Free cookie consent management tool by TermsFeed

Probabil te-ai întrebat când apare New Amsterdam sezonul 5, care, din câte se știe, este ultimul sezon al acestei drame medicale. O veste dulce-amăruie, însă NBC a anunțat încă din primăvara acestui an faptul că sezonul 5 va fi, implicit, și ultimul. Timp de patru sezoane, îndrăgitul serial i-a urmărit pe directorul medical Max Goodwin (interpretat de Ryan Eggold), pe colegii săi de breaslă, medici, pe pacienții lor și politica din jurul New Amsterdam, unul dintre cele mai vechi spitale din țară. Lisa Katz, președinte al programelor de scenarii NBC Universal Television and Streaming a declarat, într-un comunicat: „Povestea lui Max Goodwin și angajamentul său pur și simplu nesfârșit față de pacienții de la New Amsterdam a fost o permanentă sursă de emoție și inspirație (…). Le suntem foarte recunoscători lui David Schulner și Peter Horton, precum și distribuției și echipei noastre pentru dedicarea, talentul și colaborarea absolut incredibile”. În acest articol vă vom oferi toate detaliile referitoare la când apare New Amsterdam sezonul 5.

Când apare New Amsterdam sezonul 5?

Probabil te va surprinde să afli că ultimul sezon al serialului a apărut deja, având premiera marți, 20 septembrie, pe NBC, iar ieri a apărut și pe serviciul de streaming american Peacock. „Nu-mi vine să cred că suntem aici de cinci sezoane și că acesta este ultimul (…). Sunt foarte emoționat, ce-i drept, fiindcă acest serial ia sfârșit și, într-un fel, punem punct poveștii. Totuși, deseori nu ți se oferă timp pentru a încheia o anumită poveste, așa că sunt sigur că totul va avea o dinamică destul de interesantă”, a transmis, emoționat, Ryan Egoold.

Există un trailer New Amsterdam sezonul 5?

Nu există, încă, un trailer oficial pentru New Amsterdam sezonul 5, dar există mai multe teasere și promo-uri care oferă imagini din acest ultim sezon. Dat fiind că serialul a apărut deja, însă încă nu este disponibil și la noi, iar acces la Peacock nu putem avea prea ușor, ar trebui să mai așteptăm înainte de a-l putea vedea. Bineînțeles, este disponibil, în momentul de față, pe câteva site-uri, însă la o calitate destul de slabă.

New Amsterdam Final Season – First Look – NBC, YouTube

Câte episoade are New Amsterdam sezonul 5?

Ultimul sezon al serialului are 13 episoade, fiecare având durate asemănătoare cu episoade din celelalte sezoane (între patruzeci și patruzeci și cinci de minute). Așadar, cele 5 sezoane reușesc să surprindă, în total, 92 de episoade ale acestei drame medicale.

Cine face parte din distribuția New Amsterdam sezonul 5?

O mare noutate a sezonului 5 din New Amsterdam este faptul că Freema Agyeman, care a jucat rolul lui Dr. Helen Sharpe încă de la începutul serialului, nu se va mai întoarce, anunțul acesta dezorientându-i, oarecum, pe fani. Decizia lui Helen de a-l lăsa „cu ochii în soare” pe Max în fața altarului este una care a ridicat foarte multe semne de întrebare la finalul sezonului trecut. Agyeman a postat pe Instagram, în luna iulie a anului trecut, motivele pentru care s-a hotărât, brusc, să părăsească distribuția serialului. Evident, Ryan Eggold se va reîntoarce pentru a-l juca pe Dr. Max Goodwin, directorul spitalului. Janet Montgomery revine, de asemenea, în rolul șefei departamentului de urgențe, Dr. Lauren Bloom, iar una dintre cele mai notabile roluri pe care le-a făcut vreodată este cea a protagonistei din serialul Salem, Mary Silbey. Printre altele se mai numără și rolul din Our Idiot Brother, In a Relationship și The Space Between Us.

Jocko Sims va reveni în rolul Dr. Floyd Reynolds, iar Tyler Labine va continua să joace rolul șefului departamentului de psihiatrie din New Amsterdam. Dr. Elizabeth Wilder va apărea mult mai des în serial, fiind interpretată de către Sandra Mae Frank. De fapt, ea va prelua rolul la care a renunțat Freema Agyeman, cel al Dr. Helen Sharpe, drept nouă șefă a secției speciale de oncologie din spital. Creatorii serialului au primit critici foarte pozitive pentru eforturile lor în ceea ce privește ca acest serial să ofere reprezentări și incluziuni pentru mai multe categorii de persoane. Câțiva dintre actori sunt persoane care chiar trăiesc cu dizabilități: spre exemplu, una dintre actrițe, Rachel Handler, a avut o intervenție de amputare, iar Matthew Jeffers, care are o înălțime redusă, au fost distribuției în roluri ale profesioniștilor din domeniul medical. Cea mai nouă actriță din serial – Sandra Mae Frank – este o actriță surdă.

În New Amsterdam sezonul 5 va mai apărea și Katherine Prescott, vedeta britanică din Skins, în rolul surorii înstrăinate a doctorului Lauren Bloom, Vanessa. De asemenea, în acest sezon vor mai reveni și Conner Marx, Debra Monk, Alejandro Hernandez, Genevieve Angelson, Megan Byrne, Christine Chang, Em Grosland, Shiva Kalaiselvan, Olivia Khoshatefeh, Keren Lugo, Frances Turner, Anna Suzuki și Teresa Patel. Sandra Mae Frank va juca rolul doctorului Elizabeth Wilder. New Amsterdam a fost creat de David Schulner și regizat de Peter Horton. Povestea se bazează pe cartea Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital de Eric Manheimer, care este și producător al acestui serial. Peter Horton și David Schulner sunt producători executivi alături de Kate Dennis, David Foster, Michael Slovis, Shaun Cassidy și Aaron Ginsburg. Cu alte cuvinte, mare parte din distribuție se va reîntoarce pentru acest ultim sezon, cu mici excepții care și-au găsit, totuși, înlocuitori.

Parte din distribuția serialului New Amsterdam
Parte din distribuția serialului New Amsterdam

Despre ce este New Amsterdam sezonul 5?

„Am aruncat, să spunem așa, în aer viața tuturor, astfel încât să le oferim circumstanțele care să îi facă să se ajute reciproc în procesul de recuperare”, a afirmat Schulner, precizând faptul că personajele principale vor petrece mai mult timp împreună, în timp ce încearcă „să vindece, câtuși de puțin, defectul fiecăruia”. De asemenea, unul dintre producătorii executivi a lăsat să se înțeleagă faptul că „telespectatorii ar trebui să se pregătească pentru o poveste de dragoste destul de neașteptată”, adăugând că „cred că am folosit fiecare idee de dezastru natural în cele 80 de episoade de până acum, iar de data aceasta focurile de artificii vor fi între personajele pe care cu toții le îndrăgim”. „Pentru sezonul 5, vrem ca toate poveștile să-și găsească un oarecare sfârșit, să spunem așa (…). A ne întoarce la acea energie din primul sezon, să ne uităm de unde au început toate personajele, unde au ajuns, și să ne asigurăm că le încheiem într-un mod firesc povestea, este foarte esențial.”

„Spre exemplu, când vine vorba de Bloom [Janet Montgomery] putem face referire la dependența ei, iar pentru Iggy este vorba despre percepția față de propria persoană. Pentru Reynolds, este vorba despre dorința de a avea o familie – uitându-ne la aceste probleme de bază pe care le-am stabilit încă din primul sezon, nu trebuie să le ducem pe toate într-o anumită direcție, știind că este ultimul sezon?”, a mai adăugat Schulner. Jocko Sims, care îl interpretează pe Dr. Reynolds încă din primul sezon, are câteva idei pentru personajul său – iar una dintre ele este legată de triunghiul amoros, extrem de complicate, dintre Lyn Malvo (Frances Turnes), care presupune că este însărcinată cu copilul lui – și soțul ei, care este interpretat de către Andre Blake (pe nume Claude Baptiste). „Există tot felul de răsturnări de situație în televiziune. Și sper că vom reuși să obținem toate răspunsurile de care avem nevoie pentru a mulțumi publicul și pentru a face ca acest sezon 5 să închidă, în sfârșit, povestea, fără a lăsa întrebări fără răspuns din partea publicului”, a declarat Sims.

Sinopsisul oficial oferit de NCB spune următoarele: „Bloom, Iggy și Reynolds se adună în jurul lui Max în timp ce acesta se confruntă cu consecințele deciziei lui Helen. Bloom îi oferă spațiul de care are nevoie lui Leyla, dar va avea o surpriză. Reynolds și Wilder îl ajută pe un pacient tânăr să-și îndeplinească marele vis de a juca într-un spectacol de la Bollywood. Iar Iggy are să descopere un pacient extrem de dificil care o face să-și reconsidere anumite valori și credințe de viață”. Chiar dacă New Amsterdam sezonul 5 este ultimul din serialul de dramă medicală ce a cunoscut un succes uimitor de-a lungul timpului, cu siguranță va oferi telespectatorilor clipe emoționante și memorabile, încheind poveștile personajelor exact așa cum trebuie. O despărțire esențială de personaje pe care cu toții le-am îndrăgit, povești care ne-au emoționat și importante lecții de viață pe care nu le vom uita.

New Amsterdam, Ryan Eggold, Freema Agyeman
New Amsterdam, Ryan Eggold, Freema Agyeman

Unde pot vedea New Amsterdam sezonul 5?

Noul sezon, cele treisprezece episoade, pot fi văzute pe NBC.com sau pe Peacock, platformă de streaming care, din păcate, nu poate fi accesată din țară la noi. În mod normal, serialul apare la ora 22:00 pe NCB, iar noile episoade sunt difuzate, de obicei, o zi mai târziu pe platforma de streaming video Peacock. După cum am spus, cu siguranță vor fi disponibile, probabil, și la noi, iar asta destul de curând, pe diferite site-uri de filme online.

Peacock, NBC
Peacock, serviciul de streaming oferit de NBC

Așadar, New Amsterdam sezonul a apărut acum două zile, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune NBC. Cu toate acestea, va trebui să mai așteptăm până când îl vom vedea și noi, deoarece platforma de streaming Peacock nu este disponibilă la noi în țară. Pe Netflix, cel puțin acum, sunt disponibile doar două sezoane (Spitalul Bellevue), și nu știm când vor apărea, din păcate, celelalte trei. Așadar, nu ne rămâne decât să-l vedem pe un site online sau să așteptăm să apară pe Netflix, deși tind să cred că acest lucru nu are să se întâmple prea curând. Suntem curioși, ai așteptat cu nerăbdare New Amsterdam sezonul 5? Acum, că știi data apariției (și, de fapt, că a apărut deja), povestea și cine face parte din distribuție, crezi că va avea într-adevăr un sfârșit memorabil și că a meritat așteptarea? Așteptăm cu interes părerile tale!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.