Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mai multe țări africane lansează propiile criptomonede, pentru a opri utilizarea Bitcoin și Ethereum. Un avantaj și pentru populație: 57% nu accesează servicii bancare.

După Nigeria și Ghana, acum, și băncile centrale din Kenya și Zambia se gândesc să adopte o criptomonedă. În octombrie anul trecut, Nigeria a devenit prima țară din Africa care a lansat una, eNaira, în timp ce Ghana pare să fie deja într-un stadiu avansat pentru lansarea e-cedi.

CBDC-urile (moneda digitală a băncii centrale), spre deosebire de criptomonede precum Bitcoin și Ethereum, sunt dezvoltate de băncile centrale și legate de monedele țărilor respective.

Nigeria tranzacționează la greu criptomonede „clasice”

Potrivit unui studiu realizat de „Statista”, Nigeria – care reprezintă prima economie africană – este a treia țară din lume în tranzacționarea cu criptomonede „clasice”, după Statele Unite și Rusia.

Mișcarea guvernului poate fi interpretată ca o încercare de a opri utilizarea mijloacelor de plată care sunt în afara controlului autorităților de reglementare.

Nigeria nu este singura țară africană care a cunoscut un boom în utilizarea criptomonedelor, operațiuni care au crescut pe acest continent pe fondul slăbirii monedelor locale, a sistemelor politice și bancare instabile, a restricțiilor financiare și a lipsei de încredere în instituțiile naționale.

În plus, aproximativ jumătate din populația africană încă nu are acces la servicii bancare, iar acest lucru face din plățile electronice și transferurile de bani cu criptomonede o oportunitate excelentă.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.