Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi ce este Samsung TV Plus România, atunci ai ajuns unde trebuie. În acest articol am documentat tot ce este necesar pentru a înțelege mai bine cum funcționează și ce este Samsung TV Plus, în ce țări este disponibil acest serviciu și, de asemenea, ce tip de conținut înmagazinează aplicația aceasta. De la început, este important să știi că dacă deții un televizor, un smartphone sau o tabletă Samsung, poți avea acces în mod gratuit la tot conținutul oferit de Samsung TV Plus. Dat fiind faptul că Samsung, în momentul de față, încasează vânzări foarte mari în ceea ce privește smart TV-urile cu marcă proprie, în urmă cu câțiva ani, compania a decis să lanseze Samsung TV Plus, un serviciu de streaming gratuit pentru dispozitivele cu marcă înregistrată Samsung: smart TV-uri, smartphone-uri și tablete. De altfel, în ultima perioadă, se pare că Samsung ar avea ideea de a extinde serviciul dincolo de propriile sale produse.

Ce este Samsung TV Plus România?

Samsung TV Plus este un serviciu de streaming cu peste 100 de „canale” de conținut care, în momentul de față, este disponibil (în întregime) în Statele Unite. Acesta le permite persoanelor care dețin smart TV-uri Samsung, alături de clienții care au smartphone-uri și tablete, să acceseze conținut video în mod absolut gratuit – fie că vorbim despre seriale, filme, emisiuni sau desene animate, ai la dispoziție o gamă extrem de variată din care poți alege. Serviciul a fost lansat pentru prima dată în anul 2015, ca serviciu de permitea „închirierea video” (cum ar fi Rakuten TV, spre exemplu), în Statele Unite. Ulterior, și-a schimbat strategia, trecând la actualul serviciu de streaming video susținut de reclame.

În momentul de față, Samsung TV Plus se află în topul celor mai populare aplicații integrate pe televizoarele inteligente cu aceeași marcă. Sang Kim, vicepreședinte executiv al Samsung Electronics, a declarat că Samsung TV Plus a fost una dintre cele mai utilizate cinci aplicații ale companiei și una dintre primele două cele mai utilizate aplicații gratuite de streaming video (într-un raport din anul 2020). De atunci, compania nu a mai oferit informații suplimentare privitoare la creșterea sau descreșterea numărului de utilizatori, deși tindem să credem, evident, că popularitatea serviciului se află într-o permanentă creștere. Samsung TV Plus s-a lansat pe dispozitivele mobile Samsung începând cu anul 2020, iar pe web în 2021, iar în momentul de față nu avem certitudinea că s-ar extinde și pe alte dispozitive sau platforme.

Foto Samsung TV Plus, TV și mobil
Samsung TV Plus, TV și mobil

Care sunt platformele acceptate de Samsung TV Plus România?

După cum am menționat, Samsung TV plus este, bineînțeles, disponibil pe smart TV-urile cu marcă înregistrată Samsung. Aplicația este disponibilă pe televizoarele Samsung care au fost fabricate începând cu 2016, până în momentul de față. În ceea ce privește alte dispozitive, este disponibilă pe smartphone-urile și tabletele Galaxy de la Samsung, putând fi descărcată de pe Google Play Store sau din magazinul Galaxy Store. În luna mai a anului 2021, a fost lansată o versiune web (desktop) a serviciului, disponibilă la adresa SamsungTvPlus.com. Astfel, orice persoană poate accesa cu ajutorul PC-ului sau a dispozitivului mobil, fără a fi necesară aplicația disponibilă spre descărcare.

Modele compatibile Samsung TV Plus
Lista cu dispozitivele compatibile Samsung TV Plus România

În ce țări este disponibilă platforma Samsung TV Plus?

În momentul scrierii acestui articol, platforma de streaming video Samsung TV Plus poate fi accesată și este funcțională în aproximativ 23 de țări: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Elveția, Suedia, Thailanda, Portugalia, Spania, Coreea de Sud, Mexic, Olanda, Luxemburg, Norvegia, India, Germania, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Belgia, Brazilia, Austria, Australia. Cu toate acestea, versiunea web este disponibilă, cel puțin în momentul de față, doar în Statele Unite ale Americii și în Coreea de Sud, iar selecția posturilor de televiziune disponibile diferă, evident, de la o țară la alta.

Disponibilitate Samsung TV Plus România
Lista cu țările unde Samsung TV Plus este disponibil în momentul de față

Este Samsung TV Plus disponibil în România?

Din păcate, în România nu este disponibil și nu poate fi accesat decât utilizând o rețea VPN, pentru a modifica IP-ul. Cu toate acestea, ne așteptăm ca, în viitor, serviciul să fie extins mult mai mult, ajungând și la noi în țară. În orice caz, poate fi accesat, însă selecția canalelor diferă foarte mult în funcție de serverul în care se află înregistrat IP-ul folosit. Dat fiind faptul că nu este nevoie să-ți faci un abonament, cum ar fi atunci când vrei să accesezi Apple TV Plus, să zicem (deoarece ți-ai putea face un cont doar dacă folosești datele unui card unde serviciul este deja disponibil), este mult mai ușor să ai acces la conținut.

Samsung TV Plus indisponibil în România
La simpla accesare ne vom întâlni cu această eroare de indisponibilitate

Ce pot găsi pe Samsung TV Plus România?

Michael Cardullo, manager principal de produs pentru Samsung TV Plus, a raportat faptul că serviciul acesta este instalat pe aproape 200 de milioane de dispozitive din întreaga lume. „Oamenii se uită la televizor mai mult decât oricând, iar această nouă «epocă de aur a televiziunii» se bazează, în principal, pe streaming. În Statele Unite, 63% din oamenii care se uită la televizor utilizând un smart TV o fac prin intermediul serviciilor de streaming, iar un procent semnificativ utilizează Samsung TV Plus pentru a face asta. Samsung TV Plus este una dintre aplicațiile care înregistrează cele mai bune performanțe pe platforma noastră smart TV, intrând în categoria celor care și-au dublat numărul de utilizatori activi în decursul unui singur an. Ne-am mărit gama de posturi de televiziune disponibile la peste 1200, în aproximativ 23 de țări”. În statele Unite, numărul canalelor disponibile este de peste 200. Printre cele mai recente adăugări se numără ElectricNow al Electric Distribution, care prezintă seriale de acțiune, aventură, science-fiction și fantezie, inclusiv fostele seriale TNT Leverage și The Librarians precum și canalele deținute de Samsung, The Hotel Inspector și Plated, un canal cu conținut culinar care îl urmărește pe Gordon Ramsay și pe alți bucătari de top. Acestea s-au alăturat liniei Samsung TV Plus în luna iunie a acestui an.

În luna mai, Samsung a anunțat o nouă suplimentare cu mai multe canale de televiziune, cu suport publicitar, axate pe gătit, automobile, lifestyle, vacanțe și casă. Studio Gunpowder & Sky a lansat, în aprilie, un canal bazat pe serviciul său Alter, cu tematică din genul horror, acum disponibil pe Samsung TV Plus. Spre deosebire de multe alte servicii de streaming, Samsung TV Plus nu are propriile emisiuni TV și filme originale și exclusive. Cu toate acestea, dispune de o gamă variată de canale cu conținut efervescent, astfel încât să se potrivească gusturilor fiecăruia. Samsung TV Plus dispune de cea mai extinsă ofertă de știri premium, din toate serviciile TV gratuite – sunt disponibile fluxuri de știri live de la marile televiziuni naționale ABC, NCB, Fox, alături de Newsy, Bloomberg QuickTake, Cheddar de la Alice USA și USA today. Categoriile de canale disponibile includ știri, divertisment, documentare cu natură, crime, mâncare, casă și călătorii, comedie, jocuri, programe pentru copii, științifice, acoperind mare parte din toate genurile existente.

Show-uri disponibile Samsung TV Plus Romania
Câteva din show-urile ce sunt disponibile pe Samsung TV Plus România

Care este prețul pentru Samsung TV Plus România?

După cum am spus deja, acest serviciu este absolut gratuit (în momentul de față), deoarece nu trebuie decât să ai un dispozitiv marca Samsung (smart TV, tabletă, smartphone) pentru a-l putea accesa. Cu toate acestea, nu este disponibil (sperăm că este ceva temporar) la noi, deși poate fi accesat prin schimbarea adresei IP folosind un serviciu VPN. De asemenea, versiunea desktop încă nu este disponibilă în anumite țări în care serviciul este disponibil pe dispozitivele suportate, urmând să fie pus la punct mult mai bine în perioada următoare.

Samsung TV Plus este gratis
Acest serviciu oferit de Samsung este absolut gratis

Ce modele de smart TV-uri suportă Samsung TV Plus România?

Este evident, înainte de toate, că acestea trebuie să fie marca Samsung. Din nou, modelele care acceptă Samsung TV Plus pot varia de la o regiune la alta, dar ne putem baza pe faptul că acest serviciu este inclus pe modelele cât mai noi și recente. Spre exemplu, smart TV-urile apărute în perioada 2016-2022 în Statele Unite ale Americii, Thailanda și Europa suportă serviciul, în timp ce modelele apărute începând cu anul 2017, în Canada, au aplicația inclusă. În Coreea, țara de origine a gigantului tehnologic Samsung, chiar și televizoarele apărute începând cu anul 2013 suportă serviciul acesta. Modele mai noi – precum Q950TS sau Q80T QLED, vor veni și cu butoane pe telecomandă dedicate aplicații Samsung TV Plus (pentru SUA și Canada).

Alte informații despre Samsung TV Plus România

Samsung TV Plus este organizat, în esență, ca un ghid TV, disponibil prin cablu sau satelit. Există o gamă variată de posturi de televiziune pe care le poți parcurge, cu extrem de multe categorii specifice. Streaming-ul funcționează în mod permanent, ca orice alt tip de serviciu de cablu prin satelit, incluzând știri (transmise în flux direct), filme, emisiuni TV, muzică și sport, documentare și orice tip de conținut posibil. În plus, poți accesa și cele mai recente canale pe care le-ai vizionat, rămânând „salvate” în interfața principală, poți eticheta canalele preferate pentru a le accesa mult mai rapid, fără a fi nevoie să le cauți. O caracteristică interesantă și practică este faptul că poți adăuga titluri pe lista de „vizionează mai târziu”, plus că poți seta și memento-uri pentru a-ți a primi notificări automate atunci când alte titluri devin disponibile.

Samsung TV Plus suportă, de asemenea, canale 4K precum Clarity 4K și Love Nature 4K. În plus, față de canalele existente, există multe filme și emisiuni TV pe care le puteți viziona la cerere. Bineînțeles, este un serviciu susținut de reclame – fie că vizionezi canalele sale de streaming live, fie că vizionezi filme și emisiuni la cerere –, însă nu poate funcționa în regim offline, deoarece ai nevoie de o conexiune permanentă (cel puțin momentan) la internet pentru a putea viziona conținutul. În momentul de față, singura modalitate de a accesa serviciul Samsung TV Plus fără a deține un dispozitiv marca Samsung este prin intermediul versiunii web. Aplicația Android nu funcționează pe alte dispozitive de la alte branduri, însă este posibil ca pe viitor aria de acoperire a platformei serviciului să fie extinsă.

Cam asta este tot ce știm despre Samsung TV Plus România. După cum am spus, din păcate nu poate fi accesat, în mod obișnuit, de la noi, ci doar apelând la servicii de schimbare a adresei IP. Totuși, dat fiind faptul că serviciul este absolut gratuit și nu presupune achiziționarea unui abonament, este mult mai ușor să accesezi acest serviciu de streaming video decât să le poți accesa pe altele, cum ar fi, după cum am zis, Apple TV Plus. Suntem curioși ce părere ai tu despre acest serviciu de streaming? Așteptăm feedback-ul tău în secțiunea de comentarii. Sperăm că ai găsit util acest articol!

https://www.youtube.com/watch?v=yTdGlx_DJ6w
Video promoțional Samsung TV Plus, YouTube
Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.