Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi când apare Avatar 2 (Avatar: The Way of Water) pe vreuna dintre platformele de streaming disponibile, atunci ai ajuns unde trebuie. În esență, întrebarea pe care toată lumea și-o adresează este când apare Avatar 2 pe Netflix, fiind una dintre cele mai populare platforme de streaming. Cu toate acestea, în momentul de față știm că singura modalitate de a viziona cel mai nou film al lui James Cameron este aceea de a merge la cinema. Încă de când filmul a fost lansat – vineri, 16 decembrie 2022 – știm că locurile de la cinema au fost aproape în permanență ocupate. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă faptul că Avatar 2 s-a dovedit a fi un succes uriaș, obținând mai bine de 1,5 miliarde de dolari în încasări – un record box office pentru toate filmele ce au apărut după condițiile epidemiologice ale anilor trecuți. Dacă aștepți ca Avatar 2 să apară pe una dintre platformele de streaming populare – Prime Video, HBO, Disney Plus și Netflix, Hulu –, s-ar putea să te dezamăgească câteva dintre următoarele informații.

Între timp, nu putem decât să-ți recomandăm – dacă ai ocazia și posibilitatea – să ajungi la cel mai apropiat cinema la care încă rulează Avatar: The Way of Water. Filmul este o capodoperă adevărată și merită fiecare minut din cele aproximativ trei ore și jumătate cât durează. Apărând la mai bine de 13 ani de la primul film Avatar (2009), producția lui James Cameron a reușit să întreacă toate așteptările, explorând povestea Pandorei într-un mod absolut fascinant. Nu numai că aflăm detalii importante ale relației dintre Sully și Neytiri, ci filmul este plin de acțiune, de numeroase scene emoționante și profunde, care dau undă verde pentru continuarea poveștii, și anume Avatar 3. De fapt, există deja o dată de lansare pentru următorul capitol al poveștii, care va apărea pe data de 20 decembrie 2024. Prin urmare, mai avem de așteptat aproximativ 2 ani până când vom face din nou parte din fascinantul univers al lumii Pandora. Până atunci, dacă nu reușești să ajungi la cinema, iată când (și dacă) va apărea Avatar 2 pe Netflix, Prime Video, Hulu și Disney Plus, precum și pe HBO Max.

Când apare Avatar 2 pe Netflix?

când apare Avatar 2 pe Netflix
Drepturi de autor imagine: Walt Disney Co.

Avatar 2 a fost lansat deja în cinematografe, acum mai bine de o lună. Cu toate acestea, filmul va apărea și pe Netflix? Din câte știm, acest lucru nu se va întâmpla, în primul rând pentru că studioul care distribuie filmul, 20th Century Fox, a fost achiziționat de către Disney acum mai bine de 6 ani, în 2016. Prin urmare, studioul nu mai este independent, ci se află „sub umbrela” Disney Plus. Deși Netflix are relații și contracte cu majoritatea distribuitorilor de filme, nu este cazul și pentru Disney Plus. Prin urmare, este puțin probabil (spre imposibil) ca filmul Avatar 2 să fie vreodată lansat pe Netflix. Totuși, se pare că filmul va putea totuși fi închiriat, însă doar în Statele Unite, cu ajutorul serviciului dvd.com care aparține platformei Netflix. Dacă lucrurile vor decurge normal, se așteaptă ca filmul Bluray să poată fi închiriat începând cu luna aprilie.

Când apare Avatar 2 pe Disney Plus?

Când apare Avatar 2 pe Disney Plus
Credit pentru imagine: 20th Century Studios

Chiar dacă nu a fost anunțată o dată oficială de lansare pe platforma de streaming Disney Plus, se obișnuiește ca filmele marca Disney+ să fie lansate pe platformă după în jur de 45 de zile de la lansarea în cinematografe. Prin urmare, este posibil ca Avatar: The Way of Water să poată fi vizionat pe Disney Plus pe la începutul lunii februarie. Însă asta depinde de cât va mai fi Avatar disponibil în cinematografe – în 2009, Avatar a fost disponibil în cinematografe timp de 34 de săptămâni, și date fiind cifrele și popularitatea, se pare că și Avatar: The Way of Water este nu popular, ci foarte popular în rândul fanilor. În Statele Unite, se pare că drepturile de streaming pentru toate filmele marca 20th Century Fox sunt încă împărțite între HBO Max și Disney+, și există o posibilitate mult mai însemnată ca Avatar 2 să apară doar pe Disney+.

Când apare Avatar 2 pe HBO Max?

Când apare Avatar 2 pe HBO Max
Credit imagine: 20th Century Studios

În momentul de față, nu știm sigur dacă Avatar: The Way of Water va putea fi vizionat pe HBO Max, în primul rând pentru că, după cum știu, HBO Max aparține de compania Warner Bros. Prin urmare, de cele mai multe ori, compania și-a lansat filmele originale pe platformă, dar și în cinematografe, în aceeași zi. În momentul de față, așteaptă aproximativ 45 de zile înainte de a-și lansa filmele pe platformă. Privitor la filmul lui James Cameron, se cam dă o „bătălie” (de natură financiară, evident) între cele două studiouri – Disney și Warner Bros. Dat fiind faptul că Avatar (2009) a fost disponibil (și încă este) pe platforma Disney Plus, ne așteptăm ca partea a doua să fie disponibilă doar pe Disney Plus spre vizionare.

Când apare Avatar 2 pe Amazon Prime Video?

Când apare Avatar 2 pe Amazon Prime Video
Imagine via Marvel

O surpriză este faptul că Avatar: The Way of Water chiar va fi lansat pe Amazon Prime Video, însă doar pentru cumpărare sau închiriere, nu pentru a fi vizionat în mod normal. Producția lui James Cameron va fi disponibilă în momentul în care filmul va fi disponibil spre achiziționare în format digital (DVD). Din câte știm, acest lucru se va întâmpla la aproximativ 50 de zile de la lansarea în cinematografe, adică începând cu luna februarie a acestui an. Nu știm care va fi prețul acestuia, însă filmul din 2009, în momentul de față, costă 18 RON (pentru închiriere) și aproximativ 68 de RON (pentru cumpărare), în biblioteca aferentă Amazon Prime Video.

Când apare Avatar 2 pe Hulu și Apple TV?

Dacă deții un cont pe platforma de streaming video Hulu, s-ar putea să te întrebi dacă vei găsi acolo Avatar 2. Din păcate, nu, și nici măcar spre închiriere, întocmai pentru că se dorește a fi lansat doar pe platforma Disney Plus. În momentul de față, Avatar este disponibil, așa cum am afirmat, doar pe Disney Plus, pentru toți cei care s-au abonat la platformă (nu trebuie închiriat și nici cumpărat). În momentul de față, filmele din seria Avatar se află sub umbrela celor de la Disney, și se pare că doar pe această platformă vor apărea de acum înainte, după ce nu vor mai rula în cinematografe. Din câte știm, s-ar putea ca Avatar 2 să fie disponibil la un moment dat, însă doar spre închiriere și pe platforma Apple TV. Însă, cel puțin în momentul de față, Apple TV nu poate fi accesat și folosit din țara noastră (dacă nu se plătește cu un card dintr-o țară unde este disponibil și nu se folosește un serviciu VPN).

Avatar 2 Trailer Oficial

Dat fiind faptul că celelalte servicii de streaming sunt considerate a fi „concurente” cu Disney+, nu ne așteptăm să cadă vreodată de comun acord pentru a ceda drepturile de redare și pe acestea. Totuși, este puțin bizar faptul că Netflix, în momentul de față, este cel care deține drepturile de a reda serialul animat Avatar: The Last Airbender și The Legend of Korra. Mai mult decât atât, în prezent chiar lucrează pentru a dezvolta și un serial intitulat Avatar: The Last Airbender; și, deși nu are legătură cu filmele lui James Cameron, asta nu înseamnă că, indirect, nu ar asigura promovarea filmelor sale (deși credem că nu mai au nevoie de niciun fel de marketing). Singura alternativă viabilă pentru a vedea Avatar 2 pe Netflix este ca Disney să încheie o înțelegere cu acest serviciu, însă ne îndoim de posibilitatea acestei situații.

Se subînțelege faptul că Disney+ își păstrează titlul de „distribuitor exclusiv” al filmului Avatar 2 pentru a atrage cât mai mulți abonați. Prin urmare, lansarea Avatar: The Way of Water și pe alte platforme de streaming este puțin probabilă. Și ne referim strict la vizionare, deoarece, așa cum am afirmat, filmul va fi disponibil doar spre cumpărare (și vizionare exclusivă) sau pentru închiriere (fiind disponibil doar o anumită perioadă de timp pentru vizionare). Privitor la data când filmul va putea fi cumpărat în versiune digitală sau Bluray, nu știm prea multe, dar sigur este faptul că acest lucru va fi posibil doar după ce nu va mai fi difuzat în cinematografe. Este evident faptul că aceste lansări vor aduce venituri suplimentare destul de însemnate, și se pare că este posibil ca versiunile digitale să fie valabile chiar înainte de a ajunge pe platforma Disney Plus (așadar, să fie disponibil pe Amazon chiar înainte de a fi disponibil pe Disney).

Oricum ar fi, noi chiar vă recomandăm cu mare încredere să profitați de faptul că Avatar: The Way of Water încă mai rulează la cinematografele din toată țara. Este un film extraordinar, care prelungește și continuă o franciză care va rămâne în istoria cinematografiei drept cea care pur și simplu a revoluționat industria. James Cameron este un regizor formidabil, iar distribuția de excepție a filmului – Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet și alții – îl fac să fie și mai bun! Nu știm cât va mai rămâne în cinematografe, însă știm că Avatar 2 este un adevărat succes, care continuă să aducă tot mai multe încasări, bucurându-se de o popularitate în continuă creștere!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.