Free cookie consent management tool by TermsFeed

WhatsApp a oferit detalii legate de planurile de viitor ale companiei în legătură cu suportul software pentru ai multe sisteme de operare sau platforme. Conform companiei, aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pe sistemele de operare BlackBerry OS și Windows Phone 8.0 începând cu data de 31 Decembrie 2017.

Chiar dacă aplicația nu va mai primi viitoare actualizări pe platformele de mai sus, asta nu înseamnă că persoanele care folosesc un dispozitiv cu Windows Phone 8.0 sau BlackBerry OS nu o mai vor putea folosi.

Aceștia pot crea conturi noi, își pot re-verifica conturile existente dar evoluția platformei de mesagerie nu va fi un lucru bun pentru ei. Utilizatorii vor putea observa că anumite funcții nu vor mai funcționa crespunzător pe viitor.

Dacă folosești un smartphone dezvoltat de BlackBerry care rulează sistemul de operare BlackBerry OS atunci ar fi cazul să alegi o alternativă. Conform informațiilor puse la dispoziție, BlackBerry va mai oferi suport software pentru sistemul de operare BB10 pentru cl puțin doi ani și apoi va renunța definitiv la acesta.

Utilizatorii dispozitivelor cu Windows Phone vor mai primi actualizări pentru aplicație dacă folosesc sistemul de operare Windows 10 Mobile. Viitorul sistemului Windows 10 pentru dispozitivele mobile nu este unul foarte bun așa că dacă ai un astfel de dispozitiv atunci ar fi cazul să renunți la acesta în scurt timp.

WhatsApp a mai făcut un anunț similar anul trecut atunci când a spus că renunță la suportul pentru sistemele de operare BlackBerry OS sau Nokia S40.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.