Free cookie consent management tool by TermsFeed

Perioada magică a anului se apropie cu pași mărunți, iar târgurile de Crăciun sunt destinația preferată de către mulți dintre noi și asta din motive bine întemeiate. Este greu de imaginat o modalitate mai potrivită de a intra în spiritul sărbătorilor, decât cumpărând ornamente și cadouri realizate manual de la tarabe frumos decorate, gustând delicii festive și sorbind vin fiert în timp ce cutreieri piețele orașelor îmbrăcate în haine de sărbătoare. Încă nu te-ai hotărât unde vrei să petreci sărbătorile? Iată o lista cu Târguri de Crăciun din Europa ce merită vizitate.

Târgul de Crăciun de la Praga

Praga, cât te iubim de Crăciun! Piață Wenceslas din orașul vechi este un rai pentru cumpărături în această perioada. Bradul de Crăciun înalt de 22 de metri este decorat cu mii de lumini, îngeri, stele și turtă dulce. Sub acesta, vizitatorii vor regăsi o scenă a Nașterii Domnului. Bucurați-vă de o cană aburindă de cafea și coniac, în timp ce explorați tot ce este mai frumos din capitala Cehiei. Vytopna este un restaurant situat la primul etaj al unei clădiri cu ferestre uriașe, de unde poți admira întreaga piață Wenceslas. Aici, mâncărurile și băuturile sunt servite la masă prin intermediul unui tren pe șine, care circulă în jurul întregului local. Această piață este bine cunoscută în toată republia Cehă datorită prețurilor foarte accesibile și a localizării perfecte, chiar în inima Pragăi. Varietatea de alimente și băuturi vândute la târgul de Crăciun este foarte generoasă și te poți bucura de ele în timp ce asculți colinde cântate în fiecare zi de diverși interpreți.

Târgul de Crăciun de la Praga
Târgul de Crăciun de la Praga. Sursa: Just a Pack

Târgul de Crăciun din Colmar

Colmar este locul în care magia Crăciunului este simțită în cea mai pură formă. Drumul este împrejmuit de lumini care leagă cele 6 piețe aflate chiar în mijlocul centrului vechi al orașului. Acestea formează un labirint de străduțe mărginite de case vechi de un secol. Turiști din toate colțurile lumii vin în Colmar pentru a trăi experiențe încântătoare și unice. Piețele de Crăciun din Alascia sunt îndrăgite și vizitate de mii de oameni pentru decorațiunile uimitoare și atenția la detalii, dar în special pentru brazii albi ce înconjoară arhitectura de basm, acestea reușind să te trimită cu gândul la imaginile cărților cu povești de Crăciun. Aici te poți plimba pe aleile iluminate subtil, poți încerca specialități artizanale, sau poți găsi adoul perfect printre decorațiunile deosebite. Într-o cramă primitoare, ai putea descoperi secretele vinului alascian sau pur și simplu te poți bucura de moment, ascultând colindele cântate de copii în bărcile de pe rău.

Târgul de Crăciun de la Colmar, clădiri împodobite cu beteală și globuri
Târgul de Crăciun de la Colmar. Sursa foto: Christmas in Alsace

Târgul de Crăciun de la Nurnberg

În fiecare an, înainte de sărbători, orașul german devine un oraș al luminilor, care se umple de colinde și arome de mere coapte, portocale și scorțișoară. Piața unde are loc târgul de Crăciun de la Nurnberg se numără printre cele mai cunoscute piețe din Germania. Anual, mii de turiști vin în „micul oraș de lemn și pânză” pentru micii cârnăciori tradiționali, turtă dulce absolut delicioasă, atmosfera istorică, dar și pentru faimosul Christkind. Dar cine este acest personaj? Ei bine, așa cum toți copiii din lume îl așteaptă pe Moș Crăciun, copiii de aici îl așteaptă pe Christkind, cel care le aduce cadourile în seara de ajun. Acesta este un înger drăguț, cu bucle blonde, atât de iubit de cei mici. În timpul plimbării pe străzile orașului vechi, vei asculta cântecele specifice de Crăciun care se îmbină cu miresmele de vin fiert. Piețele din Nurnberg au de oferit experiențe deosebite și unice tuturor celor care iubesc Crăciunul și vor să se bucure din plin de spiritul sărbătorilor.

Târgul de Crăciun de la Nurnberg
Târgul de Crăciun de la Nurnberg. Sursa foto: Trailfinders

Târgul de Crăciun de la Viena

Să ne imaginăm aerul proaspăt, strălucirea a mii de luminițe, arome de prăjituri, migdale și vin fiert! Aceasta este o piață de Crăciun vieneză. O poartă înaltă, ornată cu o mulțime de lumânări își deschide porțile pentru turiștii veniți aici din întreaga lume. 125 de tarabe din lemn, decorate festiv, au de oferit băuturi tradiționale, bomboane și ciocolată, jucării realizate manual, bijuterii, decorațiuni pentru bradul de crăciun și cadouri de sezon pentru cei dragi. În lumea vieneză a gheții, pationarii fac spectacol în parcul Primăriei frumos iluminat.

Un alt loc extrem de căutat de către îndrăgostiți este reprezentat de pomul cu inimioare. Iar pentru copii, parcul adăpostește o întreagă lume de poveste din care nu lipsesc caruselul, pationarul și ieslea decorativă, aceasta înfățișând scena nașterii Mântuitorului. Bucură-te de momente cu adevărat speciale, petrecute alături de cei dragi într-un cadru feeric!

Târgul de Crăciun de la Viena
Târgul de Crăciun de la Viena. Sursa foto: ClickandGo

Târgul de Crăciun de la Copenhaga

Capitala daneză dăruiește celor care vin să o viziteze în această perioadă, o atmosferă de poveste pe care danezii, cunoscuți ca fiind cei mai fericiți oameni din lume, o păstrează pe toată perioada lunii decembrie. Orașul are nenumărate atracții de oferit vizitatorilor săi, printre care Grădinile Tivoli și piețele de crăciun Nyhavn și Piața Nouă a Regelui. Grădinile Tivoli sunt al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume și aici vei găsi un loc cu totul special, plin de lumini, cu pomi împodobiți și multe căsuțe de lemn, parcă desprinse din povești, de unde poți cumpăra dulciuri de sezon și băuturi calde. În Piața Nouă a Regelui vei găsi un cadru istoric unde te poți bucura de priveliștea hotelului D’Angleterre și Magasin. Tot aici puteți vedea trăsura și caii lui Carlsberg. Muzica și divertismentul, acompaniate de tarabele cu vin fiert și clătite olandeze, toate într-un cadru de sărbătoare, conduc la o experiență de Crăciun autentică.

Târgul de Crăciun de la Copenhaga
Târgul de Crăciun de la Copenhaga. Sursa foto: liveyourdream

Târgul de Crăciun de la Budapesta

Cea mai mare și longevivă piață de Crăciun din capitala Ungariei este Piața Vorosmarty. Aceasta este situată în inima Budapestei, un oraș deosebit și vibrant pe tot parcursul anului, însă care se bucură de un farmec aparte iarna, în special în perioada sezonului festiv. La târgul Vorosmarty te poți încânta cu produse artizanale tradiționale maghiare, având din plin opțiuni delicioase în ceea ce privește mâncărurile. Printre acestea se numără și faimoasele langoși, Kurtoskalasc, cârnăciori prăjiți, castane prăjite și multe altele. În jur de 100 de tarabe cu bunătăți sunt amenajate în jurul bradului zvelt, decorat în haine de sărbătoare. Cântecele, luminile, mirosul înțepător de brad și toate aromele unesc marea de oameni în jurul lui, unde se bucură din plin de atmosfera încărcată de farmec. Pe străzile îmbrăcate în lumini strălucitoare se desfășoară zilnic spectacole, concerte de cor, ateliere și momente dedicate copiilor, care îl includ bineînțeles pe Moș Crăciun. Ceea ce este cu adevărat plăcut la piața Vorosmarty este spiritul festiv care predomină oriunde ai privi.

Târgul de Crăciun de la Budapesta
Târgul de Crăciun de la Budapesta. Sursa foto: Christmas Market in Europe

Târgul de Crăciun de la Helsinki

Nordicilor chiar le place să celebreze sezonul sărbătorilor! De Crăciun, vizitatorii străini invadează Finlanda, cunoscută și ca „Țara lui Moș Crăciun”. Încă de la începutul lunii decembrie, turiștii încep să se adune la târgul organizat în Piață Senatului. Aceasta este înconjurată de aproximativ 140 de tarabe ninse și pline de culoare. O plimbare printre acestea, vine la pachet cu mirosul migdalelor prăjite, dar și a multor alte bunătăți și băuturi specific finlandeze, cum ar fi glogi – o băutură tradițional nordică în timpul iernii, un cocktail realizat din vin fiert și condimentat cu scorțișoară, vanilie, nuci și stafide. Pe lângă mâncărurile de sezon delicioase, tarabele oferă și o mulțime de opțiuni pentru cumpărături, printre care se numără obiectele artizanale și de design, meșteșuguri populare, îmbrăcăminte pentru iarnă dar și numeroase simboluri ornamentale de Crăciun, puse la dispoziție de vânzătorii care vin aici din întreaga Finlandă. Luminile împodobesc fiecare străduță, iar serile armonioase și lungi de decembrie te învăluie în farmecul lor.

Târgul de Crăciun de la Helsinki
Târgul de Crăciun de la Helsinki. Sursa foto: stgeorgehelsinki

Târgul de Crăciun de la Stockholm

Crăciunul este despre amintiri, despre mirosul de brad și căldura din suflete. Lasă-te cuprins de spiritul sărbătorilor Veneția Nordului, cu o prăjitură de turtă dulce într-o mână și cu o ceașcă de glogi cald în cealalta. Mirosurile de mirodenii și scorțișoară ne amintesc de copilărie. De la superbele tarabe din piață Gamla Stan din Orașul Vechi, până la târgurile fastuoase de Crăciun, Stockholm are ceva de oferit pentru fiecare: vizitează piața și bucură-te de priveliștea de basm sau mergi la cumpărături sub frumoasele decoruri festive care luminează străzile în fiecare an de mii de beculețe. Câteva zile petrecute în capitala Suediei în preajma sărbătorilor îți vor umple sufletul de magie și romantism în timp ce pașii te poartă pe străduțele pitorești din orașul medieval. Târgul de Crăciun îți va dezvălui o priveliște de neuitat asupra orașului Stockholm, dar și alte mici detalii pe care te lăsăm să le descoperi singur.

Târgul de Crăciun de la Stockholm, fotografie panoramică
Târgul de Crăciun de la Stockholm. Sursa foto: Visit Stockholm

Târgul de Crăciun din Basel

Bine ați venit la târgul de Crăciun din capitală Elveției! Orașul este situat de-a lungul râului Rin, care străbate centrul orașului, acesta bucurându-se de un farmec cu totul aparte în perioada Crăciunului. În apropierea sărbătorilor, brazii de pe o parte și de altă a răului sunt că niște santinele puternic luminate, care ghidează vizitatorul. Piață de Crăciun din Basel este împărțită în 2 târguri diferite două puncte Barfuserplatz și Munsterplatz. Acestea adăpostește tarabe amenajate de sărbătoare, care oferă o gama largă de preparate capabile să satisfacă orice pofticios. În timpul plimbării printre tarabele din Barfuserplatz vei găși decorațiuni home-made, bijuterii și suveniruri, în timp ce în Munsterplatz te poți bucură de mărețul brad de Crăciun. Tot aici poți servi o farfurie cu raclett (preparat elvețian rezultat din încălzirea brânzei răzuirea părții topite, cartofiori, ceapă și castravete murat) sau poți savura o cană de vin fiert, înconjurat de  o priveliște încântătoare două puncte Rinul și luminile strălucitoare ale orașului.

Târgul de Crăciun de la Basel
Târgul de Crăciun de la Basel. Sursa foto: Christmas Market in Europe

Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu este minunat! Nu trebuie neapărat să pleci din țară în „luna cadourilor” pentru a te bucura de spiritul sărbătorilor. Aici, în Capitala Culturală Europeană, împreună cu cei dragi, te încânți cu mirosul și gustul preparatelor tradiționale românești. Atât turiști români, cât și străini vin la Sibiu datorită tradiției și atmosferei de poveste, fiind un punct principal de atracție în preajma sărbătorilor de iarnă. Piața din centrul orașului medieval bucură oameni în fiecare iarnă cu atmosfera caldă și primitoare, căsuțele bogate în decorațiuni și deliciile gastronomice, care mai de care mai atrăgătoare. Sunetul clopoțeilor, mirosul de turtă dulce și aromă vinului fiert fac parte din bucuriile pe care le regăsim aici. De asemenea, caruselul, roata și căsuța lui Moș Crăciun, te conduc spre o atmosferă de basm, în cea mai îndrăgită perioada a anului. De la magazine, la căsuțele de poveste sau străzile frumos luminate, toate vorbesc despre un moment ce necesită o atenție deosebită.

Târgul de Crăciun de la Sibiu fotografie panoramică
Târgul de Crăciun de la Sibiu. Sursa foto: Antena 3 CNN

Dacă Moș Crăciun ar avea suficient timp liber pentru a-și lua o vacanță, cu siguranță ar alege una dintre destinațiile de mai sus pentru a se simți ca acasă. Dacă îți dorești să simți din plin energia Crăciunului, alege o destinație unde vei rămâne cu amintiri de neuitat din piețele ce găzduiesc artă și meșteșuguri, delicioase preparate tradiționale și băuturi calde pentru zilele friguroase de iarnă. Sper că ti-a plăcut materialul meu cu „Târguri de Crăciun din Europa ce merită vizitate”. Dacă ai si alte sugestii, aștept propunerea ta în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.