Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deși mai este ceva timp până la Crăciun, postul de televiziune DIVA a început deja să difuzeze filme de Crăciun, într-un program special care se anunță a fi cel mai lung maraton festiv pentru acest gen de filme. Pe scurt, atmosfera Crăciunului se va face resimțită de-a lungul întregii zile, chiar dacă maratonul a început încă de pe data de 16 octombrie. Filmele de Crăciun de pe DIVA vor fi împărțite în două categorii: „festive”, adică titluri care au mai rulat și în alți ani pe acest post de televiziune, dar și „premiere”, care vor apărea pentru prima dată pe acest post TV. Ele vor fi difuzate în fiecare zi, de dimineață până seara, și premierele vor fi lansate în fiecare marți și vineri (ora 20:00) și în fiecare duminică (ora 16:00). Maratonul a început pe 16 octombrie și a debutat cu două premiere crăciunistice: Christmas in Tahoe (Crăciun la Tahoe, 2021, la ora 16:00) și Sugar Plum Twist (Dansul zânei dulciurilor, 2021, ora 18:00). Cel mai lung maraton de filme de Crăciun DIVA va aduce în atenția publicului o mulțime de titluri pline de magie și inspiraționale, emoție și povești despre puterea prieteniei, curaj, iubire și comunitate, potrivite pentru întreaga familie.

DIVA – Locul filmelor de Crăciun

Programul maratonului cu filme de Crăciun DIVA

Maratonul a debutat cu două premiere festive, acestea fiind Christmas in Tahoe (2021), alături de Sugar Plum Twist (2021). Amândouă au apărut pe 16 octombrie, la ora 16:00, respectiv ora 18:00. Primul urmărește povestea lui Claire, impresar în domeniul artei, care, alături de fostul ei iubit, are misiunea de a se ocupa cu promovarea unui spectacol. Totuși, pe măsură ce cei doi se ocupă de acest lucru, își dau seama că flacăra dintre ei încă nu s-a stins – patosul iubirii care exista între ei nu a dispărut, de fapt, niciodată. Sugar Plum Twist este un film clasic, urmărind povestea Vivíanei Serrano (interpretată de Laura Rosguer) care, după ce nu a reușit să joace în rolul Zânei dulciurilor din celebra piesă „Spărgătorul de nuci”, alături de o prietenă își propune să reinventeze celebrul dans, într-o formulă proprie. Acestea două sunt premierele care au dat startul acestui maraton filme de Crăciun DIVA. Maratonul se va desfășura de-a lungul acestei luni și a lunii decembrie.  

Ce filme de Crăciun vor fi difuzate pe DIVA?

După cum am spus, în maratonul filmelor de Crăciun, care se va întinde de-a lungul mai multor săptămâni, vor exista și titluri în premieră, apărute pentru prima dată în România, pe lângă cele care vor fi redate de mai multe ori și care au mai apărut deja. Pe lângă multe filme de Crăciun, pe care cu toții le știm, vor mai apărea și:

Domnișoară de onoare de Crăciun (A Very Merry Bridesmaid, 2021)

Care urmărește povestea lui Leah, o femeie care își aniversează ziua de 30 de ani, iar fix în ziua respectivă în oraș se întoarce băiatul de care a fost mereu îndrăgostită în copilărie. Însă, acum, ea este hotărâtă să facă orice pentru a se asigura de faptul că ziua aniversară nu trece, în sfârșit, neobservată de cel pe care l-a iubit dintotdeauna. Un film cu Emily Osment (care interpretează rolul lui Leah), un echilibru perfect între filmele romantice, cele de comedie și cele de Crăciun.

A Very Merry Bridesmaid
A Very Merry Bridesmaid, Sursa: TV Insider

Luminile Crăciunului (The Christmas Temp, 2019)

Acest titlu urmărește povestea Karei (interpretată de Jennifer Gibson), o artistă care are un hotel de tip boutique apelează pentru a-i asigura decorațiunile de crăciun. Ea își propune să dea tot, pur și simplu, tot ce poate pentru a ieși în evidență, însă lipsa de experiență îi stă în cale: după are să termine ceea ce și-a propus, un critic de artă îi va analiza rezultatele. În scurt timp, Kara își dă seama că acest „critic de artă” nu va avea impact doar pe plan profesional, ci, încet dar sigur, va deveni și o variabilă importanță a vieții ei sentimentale.

The Christmas Temp
The Christmas Temp, cu Jennifer Gibson, sursa: International Business Times

Un Crăciun în Texas (Lonestar Christmas, 2020)

Acest film emoționant (dar și amuzant și romantic) urmărește povestea lui Stephanie, care este mamă văduvă ce decide ca de Crăciun să-și ducă fiicele să petreacă sărbătorile cu tatăl ei. Însă Stephanie (interpretată de Erin Oliver) nu are o relație prea bună cu acesta, și mereu și-a dorit să plece din Texasul mohorât. Totuși, de îndată ce ajunge acolo, îl observă pe Marco, proprietar al unui restaurant Mexican, de la care va învăța nu doar ce este iubirea, ci și ce înseamnă să îi ierți pe cei dragi.

Imagine Lonestar Christmas
Lonestar Christmas, cu Erin Oliver, sursa: Dailymotion

Crăciunul de la Coyote Creek (Coyote Creek Christmas, 2021)

Un alt titlu premieră este Crăciunul de la Coyote Creek, care îi reunește în distribuție pe actorii Ryan Paevey (care joacă rolul lui Dylan) și Janel Parrish (care joacă rolul lui Paige). Paige este organizatoare de evenimente, iar de Crăciun se hotărăște să meargă acasă, la fastuosul han care reprezintă locul unde a copilărit. Acolo se întâlnește cu Dylan, dar ea nu știe că el, de fapt, vrea să cumpere hanul pe care părinții, în secret, s-au hotărât să-l vândă. Într-un film cu tensiuni și tente romantice și comedie, relația dintre cei doi atinge cote inimaginabile.

Actorii din Coyote Creek Christmas
Coyote Creek Christmas, cu Ryan Paevey și Janel Parrish, sursa: Soap Opera Network

Un orășel fermecător (A Very Charming Christmas Town, 2020)

Un film cu Natalie Hall, care joacă rolul lui Aubrey Lang, și Jon Prescott, în rolul lui Sawyer, într-o poveste de Crăciun modernizată – Aubrey este bloggeriță, iar Sawyer este coordonatorul comunității și proprietarul unui mare magazin de ciocolată. Când Aubrey îl întâlnește pe acesta, nu durează mult până când iubirea se înfiripă și, încetul cu încetul, magia spiritului de Crăciun se face resimțită în întreaga comunitate daneză Solvang. Cadrul acțiunii este foarte frumos, iar acest film chiar spune o poveste emoționantă și înălțătoare.

Actori Filmul A Very Charming Christmas Town
Filmul A Very Charming Christmas Town, cu Natalie Hall și Jon Prescott, sursa: The Harlton Empire

Secretul Crăciunului (Christmas Unwrapped, 2020)

Charity (Amber Stevens West) este o reporteriță cinică, însă primește ocazia vieții ei când șefa îi dă misiunea de a-l descoperi pe Erik Gallagher (Marco Grazzini), un burlac chipeș, milionar, care în fiecare Crăciun îi ajută pe cei mai puțin norocoși. Erik pretinde că toate donațiile făcute sunt finanțate de Moș Crăciun, așa că misiunea lui Charity este să descopere de unde provin cu adevărat toți banii – lucru pe care alți reporteri n-au reușit să-l afle. Conștientă că se va avânta într-o misiune în care e în joc cariera ei, Charity încearcă să petreacă tot mai mult timp cu Erik. Când află care este secretul, trebuie să decidă dacă a spune adevărul merită, într-adevăr, toate repercursiunile pe care le-ar putea avea – distrugerea însăși a magiei Crăciunului și a dragostei.

Un bărbat și o femeie se privesc
Filmul Christmas Unwrapped, cu Amber Stevens West și Marco Grazzini, sursa IMDb

Campanie de Crăciun (Jingle Around the Clock, 2018)

Un film în regia lui Paul Ziller, după un scenariu de Joie Botkin, Brooke Nevin și Zac Hug, cu o distribuție formată din actorii Brooke Nevin, Michael Cassidy și Jeremy Guilbaut în rolul personajelor principale, care urmărește povestea lui Elle. Nici în anul acesta, contrar planurilor făcute, nu va putea fi acasă de Crăciun, pentru o reuniune în familie – iarăși, intervine munca. Și pentru a obține promovarea mult dorită, care îi va schimba cariera, Elle este nevoită să facă echipă cu Max, care are o cu totul o altă viziune asupra sărbătorilor festive. Într-un duo absolut delicios, cei doi vor descoperi că, de data aceasta, îi leagă ceva mult mai intens decât munca.

Cuplu ținându-se n brațe, se privesc în ochi
FIlmul Jingle Around the Clock, în regia lui Paul Ziller. Sursa: Finding Winderland

Încurcătură de Crăciun (A Twist of Christmas, 2018)

În frenezia de dinaintea Crăciunului, doi părinți singuri – Abby (Lachey), o mamă muncitoare și extrem de ocupată, și Ryan (Zub), avocat copleșit de toate sarcinile, își iau copiii pentru a-i asista la cumpărăturile de Crăciun, dar acolo cei doi își încurcă, din greșeală, jucăriile. Așadar, cei doi trebuie să se întâlnească, dar pare să nu se suporte unul pe celălalt. Pentru a readuce tot pe drumul cel bun, cei doi trebuie să se ajute reciproc și să salveze, fără să-și dea seama că pe parcurs se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt, planurile pe care le au pentru sărbători.

Cover film A Twist of Christmas, 2018
A Twist of Christmas, cu Vanessa Lachey, Brendon Zub, Rick Fox. Sursa: Plex

Un ajutor de Crăciun (If I Only Had Christmas, 2020)

Un film de Crăciun absolut superb, în regia lui David Weaver, după un scenariu scris de Sarah Montana și Jim Head, cu Candace Cameron Bure, Warren Christie și Jordana Largy, care spune povestea unui publicist vesel, cu spirit comunitar, care este nevoit să facă echipă cu unul dintre cei mai cinici vicepreședinți, și echipa sa eclectică, pentru a ajuta o organizație caritabilă aflată în nevoie. Cu un scenariu amuzant, presărat cu glume, situații neașteptate, dar și cu o atmosferă caldă, plină de emoție, festivă, Un ajutor de Crăciun chiar este filmul care pare că s-ar potrivi cel mai bine acestei perioade festive, în care oamenii ar trebui să fie mai buni, mai ajutători.

Bărbat și femeie ce zâmbesc
If I Only Had Christmas, Candace Cameron Bure, Warren Christie și Jordana Largy. Sursa: The Harlton Empire

Crăciun pe Aleea cu Caprifoi (Christmas on Honeysuckle Lane, 2018)

Un film în regia lui Maggie Greenwald, după un scenariu scris de Mary Beth McDonough, care este inspirat din cartea The House on Honeysuckle Lane, împreună cu Caitlin D. Fryers, și care îi reunește în distribuție pe Alice Witt, Colin Ferguson, Laura Leighton. Filmul se concentrează pe povestea Emmei care, de sărbători, se întoarce acasă pentru a sta împreună cu frații ei, acolo unde a crescut. Însă, după moartea recentă a părinților lor, frații sunt cu greu de acord să vândă casa de pe Honeysuckle Lane – însă vor avea de înfruntat o mulțime de piedici, printre care dorința Emmei ca acest lucru să se întâmple. Un film emoționant despre ce lăsăm în urmă, cât de important este să prețuim ceea ce avem la momentul potrivit.

Mulțime de oameni
Christmas on Honeysuckle Lane, în regia lui Maggie Greenwald. Sursa: Hallmark

Holly și Ivy (Holly & Ivy, 2020)

Un alt titlu din maratonul filme de Crăciun Diva este Holly & Ivy, în regia lui Erica Dunton și după un scenariu scris de Jamie Pachino. Avându-i în distribuție pe Marisol Nichols, Jeremy Jordan și Parrish Janel, în rolurile principale, spune povestea unui antreprenor care se oferă să o ajute pe o femeie să-și renoveze casa pentru a putea adopta cei doi copii bolnavi ai vecinului ei. Un film despre bunătatea pe care ar trebui să o afișăm în această perioadă feerică de sărbători și despre oameni care, ajutându-se reciproc, pot crea o lume mai bună, mai frumoasă. Un titlu extrem de emoționant care, cu siguranță, îți va smulge o lacrimă și te va mișca.

Holly & Ivy, film de Crăciun
Holly & Ivy, în regia lui Erica Dunton. Sursa Lifetime Uncorked

Cu bărcuța de Crăciun (Christmas Sail, 2021)

Totul începe atunci când Liz este chemată să se întoarcă în orașul natal, împreună cu fiica ei, deoarece tatăl ei înstrăinat, Dennis, s-a rănit la braț și nu mai poate să-și aibă singur de grijă. De când a murit soția sa, el a devenit tot mai retras – Crăciunul nu mai înseamnă nimic pentru el. Când Liz află că, pe lângă toate acestea, tatăl ei este amenințat cu evacuarea, deoarece nu și-a plătit ipoteca, îi vine ideea de a repara vechea lor barcă, și de a participa la parada de lumini din acest an. În acest an, se oferă un premiu în bani câștigătorului, care ar putea reprezenta și soluția problemelor tatălui ei. În fiecare an, mama lui Liz se străduia să facă totul ca la carte la această paradă. Chiar dacă Dennis nu vrea să participe, Liz este ajutată de Luke, cel mai bun prieten al ei din copilărie. Vechi sentimente sunt reaprinse, și nu doar Dennis își recapătă toate simțămintele cândva pierdute. Un film emoționant, extrem de frumos!

Familie ce privește o barcă împodobită
Christmas Sail, cu Katee Sackhoff, Patrick Sabongui, Terry O’Quinn. Sursa Entertainment Weekly

Nuntă de Crăciun (Merry Liddle Christmas Wedding, 2020)

Filmul urmărește povestea lui Jacquie (Kelly Rowland) și a lui Tyler (Thomas Cadrot), cei doi încercând să-și planifice nunta perfectă de Crăciun. Totuși, planurile lui Jacquie sunt date peste cap atunci când familia ei „efervescentă” intervine în procesul planificării, iar planificatorul nu doar că este îngâmfat, dar își propune și să demisioneze în semn de protest. Deși pare că nimic nu decurge conform planurilor, Jacquie și Tyler au parte de o nuntă de Crăciun mai memorabilă decât ar fi crezut și decât ar fi putut visa vreodată. Doar că într-o cu totul altă formă – autentică!

Miri ce dansează
Merry Liddle Christmas Wedding, Kelly Rowland și Thomas Cadrot. Sursa: Lifetime Uncorked

Un Crăciun la Dollywood (Christmas at Dollywood, 2019)

Un film cu magnifica Dolly Parton, dar și cu Danica McKeller, Niall Matter, Zoë Noelle Baker, în regia lui Michael Robinson, după un scenariu de Nina Weinman. Filmul urmărește povestea unui planificator de evenimente din New York care, de sărbători, se întoarce acasă (Tennessee) și ajunge să lucreze pentru evenimentul de Crăciun de la Dollywood, într-o ocazie de-a dreptul specială: cea de-a treizecea aniversare. Alături de directorul de operațiuni al parcului organizat special pentru distracții, rezultatele vor fi „de zile mari”. Un film foarte amuzant, cu personaje foarte frumos create și situații delicioase, pe placul oricărui membru al familiei. Dolly Parton este o emblemă a cinematografiei, așa că nu veți vrea să ratați acest titlu superb!

Cuplu ce se privesc, în fața unui brad uriaș împodobit cu lumini
Christmas at Dollywood, cu Dolly Parton, Danica McKeller, Niall Matter, Zoë Noelle Baker. Sursa IBT

Borcănele de Crăciun (Christmas Jars, 2019)

Bazat pe romanul omonim al lui Jason Wright, filmul urmărește povestea reporterului Jensen Hope, care descoperă secretele din spatele așa-numitelor ”Christmas Jars” – borcănele umplute cu bani și dăruite, în mod anonim, persoanelor nevoiașe. Fenomenul a schimbat viețile pentru foarte multe persoane. Mai mult decât o tradiție, acest fenomen a luat rapid amploare și de fapt chiar a depășit „granițile ficționale” ale unei cărți, multe persoane, din întreaga lume, dorind să ajute, împărțind borcănele cu bani nevoiașilor. În regia lui Jonathan Wright, după un scenariu de Andrea Stevens și Jason Wright, cu Jeni Ross, Markian Tarasiuk și Tara Yelland, chiar este un film deosebit de emoționant, despre bunătate și comunitate (cartea, de asemenea, este poate mult mai bună decât filmul – v-o recomandăm cu încredere).

Trailer Christmas Jars

Coincidenţe de Crăciun (A Godwink Christmas: Meant for Love, 2019)

Mai multe coincidențe, și ceva absolut întâmplător, îi aduc împreună pe Alice și Jack, doi străini din familii complet diferite, pentru a sărbători o nuntă în weekend. Încurajată de familia ei, în fruntea căreia se află Olga, Alice renunță la toate prejudecățile pe care le are când vine vorba de a întâlni pe cineva, asta după o relație eșuată. Între timp, din ce în ce mai multe godwinks – „acele coincidențe care nu sunt deloc coincidențe” – îi apropie pe Alice și Jack, ambii încercând să-și echilibreze viețile personale și profesionale, lucru care nu le va fi prea ușor. Însă, cu toate acestea, cei doi nu-și dau seama că s-au căutat unul pe celălalt aproape întreaga viață.

A Godwink Christmas Meant for Love
A Godwink Christmas: Meant for Love, sursa: TV Guide

Ne vedem de Crăciun (Meet Me at Christmas, 2020)

Un film de Crăciun în regia lui Annie Bradley, după un scenariu de Jennifer Aspen, John-Eliot Jordan, cu Catherine Bell, Luke Bilyk și Mark Bellamy. Când planificatorul nunții fiului lui Joan (Chaterine Bell) renunță, în mod neașteptat, să coordoneze nunta, ea trebuie, împreună cu unchiul miresei, Beau (Deklin), să facă echipă pentru a duce misiunea la bun sfârșit. Pe măsură ce ei lucrează împreună, unul alături celuilalt, descoperă că, de fapt, destinele și trecutul lor nu sunt chiar atât de diferite pe cât ar fi crezut, ci mult mai întrepătrunse. Iubirea se poate arăta în moduri din ce în ce mai necunoscute, nebănuite, iar doi necunoscuți își pot schimba viața unul celuilalt, atât timp cât își oferă șansa de a vorbi și de a se cunoaște în profunzime.

El și ea bat palma, într-un cadru de iarnă, cu un om de zăpadă între ei
Meet Me at Christmas, în regia lui Annie Bradley. Sursa: Finding Wonderland

Sunetul Crăciunului (Sound of Christmas, 2016)

Un film în regia lui Harvey Crossland, după o poveste scrisă de Lias Reisner și Kewis Chesler, Kaleigh Stutton, avându-i în distribuția principală pe actorii Lindy Booth, Robin Dunne, Micah Kalisch, a cărui acțiune se desfășoară în perioada Crăciunului, când o profesoară de muzică de la liceu este angajată de un văduv chipeș pentru a da ține lecții de muzică fiicelor sale pasionate, dar adolescente și extrem de greu de ținut în frâu. Încetul cu încetul, viețile lor se schimbă, iar pe măsură ce membrii familiei se cunosc, fiecare învață importanța iubirii, a prieteniei, însă și care este, de fapt, adevărata semnificație a Crăciunului. Plin de speranță, emoționant, pe alocuri și extrem de amuzant, cu siguranță va fi spre încântarea întregii familii, de la mic la mare.

Cuplu îmbrăcat galant
Sound of Christmas, în regia lui Harvey Crossland. Sursa Vision TV

Un ajutor de Sărbători (Twinkle All the Way, 2019)

Un film în regia lui Brian Herzlinger, după un scenariu de Megan Henry și Brian Herzlinger, avându-i în distribuție pe Sarah Drew, Ryan McPartlin, Lesley Ann Warren, care urmărește o frumoasă poveste de dragoste dintre doi părinți singuri, cu fiice tinere, care se apropie tot mai mult, pe măsură ce contribuie la proiectele celorlalți – Candace cu nunta și Henry cu clientul său extrem de pretențios, select, doamna Stutton, și petrecerea ei anuală VIP ce se desfășoară în ajunul Crăciunului. Amuzant, cu replici delicioase, personaje convingătoare, dar și situații emoționante și profunde, un film despre adevărata semnificație a sărbătorii de Crăciun și cât de important să ai pe cineva alături în anumite situații, pentru a le depăși mult mai ușor.

Trailer Twinkle All The Way

Seara de crăciunițe (Poinsettias for Christmas, 2018)

Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, Ellie primește un apel prin care i se solicită să se întoarcă acasă pentru a-și ajuta tatăl la sera de crăciunițe a familiei. Miza? Afacerea familiei și succesul acesteia – trebuie livrate zeci de mii de plante pentru parada anuală a orașului. Totuși, există o mare problemă – crăciunițele nu s-au colorat încă, nu au înflorit. În timp ce Ellie caută soluția, își amintește unde se află cu adevărat inima ei și se îndrăgostește, din nou, de botanistul local, el fiind și cel care va veni cu soluția. O idee autentică, o intrigă foarte frumos construită și un film care îți va topi inima, alături de multe altele din maraton de filme de Crăciun DIVA.

Trailer Poinsettias For Christmas

După cum am spus, în acest maraton filme de Crăciun DIVA vor exista atât titluri în premieră, cât și titluri festive – care vor fi redate mult mai des și care, în anii trecuți, au mai apărut la TV. Când vine vorba de perioada Crăciunului, de la târguri de Crăciun până la filme și alte festivități ce dau culoare și magie acestei sărbători minunate, nimic nu se compară cu timpul petrecut în familie, alături de cei dragi și de prieteni, celebrând bucuria de a fi împreună și de a trăi clipe memorabile. Iar maratonul de filme de Crăciun DIVA se anunță a fi exact ce trebuie pentru cei care, alături de o ciocolată caldă, în confortul păturilor pufoase, vor să se relaxeze vizionând o mulțime de titluri dintre cele mai frumoase.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.