul pierdut. Dar, pentru ca aceasta să funcționeze, trebuie să fi activat funcția dinainte. Iată cum trebuie să procedați: deschideți Settings (Setări), apăsați pe numele dvs., atingeți Find My și apoi activați funcția Send Last Location (Trimite ultima locație).

Family Locator by Life360

Ce este aplicația Family Locator by Life360?
Family Locator by Life360 este ușor de utilizat pentru a găsi locația unui telefon și vine cu multe funcții utile

Există o mulțime de aplicații de localizare a telefoanelor, dar una dintre cele mai populare este Family Locator de la Life360. Aplicația permite utilizatorilor să creeze un grup cu familia și prietenii lor, iar apoi să le urmărească locația. În cazul în care cineva își pierde telefonul, aplicația poate ajuta la recuperarea acestuia. Partea bună a Family Locator este că utilizatorii pot găsi telefonul ușor. Dezavantajul este că aplicația le cere utilizatorilor să își împărtășească locația cu grupul creat, ceea ce nu toată lumea s-ar simți confortabil să o facă.

De asemenea, puteți trimite mesaje fiecărui membru al grupului dvs. folosind sistemul de mesagerie încorporat. Aplicația mai și urmărește istoricul de localizare al fiecărui telefon, astfel încât puteți vedea unde a fost fiecare la un anumit interval de timp. Aceasta este o caracteristică excelentă dacă credeți că cineva din familie ar putea fi în pericol, dacă v-ați pierdut telefonul sau dacă pur și simplu doriți să urmăriți unde se află copiii dumneavoastră.

Cerberus

Cerberus, aplicație dezvoltată de LSDoid
Cerberus este o aplicație foarte eficientă de a localiza un dispozitiv furat

Cerberus are un set divers de funcții care include blocarea și resetarea telefonului, declanșarea de alarme, afișarea de mesaje pe ecran și are chiar acces la camera frontală pentru a putea fotografia hoțul. De asemenea, puteți ascunde Cerberus din lista de aplicații, astfel încât oamenii să nu suspecteze că este instalat pe telefon, iar dacă dispozitivul este pierdut sau furat, vă puteți conecta de la distanță prin site-ul lor și puteți urmări locația telefonului. În plus, cu versiunea premium, veți primi funcții suplimentare, cum ar fi blocarea cartelei SIM, posibilitatea de a înregistra audio și multe altele.

Aplicație este disponibilă și într-o versiune de testare gratuită, iar după aceea puteți cumpăra o singură licență pentru 5 dolari pe an sau până la zece dispozitive pentru 43 de dolari pe an. Este deosebit de utilă dacă aveți mai multe dispozitive, deoarece le puteți controla de la distanță pe toate din aplicație. Din păcate, nu mai este disponibilă în Google Play din cauza politicilor de permisiune ale Google, dar puteți să o descărcați direct de pe site-ul Cerberus. Cu toate acestea, este totuși o aplicație excelentă și merită folosită.

Google Maps și alte aplicații de partajare a locației

Google Maps, oferită de Google
Share my location prin Google Maps este foarte util dacă pierdeți telefonul și nu dețineți alt dispozitiv pentru a-l localiza

Google Maps este o aplicație de localizare a telefonului care poate fi folosită pentru a găsi locația exactă a telefonului. Puteți partaja locația dvs. cu cei dragi în Google Maps, iar aceștia pot folosi instrumentul de localizare a familiei din aplicație pentru a găsi locația exactă a telefonului. Desigur, acest lucru necesită să aveți prieteni sau rude în care să aveți suficientă încredere cu privire la locația dvs. generală, dar poate fi util dacă vă pierdeți vreodată sau vă aflați într-o situație de urgență. Sunt disponibile și alte aplicații de localizare a telefonului, dar Google Maps este o alegere surprinzător de decentă pentru acest tip de lucruri.

Prey Anti-Theft

Prey Anti-Theft, oferită de Prey Inc.
Prey Anti-Theft oferă tot ce este necesar pentru a localiza telefonul și are o reputație foarte bună

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații de localizare a telefonului în care puteți avea încredere, Prey este o opțiune excelentă. Există de ceva vreme și are o reputație bună. Este mai ușoară decât alte aplicații de localizare a telefoanelor, dar are totuși toate funcțiile esențiale de care aveți nevoie, cum ar fi posibilitatea de a vă găsi telefonul, de a vă bloca dispozitivul și de a declanșa o alarmă. În plus, este gratuită! Așadar, dacă sunteți în căutarea unei aplicații de localizare a telefonului care să nu vă îngreuneze telefonul sau portofelul, Prey este o opțiune excelentă.

Cu această aplicație veți putea face și fotografii cu hoțul și veți putea vedea în permanență unde se află dispozitivul dvs. De asemenea, dacă aveți informații despre rețea pe telefon, Prey vă va arăta unde a fost dispozitivul dumneavoastră. Această aplicație este destul de asemănătoare cu aplicația „Find My Phone” de la Google, dar este complet gratuită. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei soluții bune de localizare a telefonului, Prey ar putea fi o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Where’s My Droid

Where’s My Droid, aplicație dezvoltată de Alienman Technologies LLC
Where’s My Droid vine cu o varietate de caracteristici

Cu Where’s My Droid, puteți sta liniștit știind că puteți da de urma dispozitivului dispărut rapid și ușor. Aplicația vine cu o varietate de caracteristici care o fac una dintre cele mai bune de acest gen. Cu versiunea gratuită, puteți utiliza GPS-ul pentru a localiza locația telefonului dvs. De asemenea, puteți seta o alertă astfel încât, dacă telefonul este mutat într-o altă locație, să primiți o notificare. Dacă treceți la versiunea pro, veți obține și mai multe funcții, cum ar fi posibilitatea de a face o fotografie cu camera dispozitivului și de a o trimite prin e-mail.

FamiSafe – Lost Phone Tracker

FamiSafe - Lost Phone Tracker, aplicație dezvoltată de WONDERSHARE TECHNOLOGY CO., LIMITED
Cu FamiSafe vă puteți găsi telefonul într-un mod rapid și simplu

FamiSafe este una dintre cele mai populare aplicații de urmărire a telefoanelor, cu milioane de utilizatori mulțumiți. Aplicația oferă atât utilizatorilor de Android, cât și celor de iPhone posibilitatea de a-și găsi telefoanele pierdute într-un mod rapid și simplu. Cu o funcție de localizare live de mare precizie, FamiSafe este, fără îndoială, cea mai bună modalitate de a găsi de la distanță un telefon Android sau iPhone pierdut. Este deosebit de utilă mai ales atunci când copiii își pierd telefoanele, deoarece puteți obține locația exactă fără prea multe probleme. De asemenea, puteți utiliza FamiSafe pentru a monitoriza activitățile telefonice ale copiilor dvs. și pentru a stabili limite de utilizare a telefonului. În acest fel, vă puteți asigura că telefonul este folosit în siguranță și în mod responsabil.

Safe365

Safe365, aplicație creată de Safe365 Global
Safe365 este o aplicație gratuită foarte bună pentru a localiza o persoană sau un telefon

Safe365 este o aplicație gratuită de urmărire a locației cu un amestec de funcții interesante. Aplicația vă permite să localizați un telefon pierdut și, de asemenea, vă ajută să urmăriți locația membrilor familiei sau poate a prietenilor! Astfel, Safe365 vine cu toate funcțiile necesare unei aplicații de localizare destinate membrilor familiei sau unui grup de prieteni. Aceasta vă permite să aflați în orice moment locația exactă a familiei sau a prietenilor dvs. Funcția „Mark safe” a aplicației este foarte utilă. Ea trimite un mesaj de urgență către toate contactele dvs. în cazul unor circumstanțe neprevăzute, cum ar fi un accident. În acest fel, toată lumea știe că sunteți în siguranță și nu trebuie să vă faceți griji! O altă caracteristică unică a Safe365 este funcția „Check-in”. Aceasta poate fi utilizată pentru a împărtăși locația dvs. curentă cu contactele selectate pentru o perioadă de timp stabilită. Acest lucru este perfect pentru atunci când mergeți într-un loc nou sau când ajungeți acasă seara târziu. Cei dragi pot verifica pur și simplu unde vă aflați și pot ști că sunteți în siguranță.

Find My Mobile by Samsung

Find My Mobile by Samsung, dedicată dispozitivelor create de compania coreeană
Find My Mobile by Samsung este cea mai bună aplicație de localizare telefon pentru cei care dețin un Samsung

Dacă aveți un smartphone Samsung, puteți utiliza serviciul Find my Mobile pentru a localiza telefonul. Serviciul este exclusiv pentru utilizatorii Samsung și nu va funcționa cu alte dispozitive Android. Cu toate acestea, vă poate ajuta să vă localizați telefonul pierdut de la distanță fără prea multe probleme. Puteți utiliza serviciul pentru a urmări locația telefonului, pentru a-l bloca de la distanță sau chiar pentru a-i șterge toate datele. Pentru a utiliza serviciul, va trebui să vă creați un cont pe site-ul web al Samsung și apoi să vă conectați la aplicația de pe telefon. După ce v-ați logat, veți putea să vedeți locația actuală a telefonului și să activați oricare dintre funcțiile de securitate.

Find my Friends by Apple

Find my Friends by Apple, dedicată dispozitivelor ce rulează sistemul de operare iOS
Find my Friends by Apple este cea mai bună aplicație de localizare telefon pentru cei care dețin un dispozitiv Apple

Cu Find my Friends, vă puteți relaxa un pic știind că, dacă telefonul dvs. va dispărea vreodată, îl veți putea localiza rapid și ușor. Tot ce trebuie să faceți este să activați partajarea locației între un grup de prieteni, iar apoi veți putea vedea în orice moment locația fiecăruia pe o hartă. Chiar mai bine, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat, puteți chiar să-l blocați de la distanță sau să-i ștergeți toate datele, astfel încât nimeni nu vă va putea accesa informațiile personale. Așadar, dacă doriți să aveți o siguranță din acest punct de vedere, luați în considerare posibilitatea de a utiliza Find my Friends data viitoare când aveți ocazia pentru a preveni pierderea telefonului, respectiv a contrulului asupra acestuia.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.