Free cookie consent management tool by TermsFeed

ASUS a prezentat noul laptop NovaGo, primul model din lume echipat cu procesor Snapdragon și conexiune Gigabit LTE. Acesta are o autonomie de până la 22 de ore și oferă utilizatorilor o nouă experiență de utilizare. NovaGo este dezvoltat pe platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile PC cu X16 LTE, are până la 8GB RAM, stocare UFS 2.0 de 256GB și două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A.

Directorul executiv ASUS, Jerry Shen, a anunțat laptopul ASUS NovaGo (TP370) în cadrul celui de al doilea Snapdragon Technology Summit din Maui, Hawaii.

Primul laptop cu procesor Snapdragon și conexiune 4G

Asus NovaGo este primul notebook din lume capabil de viteze Gigabit LTE pentru conexiuni mobile, oferind o conectivitate permanentă. Laptopul convertibil este dezvoltat pe platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 835 și integrează un modem Gigabit Snapdragon X16 LTE ce oferă viteze de download care le depășesc pe cele Wi-Fi de acasă. Autonomia acestuia poate crește până la 22 de ore, cu un timp în standby de până la 30 de zile. Chipul eSIM încorporat oferă conectivitate în deplasările peste graniță.

“Astăzi marcăm începutul unei noi ere a computerelor personale, iar ASUS este mândru să deschidă această cale, alături de Qualcomm Technologies și alți parteneri, pentru a dezvolta mediul Windows ‘Always Connected’ pe PC-urile cu Snapdragon. ASUS NovaGo reinventează conceptul de portabil productiv și mereu conectat – fiind primul laptop din lume ce poate fi conectat oriunde, oricând, cu ajutorul noilor rețele Gigabit LTE. Acesta funcționează până la 22 de ore cu o singură încărcare a bateriei, mai mult decât este necesar pentru o zi de lucru.”

– a declarat Jerry Shen.

NovaGo este un nou tip de laptop, conceput pentru utilizatorii avizați, care apreciază conectivitatea continuă și posibilitățile oferite de platforma mobilă Snapdragon 835. Aceasta le oferă utilizatorilor o experiență superioară, conexiuni cu viteze uimitoare și o eficiență energetică ridicată.

“Qualcomm Technologies a colaborat cu ASUS pentru a inaugura o nouă eră a calculatoarelor personale cu Always Connected Windows pe PC-uri Snapdragon. Rezultatul acestei munci este ASUS NovaGo, un laptop convertibil cu conectivitate Gigabit LTE de top și o autonomie ce revoluționează conceptul de calculator personal pentru consumatori.”

– a declarat Cristiano Amon, Vicepreședinte executiv Qualcomm Technologies.

Specificații tehnice foarte bune

Asus NovaGo integrează un modem Snapdragon X16 LTE pentru viteze de download de până la 1Gbps – de la 3 până la 7 ori mai rapid decât vitezele medii broadband. Un film de două ore poate fi descărcat în aproximativ 10 secunde. Modemul oferă conectivitate la nivel global având suport 4CA (4 LTE band aggregation) pentru diferite standarde. Patru antene asigură o conectivitate ultrarapidă în rețelele celulare LTE Advanced Cat 16, în timp ce tehnologia Wi-Fi dual-band 802.11ac MU-MIMO furnizează viteze de până la 867Mbps.

Laptop-ul are o autonomie de până la 22 de ore de redare video pentru o singură încărcare și poate rezista până la 30 de zile în standby. Chiar și din modul sleep, pornirea instant prin simpla apăsare a butonului power înseamnă revenirea imediată la filmul rulat sau la tabelul în lucru. Chiar și în modul sleep, NovaGo poate porni periodic pentru a verifica email-ul, notificările și a efectua diferite sarcini, astfel încât informațiile să fie tot timpul actualizate.

Acesta este bazat pe puternica și eficienta platformă mobilă Snapdragon 835, fiind echipat cu până la 8GB de memorie RAM, 256GB (UFS 2.0) spațiu de stocare, două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A și unul HDMI. UFS 2.0 este un nou standard de stocare flash, cu viteze de până la 1400Mbps, depășind cu mult stocarea SSD și eMMC. NovaGo rulează sistemul de operare Microsoft Windows 10 S, oferindu-le utilizatorilor o experiență de lucru familiară.

NovaGo cântărește numai 1,39 Kg și are un profil de 14,9 mm. Noul laptop oferă o senzație premium, cu finisaje gri sablate și muchii strălucitoare, ca de diamant. Acesta are o balama durabilă, fabricată cu precizie, ce se poate deschide la 360 de grade, oferindu-le mai multă libertate utilizatorilor. Ecranul este sensibil la atingere și dispune de suport pentru ASUS Pen. Acesta din urmă sesizează până la 1024 de niveluri de presiune, preluând nuanța fiecărei mișcări, permițând utilizatorilor să scrie și să deseneze ca pe hârtie sau pânză.

Ecranul NanoEdge cu diagonala de 13,3 inci al modelului NovaGo are o ramă ultrasubțire de numai 8,9mm, carcasa fiind mai mică decât a unui portabil standard de 13,3 inci. Acest design NanoEdge furnizează un raport incredibil ecran/corp de 78% și o arie vizuală mai mare, pentru o imagine captivantă. Ecranul Full HD dispune de un unghi larg de vizualizare de 178°, o acoperire de 100% din spectrul de culoare sRGB, tehnologie exclusivă ASUS Eye Care cu ASUS Splendid și tehnologie ASUS Tru2Life Video pentru a asigura efecte vizuale clare și vii.

Preț și disponibilitate

Modelul cu 4GB RAM și 64GB stocare UFS 2.0 va fi disponibil la prețul de 599 de dolari. Configurația cu 8GB RAM și 256GB stocare UFS 2.0 va costa 799 dolari. În România, laptopul va costa aproximativ 3000 lei (TVA inclusiv).

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.