Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un pas considerabil pentru România în susținerea și dezvoltarea soluțiilor digitale cu beneficii directe asupra sănătății publice.

Smart Everything Everywhere (SEE), organizație fondată de inițiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, una dintre din principalele companii mulţinationale de pe piața farmaceutică și de îngrijire personală și medicală, își unesc forțele pentru a organiza în România cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Evenimentul va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru înscrieri va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017.

Sănătate și tehnologie

Misiunea „Hacking Health” este de a reuni profesioniști și mentori din domeniul sănătății, dezvoltatori și arhitecți de software, studenți, tineri antreprenori din domeniul IT, precum și experți din industria și managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România și cu un efect pozitiv sistemic.

Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare.

Hacking Health sprijină creșterea accesului la tehnologie pentru sănătate

Inițiativa „Hacking Health” a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel global, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește procesul de digitalizare a economiei , în ciuda recomandărilor venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât din zona medicală, cât și cea economică.

Inițiativa vine și în sprijinul obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT setat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății.

„Hacking Health e menit să susțină sectorul de sănătate și va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România și piața de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potențial real, cele mai noi tehnologii care să poată susține ulterior platforme și aplicații de interes național. Acestea se vor adresa tuturor cetățenilor, dar vor fi utile și pentru autorități sau pentru asociațiile de pacienți”

– a punctat Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

„Compania Johnson & Johnson este determinată de dorinţa de a ajuta oamenii din întreaga lume să aibă vieţi mai sănătoase și cu o durată mai lungă. Acest lucru este posibil prin punerea la dispoziţie a medicamentelor inovatoare și a produselor de îngrijire personală pacienţilor și furnizorilor de servicii medicale. Mai mult decât atât, ne concentrăm asupra identificării de soluţii care au potenţialul să răspundă unor nevoi neacoperite din domeniul sănătăţii. Această iniţiativă este dovada angajamentului nostru de a aduce plus valoare comunităţilor prin calitatea noastră de inovatori și parteneri de încredere.

Avem convingerea că acest Health Hackathon, cel mai important la nivelul Europei Centrale și de Sud-Est, va genera soluţii benefice care vor sprijini dezvoltarea sistemului de sănătate din România, cu beneficii socio-economice pe termen lung pentru cetăţeni”

– a adăugat Christian Rodseth, Administratorul Johnson&Johnson Romania.

La finalul Health Hackathon participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

Profesioniști recunoscuți din companii prestigioase de software, din domeniul medical și antreprenori vor juriza și mentora în etapa inițială a hackathonului, dar și pe parcursul dezvoltării proiectelor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.