Rakuten TV a luat naștere inițial drept o platformă de streaming dedicată livrării de conținut online la cerere, numită Wauki.tv. În momentul de față, Rakuten TV găzduiește o bibliotecă extinsă de titluri de filme și emisiuni populare, de la cele mai importante  și populare studiouri de producție, fără a neglija totuși cererile individuale ale fiecărui utilizator. Deși nu la fel de populară ca alte platforme în vogă, Rakuten TV poate reprezenta o alternativă potrivită atunci când vrei să descoperi noi filme și seriale.

Platforma Rakuten TV a luat naștere în 2010, in Spania, și a fost fondată de Jacinto Roca. Aparține grupului de comerț electronic cu același nume, deși, după cum am spus, inițial era cunoscută drept Wauki.tv. Cu trecerea timpului, acest serviciu a reușit să crească în popularitate, subclasându-se totuși față de Netflix, HBO Max și Prime Video, însă dispune de un pachet bogat de conținut. Cu toate acestea, mecanismul pe baza căruia funcționează are niște principii ceva mai diferite față de celelalte alternative ale platformelor de streaming video.

Ce este Rakuten TV România?

Rakuten TV este, de fapt, un fel de platformă unde poți închiria filme (fără publicitate), pe care le poți vedea dacă ai o conexiune activă la internet. Este un fel de „magazin pentru filme” și, mai mult decât atât, îți pune la dispoziție o gamă de filme gratuite, susținute de reclame. În aceeași măsură, Rakuten TV îți pune la dispoziție o mare parte din cele mai recente lansări cinematografice, chiar din ziua în care devin disponibile pe DVD și Blu-ray (în unele cazuri, chiar și mai devreme).

Modul în care funcționează Rakuten TV este similar cu cel pe care îl abordează și Apple cu filmele din iTunes și Google cu Play Movies. Nu este un serviciu de streaming ce necesită un abonament activ (dar îți poți face un abonament de video la cerere, SVOD), precum Netflix, ci un serviciu de tip TVOD, adică video la cerere tranzacțională, ceea ce înseamnă că pur și simplu trebuie să plătești pentru a viziona filmul pe care îl dorești.

Serviciul este disponibil în prezent în 42 de țări și dispune de o finanțare serioasă. Cu sediul central în Japonia, platforma Rakuten TV are o serie de sponsorizări de la echipe sportive populare și de categorie grea, cum ar fi FC Barcelona și NBA. Rakuten TV este un serviciu online de streaming online de filme și emisiuni TV, similar cu Pluto TV; o altă platformă de televiziune prin streaming. O platformă de televiziune prin streaming nu este același lucru cu o platformă de streaming video, cunoscută și sub numele de video la cerere (VOD), cum ar fi HBO Max, Disney Plus sau Netflix.

Atât Rakuten TV, cât și Pluto TV, au transmisiune continuă 24/24 și ne pun la dispoziție un număr mare de canale. Spre exemplu, dacă dorim să urmărim un anumit program, tot ce trebuie să faci este să te așezi în fața televizorului, tabletei, computerului sau a oricărui alt dispozitiv pe care îl folosești și să aștepți redarea sa. Odată ce programul a fost difuzat, nu îl mai poți vedea la cerere, ci trebuie să aștepți ca acesta să fie difuzat din nou. Rakuten TV este gratuit și, după cum am spus, întreținut prin redarea de reclame.

Rakuten TV România: preț, conținut, tot ce trebuie să știi
Lista canalelor gratuite ce le putem găsi în Rakuten TV România

Cum funcționează Rakuten TV România?

Pentru a putea utiliza Rakuten TV, tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația disponibilă, iar apoi să te înregistrezi. Majoritatea televizoarelor inteligente produse în ultimii ani ar trebui să aibă disponibil, pe telecomandă, un buton pentru Rakuten TV. După ce îl apeși, ești redirecționat automat către pagina principală. Cu toate acestea, Rakuten TV poate fi folosit și pe telefon sau chiar în browser-ul web.

În ceea ce urmează, trebuie să îți faci un cont, deci să introduci o adresă de e-mail validă și o parolă, care vor fi folosite ulterior pentru a te conecta în continuare, iar apoi să-ți confirmi adresa de e-mail. După ce ai făcut acești pași, totul este gata. În continuare, după cum am spus, ai la dispoziție o gamă de seriale și filme gratuite din care poți alege sau, atunci când vrei să descarci unul (să îl cumperi), trebuie să introduci datele de plată pentru a realiza tranzacția.

Rakuten TV România: preț, conținut, tot ce trebuie să știi
Rakuten TV România disponibil in Magazinul Google Play

Cât costă Rakuten TV România?

Accesul Rakuten TV România nu funcționează sub formă de abonament, deci nu este nevoie plătești subscripție lunară. Tot ce-ți trebuie pentru a-l accesa este un cont valid și cam atât. Cu toate acestea, ai acces doar la un număr limitat de filme și seriale, fără subtitrare în limba română.

Chiar acum am verificat și, în general, conținutul gratuit este „destul de obscur”. În schimb, ai posibilitatea de a închiria sau chiar cumpăra filme mai populare. Primul care mi-a apărut a fost House of Gucci, spre exemplu, care costa 12,99 lei pentru a fi închiriat (îl închiriezi și îl ai disponibil timp de 48 de ore) și 45,99 lei pentru a fi cumpărat (caz în care te poți uita oricând la el).

Sincer, nu știu cât va prinde ideea aceasta în ceea ce privește popularitatea Rakuten TV România. În general, prețurile pentru închirierea unui film variază între 10-15 lei, dar cresc mult mai mult dacă vrei să îl cumperi. Cu toate acestea, unele au calitate 4K și chiar se văd bine, mai ales dacă ai un smart TV cu diagonală mare.

Rakuten TV România: preț, conținut, tot ce trebuie să știi
Informațiile oferite de Rakuten TV pe pagina lor de blog

Ce pot vedea pe Rakuten TV România?

În momentul de față, Rakuten TV oferă acces gratuit la peste 90 de canale, însă multe dintre ele (de fapt, mai toate) sunt disponibile doar în limba engleză, fără a fi posibil să adaugi subtitrări. Nu cred că este un dezavantaj prea mare, dat fiind faptul că mai toată lumea cunoaște măcar un pic de engleză în ziua de astăzi, dar tot reprezintă un aspect deficitar ce merită luat în considerare.

De asemenea, Rakuten TV include conținut de la studiouri din întreaga lume, inclusiv Disney, Sony Pictures, Warner Bros., distribuitori locali și case de producție independente, fiind, probabil, cel mai mic și mai puțin cunoscut serviciu de streaming, față de giganții concurenți cum ar fi Netflix și Prime Video. Câteva dintre canalele disponibile sunt, Bloomberg, Reuters, GQ, Vanity Fair, Vogue, Wired, Euronews, Galmour și The Hollywood Reporter.

După cum am spus, Rakuten TV România este o alternativă interesantă pentru a lua o pauză de la platformele de streaming video mai populare – de fapt, chiar poți găsi emisiuni, seriale și filme interesante, dacă ai chef să scotocești și să cauți mai amănunțit. De asemenea, dacă ești dispus să plătești pentru a vedea filme populare (în caz că ai ratat lansarea lor din cinematografe) la calitate 4K, atunci chiar merită.

În ceea ce privește genurile de filme disponibile, Rakuten TV acoperă, ca orice altă platformă, orice gen, iar acest lucru este valabil și pentru seriale. De asemenea, pe platformă este disponibil și conținut pentru copii, documentare, emisiuni TV și chiar canale sportive și de agrement (vânătoare, pescuit, gătit și alte ocupații de această natură).

Rakuten TV România: preț, conținut, tot ce trebuie să știi
Lista cu filmele ce pot fi închiriate in Rakuten TV România

Pe ce dispozitive pot urmări Rakuten TV România?

Dacă nu ești sigur pe ce dispozitive este Rakuten TV România posibil a fi accesat, atunci află că există mai multe opțiuni. Probabil cele mai multe persoane ajung să urmărească Rakuten TV direct prin intermediul smart TV-ului, întrucât Rakuten TV vine la pachet cu toate mările de smart TV mai populare, cum ar fi Sony, LG și Panasonic.

O altă posibilitate de a viziona Rakuten TV o reprezintă serviciul gratuit de la Samsung, numit Samsung TV Plus, deoarece Rakuten TV este integrat în acesta. Așadar, orice model mai nou de smart TV de la Samsung va avea disponibil Rakuten TV – pot aproba acest lucru, întrucât am un smart TV de la Samsung care îmi permite să accesez și această platformă.

De asemenea, poți acces Rakuten TV folosind și calculatorul sau laptopul, telefonul (Android sau iOS). Este disponibil atât pentru dispozitivele Mac, cât și pentru cele cu Windows, și, evident, este una dintre cele mai simple modalități de a avea acces la conținutul pus la dispoziție de Rakuten. Mai mult decât atât, poți opține aplicația Rakuten și pe Xbox.

Rakuten TV România: preț, conținut, tot ce trebuie să știi
Disponibilitatea platformei Rakuten TV România

Verdict Rakuten TV România

Personal nu mă declar mulțumit de conținutul pe care Rakuten îl livrează privitorului. Într-adevăr, este un hibrid interesant între posibilitatea de a viziona legal și la calitate înaltă anumite apariții ale filmelor populare și streaming video la cerere, gratuit și susținut de reclame, însă interfața de utilizare mi se pare puțin cam aglomerată și greu accesibilă. Mai mult decât atât, prețurile pentru cumpărarea filmelor mi se par mari, cât abonamentul pe o lună la alte platforme de streaming video.

De asemenea, reclamele pot deveni enervante, însă sunt firești pentru un serviciu care nu este accesibil cu abonament. În cele din urmă, Rakuten TV nu este suficient de bun pentru a putea concura cu marile platforme de streaming video, deși chiar încearcă. Oricum, cel puțin în România, platforma nu are un succes răsunător, însă, așa cum am mai spus, este o alternativă interesantă atunci când ratezi anumite filme care au fost difuzate în cinematografe – acestea sunt disponibile spre cumpărare sau închiriere și, de asemenea, au și subtitrare în limba română.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.