Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deoarece cu toții am crescut cu desene animate, în acest articol vom vorbi despre desene animate vechi care ne-au marcat copilăria. Cu toții știm cât de curioși eram atunci când apărea un nou episod, cum abia așteptam să ajungem acasă, după școală, pentru a ne uita la desene animate și a ne relaxa.

Pe la începutul anilor 2000, internetul nu era atât de accesibil precum în zilele noastre. Mai mult decât atât, nu aveam la dispoziție atât de multe jocuri și aplicații cu care să ne petrecem timpul. Așa că una dintre soluțiile cele mai la îndemână era să ne uităm la desene animate, urmărind întâmplările personajelor noastre preferate.

În acest articol am întocmit trei liste cu desene animate vechi de care cu toții ne amintim cu nostalgie și care mereu ne vor trezi amintiri frumoase. Pentru ca lucrurile să fie puțin mai clare, le-am împărțit în desene animate vechi de pe Minimax, desene animate vechi de pe Disney și desene animate vechi de pe Cartoon Network, fiindcă acestea erau, pe atunci, principalele posturi de televiziune cu desene animate.

Desene animate vechi Cartoon Network

Cartoon Network a fost extrem de popular, cel puțin o mare parte de timp, până când cele mai multe desene animate vechi au fost scoase din grila Cartoon Network deoarece au primit pista audio în alte limbi, iar acestea nu aveau dublaj pentru România în respectiva limbă. În aceeași măsură, multe dintre acele desene animate vechi au acum un reboot, dar parcă nu sunt la fel ca acele desene animate cu care am crescut.

desene animate vechi Cartoon Network
Colaj cu celebrele personaje din desenele animate vechi Cartoon Network

Iată o listă cu 10 desene animate vechi Cartoon Network pe care cu siguranță ai vrea să le revezi cândva:

Laboratorul lui Dexter

Laboratorul lui Dexter Cartoon Network
Dexter urmărit de sora lui Dee Dee, într-un episod din Laboratorul lui Dexter

Serialul prezintă viața unui băiat geniu care are aproximativ 8 ani, pe nume Dexter, cu un IQ foarte mare, ce are un laborator secret plin de tehnologii avansate, ascuns în spatele unei biblioteci din camera sa. Acesta este tachinat în permanență de sora sa, Dee Dee, care îi cunoaște secretul și care, mai mereu, îi distruge invențiile (involuntar sau nu). Dexter are și un dușman pe nume Mandark, care este la fel de inteligent ca Dexter, poate chiar mai deștept, însă deosebit de diabolic.

Johnny Bravo

Johnny Bravo desen animat Cartoon Network
Johnny Bravo și încercarea lui de a cuceri „puicuțe”

Johnny Bravo este unul dintre acele desene animate vechi care ne-a plăcut tuturor. Acesta are în prim-plan pe Johnny Bravo, un tânăr narcisist, blond, cu ochelari, destul misogin, cu un fizic bine lucrat și cu un look care ne aduce aminte de legenda muzicii rock, Elvis Presley, pozând într-un Casanova irezistibil. Din cauza temperamentului său, a atitudinilor sale față de femei, a faptului că pozează în stereotipul bărbatului cuceritor și de nerefuzat, dar și în ciuda faptului că el încă mai locuiește cu mama sa, Johnny Bravo eșuează aproape de fiecare dată când vine vorba de cucerirea „unei puicuțe”.

Fetițele Powerpuff

Fetițele Powerpuff Cartoon Network
Cele trei fetițe Powerpuff: Blossom(mijloc), Bubbles(stânga) și Buttercup(dreapta)

Acest desen animat le are în centru pe  cele trei fetițe, Blossom, Bubbles și Buttercup, cunoscute ca fetițele Powerpuff, care dețin încă de când au fost create de profesorul Utonium superputeri cu ajutorul cărora luptă împotriva răufăcătorilor. Au fost create prin combinarea ingredientelor „dulce, acrișor și ceva fermecător”, după cum se spunea în intro, la care s-a adăugat accidental „elementul X”. Fetițele Powerpuff își dedică viața luptei împotriva criminalității și răufăcătorilor violenți din Townsville, alături de creatorul lor, Profesorul Utonium, și uneori Primarul și domnișoara Sara Bellum (asistenta primarului).

Ed, Edd și Eddy

Ed Edd și Eddy Cartoon Network
Aventurile haioase ale celor trei prieteni: Ed, Edd („Dublu D”) și Eddy

Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai bune desene animate vechi urmărite vreodată. Nu mă satur niciodată de aventurile haioase ale celor trei prieteni, Ed, Edd („Dublu D”) și Eddy. Acțiunea îi are în centru pe cei trei preadolescenți ale căror personalități sunt cu totul și cu totul diferite, doar numele lor fiind variații ale lui „Ed”. Ed, probabil cel mai amuzant dintre ei, care este încet la minte și câteodată vorbește incoerent; Edd, care de obicei este numit „Dublu D”, este foarte deștept și are mereu soluții și planuri pentru schemele lor; și Eddy, liderul lacom al trioului.

Colectivul buclucaș este cunoscut ca „Ezii”, iar cei trei prieteni locuiesc într-o suburbie din Peach Creek, învățând la o școală din același oraș care apare doar în anumite episoade și în sezonul 5 mult mai des. Conduși de Eddy, cei trei fac diverse farse pentru a lua bani de la „prietenii” lor, bineînțeles ca să își cumpere bomboane numite „sfarmă-fălci”, însă planurile lor de obicei eșuează și ceilalți se răzbună.

Curaj, câinele cel fricos

personajele principale din Curaj, câinele cel fricos Cartoon Network
Personajele principale din Curaj, câinele cel fricos, difuzat la Cartoon Network

Acest desen animat vechi îl are în centru pe Curaj, un câine mic și roz, absolut adorabil, căruia, în ciuda numelui său prevestitor, îi este frică chiar și de cele mai mici și nesemnificative lucruri. Sperieturile sale constante sunt, totuși, destul de justificate, întrucât el, Muriel și Eustache sunt constant atacați de diferiți monștri, extratereștri, ticăloși, blesteme, experimente, bătrâne ciudate care fac vrăji, dezastre naturale și alte forme de pericol pe care Curaj trebuie să le înfrunte. De multe ori, el chiar trebuie să-și salveze „părinții”, dând dovadă de un curaj cu totul și cu totul neașteptat.

Nume de Cod: Clanul Nebunaticilor de Alături

Nume de Cod Clanul Nebunaticilor de Alături Cartoon Network
Gașca de personaje din Nume de Cod Clanul Nebunaticilor de Alături

Acest desen animat urmărește escapadele a cinci copii de zece ani dornici, dar destul de neîndemânatici, să își unească forțele pentru a lupta împotriva adulților care impun reguli ce nu le permit să se distreze așa cum își doresc (dreptul de a sta treji până târziu, dreptul de a mânca ce vor și alte „banalități” de acest gen). Atunci când a lua atitudine nu este îndeajuns, această echipă se angajează în misiuni ultrasecrete în numele copiilor de pretutindeni, folosind tehnologii fantastice și neașteptate, făcute în propria lor casă din copac, cum ar fi mașini zburătoare, catapulte și roboți.

Samurai Jack

Samurai Jack desen animat vechi Cartoon Network
Lupta dintre Samurai Jack și demonul Aku

Desenul animat urmărește povestea unui prinț din Japonia medievală, al cărui tată domnea peste un imperiu bogat și liniștit. Însă totul s-a schimbat când demonul Aku, Stăpânul Întunericului, a distrus imperiul și i-a înrobit populația. Deși Jack era doar un copil, acesta a scăpat și călătorit prin toată lumea, antrenându-se cu mari maeștri și devenind un neîntrecut samurai. Cu ajutorul sabiei magice a tatălui său, samuraiul îl înfruntă pe Aku și este extrem de aproape să-l distrugă. Atunci, Aku deschide un portal temporal și îl teleportează pe samurai în viitor, acolo unde răul există deja și Aku este stăpânul lumii. Așa că el luptă în continuare pentru a-l distruge pe acest personaj malefic, dar este oprit de diferiți monștri și de către soldații acestuia.

Tabăra lui Lazlo

Intro în română – Tabăra lui Lazlo, Cartoon Network

Tabăra lui Lazlo este unul dintre acele desene animate vechi pe care mereu le revăd cu drag. Dincolo de lacul Lacustru este Tabăra Veverițelor și Cabana Ghinda, unde locuiesc multe veverițe, prietene cu cercetașii. Cele trei veverițe importante din Cabana Ghinda sunt mangusta Patsy, căreia îi place Lazlo, girafa Nina, care este foarte inteligentă și aligatorul Gretchen, căreia îi e foame oricând și vrea să-i mănânce pe toți din jurul ei. Celelalte veverițe sunt Almondine, Amber, Honey, Tootie, Susie, maestra de veverițe Jane Doe și asistenta ei, Miss Mucus, care-i urăște pe cercetași.

Cabana Jeleu este cabana lui Lazlo, Raj și Clam. Sunt cei care fac fapte bune, enervând în general pe toată lumea din cauza asta sau din cauza diferitelor jocuri ciudate cu care se distrează. Raj este un elefant crem ce se organizează perfect și este obsedat de curățenie. Lazlo este un maimuțoi roșcat cu un mare simț al umorului și aventurii, iar Clam este un rinocer gălbui, aparent nu prea deștept dar care talent la pictură și la … cântatul la sticlă.

Ben 10

Ben 10 desen Cartoon Network
Ben 10 și două din personajele în care se poate transforma datorită Omnitrixului

Povestea lui Ben Tennyson, un adolescent tipic care devine foarte atipic după ce descoperă Omnitrixul, un dispozitiv extraterestru misterios care are puterea de a-l transforma pe cel care îl poartă în zece specii extraterestre diferite. Cu toate acestea, purtarea Omnitrixului atrage după sine și încercarea unor răufăcători bizari de a-l captura pe Ben și de a-i fura dispozitivul misterios.

Scooby Doo

https://www.youtube.com/watch?v=52dYHjDEAyw&list=PLnL0zD1gwsTevyfIp2FVGKe3ivQeqc6PE
Playlist cu primul sezon din Scooby Doo

Cred că Scooby Doo este unul dintre acele seriale de desene animate vechi de care nu m-aș putea sătura vreodată. Personajele serialului animat călătoresc într-o dubă numită „Mașina Misterelor” și rezolvă mistere care în general conțin povești despre fantome, monștri mitici și alte forțe supranaturale. La sfârșitul fiecărui episod, forța supranaturală își găsește, de fapt, explicație rațională, de cele mai multe ori neașteptată.

Desene animate vechi Disney Channel (Jetix)

În România, Disney Channel a fost lansat pe 19.09.2009 ora 06:00, după închiderea definitivă a postului Jetix. Așa că mulți dintre noi am prins și perioada în care Jetix rula desene animate vechi care ne-au plăcut tuturor.

Iată o listă cu 10 desene animate vechi Disney Channel (Jetix) pe care cu siguranță ai vrea să le revezi cândva:

Ce-i cu Andy?

Ce-i cu Andy desen animat Jetix
Ce-i cu Andy și celebrele lui farse

Protagonistul seriei este Andy Larkin, un preadolescent răutăcios de 12 ani și autoproclamat „cel mai mare farsor din lume”. Desenul animat îl urmărește pe acesta în timp ce încearcă să facă glume incredibil de bine gândite și elaborate oamenilor. El locuiește în orașul fictiv East Gackle. Cel mai bun prieten al lui Andy, Danny Pickett, îl ajută la aproape toate farsele. Printre „dușmanii săi” se numără sora lui mai mare, Jen Larkin, și bătăușii Peter Lik și Andrew Leech. Andy este îndrăgostit de o fată pe nume Lori Mackney și de obicei încearcă să o impresioneze. Serialul se bazează pe seria de cărți pentru copii Just! a autorului australian Andy Griffiths, ilustrate de Terry Denton.

Copiii de la 402

Copiii de la 402 desen animat
Vinnie Nasta și Jessie McCoy din Copiii de la 402

Acest desen animat se concentrează în principal pe un grup de elevi de școală primară. Domnișoara Graves, învățătoarea lor, este prezentată de obicei ca un interlocutor în problemele și nedreptățile care le sunt provocate elevilor, fie că dilemele sunt interne sau externe. Fiecare episod se încheie, de obicei, cu o morală sau o lecție întemeiată, rezultată din astfel de situații amintite mai sus. Aceștia sunt impulsivi, fac alegeri fără să se gândească la urmările acestora și nu rezistă majorității tentațiilor. A fost realizat după cartea pentru copii cu același nume, iar în serialul de desene animate sunt prezentate aventurile unor copii și relațiile dintre acestea. Personajele principale sunt: Nancy Francis, Jessie McCoy, Vinnie Nasta, Polly McShane.

Galactik Football

echipa de fotbal Galactik Football
Echipa de fotbal Galactik Football

Galactik Football este un serial de desene animate de televiziune francez, co-produs de Alphanim, France 2, Jetix Europe și Welkin-Animation. În universul Galactik Football, locuitorii lumilor Galaxiei Zaelion se află într-o competiție a unui sport asemănător cu fotbalul, numit Fotbal Galactic. Sportul este diferit de unul normal, deoarece este îmbunătățit de adiția Fluxului, care sporește atributele unui jucător, precum viteza, agilitatea și puterea sau îi conferă abilități speciale, precum teleportarea. Povestea urmărește soarta unei echipe neexperimentate, „Snow Kids”, pe măsură ce aceștia își propun să câștige Cupa Galactică de Fotbal.

Kid vs Kat

https://www.youtube.com/watch?v=skisQHCXHTU
Maraton Kid vs Kat, Jetix

Când Millie, sora mai mică și răsfățată a lui Coop Burtonburger, în vârstă de 10 ani, aduce acasă o pisică rătăcită și misterioasă, viața idilică a lui Coop este dată peste cap. Coop descoperă în curând că Kat este mai mult decât un animal de companie slab, mov și fără păr; este, de asemenea, un geniu super-inteligent și intrigant, iar Kat este, pe lângă asta, un extraterestru cu o ură fanatică pentru tânărul Coop. Kat îi declară instantaneu război lui Coop – până la moarte; cei doi se luptă constant, în timp ce Coop încearcă să o oprească pe Kat și să spună lumii despre posibilele sale planuri diabolice.

Spioanele

Spioanele desene animate vechi Jetix
Spioanele desene animate vechi Jetix

Spioanele este un serial de desene animate vechi, rapid și amuzant care prezintă 3 prietene „cu atitudine” ce trebuie să facă față atât vieții de zi cu zi de la liceu, cât și presiunilor imprevizibile ale spionajului internațional. Fie că fetele stau la adăpost pe o insulă secretă de pe coasta Japoniei, fie se târăsc în adâncurile canalizărilor din Paris sau ghemuite în cala de bagaje a unui avion privat deasupra Bermudelor, ele se confruntă cu cei mai intimidanți, deseori demenți, răufăcători, fiecare cu propriul program special pentru planuri diabolice! Cele trei prietene își folosesc fiecare talentele specifice pentru a ajuta la salvarea lumii, în timp ce se stresează cu privire la examenul final de algebră de săptămâna viitoare sau la găsirea la timp a unei rochii decente pentru balul de absolvire.

W.I.T.C.H.

Un episod din desenul animat vechi W.I.T.C.H.

Cinci adolescente află că au fost alese să păzească granițele dintre universurile paralele, cel al oamenilor și cel al unor creaturi înfiorătoare și violente, care amenință să distrugă lumea înconjurătoare. În acest scop, pentru a le ajuta, li s-au dat puterile elementelor: foc, aer, apă, pământ. W.I.T.C.H. este un serial de desene animate, după o serie de benzi desenate cu același nume. Will, Irma, Taranee, Cornelia și Hay Lin (W.I.T.C.H.) sunt cinci prietene care într-o bună zi descoperă că au puteri magice uluitoare cu ajutorul cărora pot controla tot ce se află în jurul lor. Ele au misiunea de a proteja Pământul împotriva forțelor întunecate din Meridian.

Viața cu Louie

celebrul desen animat Viața cu Louie
Tablou de familie, Viața cu Louie

Aventurile lui Louie Anderson în copilărie, crescând alături de scumpa sa mamă, de tatăl său gălăgios și înnebunit după război și de frații săi și de copiii de la școală care adoră să-l tachineze. Viața cu Louie este un serial de desene animate în care sunt povestite întâmplări din viața lui Louie Anderson, un copil de 8 ani care trăiește în Cedar Knoll. Louie mai are cinci frați și surori, dar numai unul dintre aceștia apare des în serial, și anume Tommy, mezinul. Deși are mulți prieteni, Louie are și un inamic pe nume Glen Glenn, care îl bate de câte ori îl prinde. Multe episoade sunt inspirate din viața adevăratului Louie Anderson, comedian american care apare la începutul episoadelor și care le vorbește telespectatorilor. Louie Anderson a și regizat toate episoadele.

Tutenstein

Tutenstein desen animat Jetix
Toate caracterele din desenul animat vechi Tutenstein

Cunoștințele lui Cleo, în vârstă de 12 ani, despre Egiptul Antic sunt date peste cap atunci când un fulger trezește trupul mumificat al faraonului Tut-ankh-en-set-amun, expus într-un muzeu local. Împreună cu motanul ei de companie Luxor, ea încearcă să-l ajute să se adapteze la viața din secolul 21. Tutenstein este un serial de desene animate, câștigător al premiilor Emmy. Serialul are ca personaj central o mumie, Tutankhensetamun (bazat pe viața adevăratului faraon, Tutankhamun mort de 3000 de ani), ce accidental a fost reînviată de o fată pe nume Cleo. Acum, el trebuie să se obișnuiască cu gândul că nu mai este un faraon.

Phineas și Ferb

Phineas și Ferb desen animat
Phineas și Ferb punând la cale o nouă aventură

Curtea din spate a lui Phineas Flynn (Vincent Martella) și Ferb Fletcher (Thomas Brodie-Sangster) este locul de întâlnire al tuturor copiilor din vecini, pentru toate invențiile interesante ale celor doi frați extrem de inteligenți. Între timp, sora lor mai mare, Candace (Ashley Tisdale), este obsedată de a-și da în vileag frații, pentru toate invențiile, mamei sale o dată pentru totdeauna. În același timp, animalul lor de companie agent secret, Perry ornitorincul (Dee Bradley Baker), distruge schemele, invențiile și planurile „malefice” ale doctorului Heinz Doofenshmirtz (Dan Povenmire), care încearcă să cucerească lumea în cele mai ciudate moduri posibile.

Lilo și Stitch

Playlist cu toate episoadele din Lilo și Stitch

Lilo este o fetiță hawaiiană care adoptă un „cățel” ciudat căruia îi pune numele Stitch. Stitch este de fapt o creatură extraterestră scăpată de pe o planetă îndepărtată, aterizată pe Pământ. Prin dragoste, credință și „ohana” (conceptul hawaiian pentru familie), Lilo îl ajută pe Stitch să devină un personaj cald și simpatic căruia să-i pese de cei din jurul său. Mai mult decât atât, cei doi trebuie să vâneze cele 625 de alte creaturi experimentale scăpate din mâna doctorului Jumba Jookiba.

Desene animate vechi Minimax

Deși pe Minimax erau desene animate în general pentru copii mai mici, fără lupte sau alte chestii mai violente, și acestea erau destul de populare. Încă îmi amintesc de cât de mult îmi plăceau Autobuzul magic și Jakers! Aventurile lui Piggley Winks, pe care mereu le-am revăzut cu aceeași plăcere.

Iată o listă cu 11 desene animate vechi Minimax pe care cu siguranță ai vrea să le revezi cândva:

Autobuzul magic

Autobuzul magic desen animat Minimax
Imagine de la bordul Autobuzului Magic

Într-o școală primară restrânsă, cu un colectiv mic de elevi, o clasă are un mod unic de a învăța despre lume cu învățătoarea lor, doamna Frizzle. Pentru a ilustra conceptele științifice pe care le discută, ei fac întotdeauna o excursie cu autobuzul școlii magice, un vehicul care poate merge oriunde și poate fi orice, în timp ce clasa explorează spațiul, zona arctică, corpul uman și multe altele, pentru a avea o experiență directă a principiilor științei.

Bibi Blocksberg

Episodul Excursie din Bibi Blocksberg

Bibi Blocksberg este un serial de desene animate german, despre o vrăjitoare adolescentă de 13 ani și familia ei. Mama ei este și ea vrăjitoare, dar nu și tatăl ei (în mod normal, conform teoriilor în ceea ce privșete magia, bărbații nu pot fi vrăjitori, dar există și excepții). Bibi are o mătură pe care o numește „Stufoasa”. Ea încă învață cum să facă vrăji și intră des în necazuri. Încercând să ajute oamenii care au nevoie… așa cum poate doar ea să o facă!

Înconjurul lumii în 80 de zile cu Willy Fog

Înconjurul lumii în 80 de zile cu Willy Fog Minimax
Înconjurul lumii în 80 de zile cu Willy Fog, doar pe Minimax

În Londra anului 1872, într-o lume a animalelor umanoide, Willy Fog este un gentleman britanic prin excelență, cu obiceiuri rigide și sedentare, spre marea plăcere a noilor săi servitori, Rigodon și Tico. Brusc, Fog este forțat să accepte un pariu extraordinar în numele unui prieten, conform căruia trebuie să facă înconjurul lumii în 80 de zile. Acum, cu înarmat doar cu o geantă plină cu cele necesare, Fog și personalul său pornesc la drum. Fără să știe, Fog este urmărit cu obstinație de detectivii Dix și Bully de la Scotland Yard, fiind suspectat de un jaf bancar. Mai grav, însă, mișcările lui Fog sunt urmărite și de Transfer, un maestru al deghizării, care a fost obligat de dușmanii săi să intervină în călătorie în orice mod posibil. Cu toate acestea, Fog este hotărât să ducă provocarea până la capăt, întâlnind pericole, dar și prieteni, dintre care grațioasa prințesă Romy – într-o călătorie diferită față de tot ce s-a întreprins până atunci. Acest serial de desene animate este inspirat din cărțile lui Jules Verne.

Jakers! Aventurile lui Piggley Winks

Primul episod din desenul animat vechi Jakers! Aventurile lui Piggley Winks

Serialul de desene animate vechi Jakers! Aventurile lui Piggley Winks prezintă un bunic, care își rememorează tinerețea le povestește nepoților săi tot felul de năzbâtii făcute de el în copilărie, toate cu câte o morală. Viața personajelor din serial e foarte modestă, dar sinceră, iar aventurile lui Piggley Winks sunt de-a dreptul memorabile.

O lume dispărută  

O lume dispărută minimax
Scenă din O lume dispărută, Minimax

Nu știu câți dintre voi vă aduceți aminte de acest serial de desene animate vechi, dar eu îmi amintesc cât de fascinat eram de lumea pe care o prezenta. Londra anului 1912. Bătrânul profesor Arthur Summerlee – un renumit om de știință – este de acord să finanțeze și să se alăture unei expediții pe care el o credea ca neavând nicio finalitate, numai ca să-i îndeplinească nepotului, Lordul John Roxton, cea mai mare dorință a sa: aceea de a fi primul om care a descoperit o lume Dispărută, care se credea a fi existat cu adevărat.

Aceștia pornesc împreună în căutarea lui Jack Turner. În misiunea lor urmăresc indiciile, aflând că exploratorul s-a prăbușit cu un avion într-o junglă. Ajunși aici pe urmele lui, rămân blocați pe platou în urma unui cutremur. Pe platou trăiesc o mulțime de specii dispărute, printre care mai multe tipuri de dinozauri. Aici ei se întâlnesc cu un grup de băștinași care aveau o cultură foarte bogată, crezând în zei și ritualuri. Pentru că nu li se spune cum să iasă de pe platou, ei găsesc singuri o metodă de a pleca deși la început părea imposibil, energia emanată de pe platou fiind atât de puternică încât le făcuse imposibilă plecarea cu balonul cu aer cald sau trimiterea de mesaje radio.

Povestitorul Andersen

Una din poveștile narate de Povestitorul Andersen

Unul dintre acele desene animate vechi, clasice, Povestitorul Andersen este un serial care prezintă adaptări animate ale basmelor clasice ale renumitului Hans Christian Andersen. Când a fost lansat, acesta a avut drept idee sărbătorirea a 200 de ani de la nașterea scriitorului. Folosind un stil narativ actualizat, pentru a se potrivi publicului din zilele noastre, acest desen animat a devenit, foarte rapid, extrem de iubit și popular.

Sandokan

Sandokan desen animat dublat Minimax
Sandokan desen animat dublat de Minimax

Inspirat din romanele lui Emilio Salgari, serialul de desene animate urmărește povestea lui Sandokan, un prinț al cărui tron a fost uzurpat de către Rajah din Sarawak. Sandokan luptă ca să-și recâștige drepturile împreună cu o mână de pirați loiali și curajoși, alături fiindu-i bunul său prieten Yanez și Lady Marianna, nepoata Lordului James. Datorită frumuseții, delicateței și a sufletului ei bun, Marianna este foarte iubită de nativii insulei unde locuiește care o supranumesc Perla din Labuan. Sandokan are 3 inamici foarte puternici: Rajahul care încerca din răsputeri să-l omoare, Lordul James, care îl consideră un pirat foarte periculos și Baronul Willam, care vrea să îl îndepărteze de Lady Marianna.

Zâmbetul lui Sharon

Zâmbetul lui Sharon doar pe Minimax
Zâmbetul lui Sharon doar pe Minimax

Să te maturizezi nu este niciodată ușor, și nimeni nu învață asta mai repede decât Sharon Spitz, în vârstă de 12 ani, căreia îi dă voce actrița Alicia Silverstone. Sharon se confruntă cu provocările adolescenței, cu clasa a opta și cu încercarea de a se obișnui să trăiască purtând un aparat dentar! Din nefericire, ea se trezește că are de-a face cu misterioase întâmplări cauzate de acesta. În ciuda haosului pe care de obicei îl lasă în urma ei, Sharon pleacă întotdeauna din necazuri zâmbind… Sau, în fine, ceva de genul.

Simsala Grimm

https://www.youtube.com/watch?v=dxuAoablyko
Simsala Grimm – Cele douăsprezece prințese

În fiecare episod al acestui serial de desene animate german, unul dintre faimoasele basme clasice ale fraților Grimm este povestit în tărâmul magic Simsala. Personajele principale, Doc Croc și Yoyo, niște spiriduși aventurieri, intervin între povestitor și personajele episodului, pe care tind să le ajute sau, cel puțin, să le inspire.

Pompierul Sam

Pompierul Sam desen animat vechi
Pompierul Sam desen animat vechi

Pompierul Sam este un serial de desene animate britanic, despre un pompier numit Sam, alături  de colegii săi tot pompieri, precum și alți orășeni din orașul galez fictiv, Pontypandy. Ideea originală pentru spectacol a venit de la doi foști pompieri din Kent. Acesta urmărește aventurile acestora în orășelul Pontypandy, de a interveni atunci când este imediată nevoie.

Chuggington

locomotiva Chuggington Minimax
locomotiva Chuggington Minimax

Chuggington urmărește aventurile pline de umor ale lui Koko, Wilson și Brewster, trei trenulețe stagiare, fiecare cu o personalitate unică. Puffer Pete, Action Chugger și Frostini îi ajută pe stagiari să învețe lecții importante precum cooperarea, perseverența și respectul. De-a lungul fiecărui episod, cursanții se îmbarcă în diferite aventuri în care învață să meargă pe șinele vieții și să exploreze Chuggington, o lume sigură și captivantă. Fiecare episod este conceput pentru a preda lecții simple, dar importante, sociale și emoționale, care îi ajută pe preșcolari să se pregătească pentru anii de învățare timpurie.

Cam acestea ar fi listele cu desene animate vechi la care ne-am gândit. Cu siguranță aveți și alte recomandări, așa că vă așteptăm comentariile privitoare la serialele de desene animate preferate ale copilăriei voastre.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.