Free cookie consent management tool by TermsFeed

Surse apropiate guvernului de la Kiev confirma postarile de pe Twitter prin care Ucraina cere donatii si in criptomonede. Aceleasi surse au spus ca fondurile vor fi folosite pentru „a elimina cat mai multi ocupati rusi”.

Intr-o postare pe Twitter, contul oficial @Ukraine cere lumii intregi sa stea alaturi de poporul ucrainean si anunta ca sunt acceptate donatii in Bitcoin, Ethereum si USDT pentru a sustine efortul de razboi:

Initial, autenticitatea mesajului a fost pusa la indoiala existand temeri ca hakerii au reusit sa preia controlul contului de Twitter. Aceste temeri au fost inlaturate dupa ce vicepremierul a confirmat ca, atat contul de twitter cat si portofelele, sunt sub controlul autoritatilor. Informatia a fost confirmata ulterior si de Vitalik Buterin, unul dintre fondatorii retelei Ethereum, intr-o noua postare pe Twitter.

Pana la ora scrierii acestui articol, in adresele portofelelor electronice mentionate in tweet-ul initial s-au adunat echivalentul a peste 6 milioane de dolari.

In portofelul asociat contului de Bitcoin putem vedea ca in acest moment se afla putin peste 28 de Bitcoin, dintr-un total de 35.2 primiti. Nu se stie inca pentru ce au fost folositi 7 Bitcoin.

poftofel bitcoin
Extras de wallet BTC pentru donatii Ucraina

In ceea ce priveste wallet-ul pentru Ethereum si USDT ( criptomoneda cu paritate 1:1 la dolar american) se poate observa ca s-a donat echivalentul a 4.5 milioane dolari in Ethereum. In acelasi portofel s-au mai trimis aproape 800.000 de USDT.

portofel ethereum
Extras de cont wallet Ethereum pentru donatii Ucraina

Comunitatea internationala s-a implicat masiv in aceasta operatiune de strangere de fonduri pentru sustinerea Ucrainei in eforturile de a face fata invaziei trupelor rusesti. Valoarea donatiilor variaza de la cativa dolari pana la 100 de Ethereum ( aprox 273.000 usd, la cursul din momentul redactarii articolului), donati de catre Deepak Thapliyal, CEO al comaniei Chain.com. Acesta a declarat : „Cand am avut confirmarea faptului ca guvernul solicita si accepta donatii sub forma de criptomonede, m-am simtit obligat sa particip la acest efort si sa ajut”

Trebuie sa mentionam ca Ucraina este o tara prietenoasa in ceea ce priveste sectorul criptomonedelor, deci putem spune ca o astfel de actiune este mai mult decat normala in acest context. In aceasta toamna, legislativul de la Kiev a votat favorabil pentru legea care reglementeaza si legalizeaza Bitcoin si alte criptomonede. Transferul valorilor in criptomonede este unul rapid, sigur si fara costuri mari.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.