Free cookie consent management tool by TermsFeed

Atunci când cauți cel mai bun laptop pentru programare, există numeroase caracteristici pe care ar trebui să le iei în considerare. Evident, laptopul trebuie să fie unul puternic, așa că procesorul și memoria RAM reprezintă o caracteristică esențială, în special pentru a testa și rula codurile pe care le scrii. Mai mult decât atât, deși numărul de nuclee, viteza de ceas a procesorului și numărul firelor de execuție sunt importante, există și alte lucruri foarte importante la care trebuie să fii atent pentru a alege cel mai bun laptop pentru programare.

Spre exemplu, un SSD rapid îți va permite să accesezi mult mai rapid fișierele și proiectele la care lucrezi. Evident, vorbim și despre extensiile unui laptop – o tastatură confortabilă, cu timp rapid de intrare și ieșire, un ecran bun și ergonomic, care să nu-ți afecteze sănătatea ochilor (întrucât, probabil, vei petrece mult timp în fața lui). Iar dacă lucrezi de la distanță și călătorești des – în scop de studiu sau de afaceri – poate n-ar fi rău să investești într-un laptop ultraportabil, ușor de luat cu tine.

În orice caz, dacă ești în căutarea celui mai bun laptop pentru programare, am pregătit pentru tine o listă cu 10 modele, pentru ca tu să economisești timp și să te-apuci cât mai repede de proiectele pentru care lucrezi.

Laptop MacBook Pro  (2021)

Cu siguranță nu-i cel mai accesibil model de laptop, dar caracteristicile sale îl fac să fie o alegere de top. Specificații: CPU – Apple M1 Pro cu 8 nuclee – M1 Max cu 10 nuclee, memoria RAM de până la 64 de GB, ecran de 14 inci cu display Liquid Retina XDR absolut uluitor și capacitate de stocare de până la 8 TB. Slotul pentru carduri SD, un port HDMI și trei porturi Thunderbolt 4 te asigură că ai loc de toate perifericele de care ai nevoie pentru a-ți face treaba.

Cel mai bun laptop pentru programare
MacBook Pro  (2021), echipat cu procesorul Apple M1 Pro

Laptop HP Spectre x360

Extrem de bun și cu un design frumos, atractiv, HP Spectre X360 este dotat cu o autonomie impresionant de mare, fiind un laptop pentru programare extrem de bun. Specificații: CPU – Intel Core i5-i7 de generația a 11-a, procesor grafic Intel Iris Xe Graphics, memoria RAM de  8 GB – 16 GB, ecran de 13,3 inci Full HD și capacitate de stocare de 256 GB – 2 TB cu SSD.

Cel mai bun laptop pentru programare
HP Spectre x360, dotat cu o autonomie impresionant de mare

Laptop Microsoft Surface Book 2

Microsoft Surface Book 2 este o alegere genială pentru programatori, deoarece Microsoft a creat unul dintre cele mai puternice laptopuri. Un laptop care arată foarte bine și, în același timp, dispune de caracteristici superioare și touchscreen. Specificații: CPU – Intel Core i5-i7, procesor grafic Intel HD Grapichs 620 – Nvidia GeForce GTX 1050, memoria RAM de 8 GB – 16 GB, ecran de 13,5 inci și capacitate de stocare de 256 GB, 512 GB sau 1 TB.

Cel mai bun laptop pentru programare
Microsoft Surface Book 2, unul dintre cele mai puternice laptopuri cu touchscreen

Laptop LG Gram 17

LG Gram 17 dotat cu procesorul in clasa Intel Ice Lake de clasă Ultrabook compensează prin faptul că este un laptop de 17 inci , ce are greutatea unui model de 13 inci. Caracteristicile sale îl fac o opțiune bună pentru programatori: CPU – Intel Core i7-1065G7, procesor grafic Intel Iris Plus, memorie RAM de 16 GB, ecran de 17 inci și capacitate de stocare  2 x 512 GB cu SSD.

Cel mai bun laptop pentru programare
LG Gram 17, echipat cu modelul i7-1065G7 din clasa de procesoare Ice Lake

Laptop Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Probabil cel mai bun model de laptop Lenevo, ThinkPad X1 Extreme are multe configurații – dar presupune și-un buget mărișor – fiind îndeajuns de puternic încât să ruleze aproape orice, indiferent de domeniul de activitate. Specificații: CPU – Intel Core i7 până la a 8-a generație, procesor grafic Nvidia GeForce GTX 1050T1 cu design Max-Q, memoria RAM de până la 64 GB, ecran de 15,6 inci Full HD și capacitate de stocare de până la 1 TB.

Cel mai bun laptop pentru programare
Lenovo ThinkPad X1 Extreme, cu procesor Intel Core i7 și memoria RAM de până la 64 GB

Laptop Asus ChromeBook Flip C436FA

Chromebook-urile premium ocupă un spațiu propriu pe piața laptopurilor, făcând legătura între laptopurile tradiționale puternice și Chromebook-urile foarte ușoare. Acest lucru face ca Asus Chromebook Flip C436F/C436FA să fie perfect pentru dezvoltatorii web care au nevoie de un laptop pentru programare puternic. Specificații: CPU – Intel Core i3-i5 de generația a 10-a, procesor grafic Intel UHD Graphics, memoria RAM de 8 GB – 16 GB, ecran de 14 inci LED Full HD și capacitate de stocare de 128 GB, 256 GB, 512 GB.

Cel mai bun laptop pentru programare
Asus ChromeBook Flip C436FA, model perfect pentru dezvoltatorii web

Laptop Acer Aspire 5

O opțiune mai rezonabilă la preț, dar care încă se ține bine. Este mai bun în special dacă te afli la început și nu rulezi coduri care consuma multe resurse. Specificații: CPU – Intel Core i5, procesor grafic Intel Iris Xe Graphics, memoria RAM de 8 GB, ecran de 15.6 inci Full HD LED cu tehnologia IPS display și capacitate de stocare de 512 GB.

Cel mai bun laptop pentru programare
Acer Aspire 5, dotat cu Intel Core i5 și Iris Xe Graphics

Laptop Apple MacBook Air

Mulțumită cipului Apple M1, Apple a renunțat la Intel pentru aceste noi modele, rezultând un laptop subțire și ușor care oferă performanțe excelente, oferind, în același timp, o autonomie superioară a bateriei. Specificații: CPU – Apple M1, procesor grafic Integrat cu 7/8 nuclee GPU, memoria RAM de 8 GB – 16 GB, ecran de 13,3 inci  LED cu tehnologia IPS display și capacitate de stocare de 256 GB – 2 TB cu SSD.

Cel mai bun laptop pentru programare
Apple MacBook Air, echipat cu procesorul Apple M1

Laptop Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Un laptop pentru programare cu o oferă generoasă de sloturi pentru portabile, o estetică deosebită și caracteristici care îl fac o o opțiune de luat în seamă. Specificații: CPU – Intel Core i5/Core i7 de a 11-a generație, procesor grafic Iris Xe, memoria RAM de 8 GB – 16 GB – 32 GB, ecran de 14 inci  LED cu tehnologia IPS display și capacitate de stocare de 512 GB.

Cel mai bun laptop pentru programare
Lenovo ThinkPad X1 Carbon, cu o estetică deosebită si caracteristici de top

Laptop Alienware m17 R4

Iar surpriza am lăsat-o la final, prezentându-vă acest laptop ce are caracteristici absolut uluitoare (este, de altfel și cel mai scump model inclus în listă). Alienware m17 R4 duce experiența de joc și de programare la un cu totul alt nivel. Specificații: CPU – Intel Core i7/Core i9 de a 10-a generație, procesor grafic NVIDIA GeForce RTX 3060/3070/3080 6GB/8GB/16GB VRAM, memoria RAM de 16 GB – 32 GB, ecran de 17,3 inci 1080p și capacitate de stocare de 256 GB, 512 GB și 2 x 512 GB cu SSD.

Cel mai bun laptop pentru programare
Alienware m17 R4, având o performanță impresionantă

Cam aceasta este lista în care am surprins, după părerea noastră, câteva modele dintre cele mai bune laptopuri pentru programare. Dacă vrei să-ți cumperi unul, este important să te documentezi temeinic înainte de a o face, întrucât reprezintă o investiție personală – așa că cel mai bine este să fie nu doar una de lungă durată, dar și una care să-ți satisfacă toate nevoile specifice. Dacă ai și alte recomandări în ceea ce privește cel mai bun laptop pentru programare disponibil pe piață, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii care este alegerea ta. Spor la treabă!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.