Free cookie consent management tool by TermsFeed

Arhitectura dezvoltată de compania ARM stă la baza fiecărui cipset și procesor disponibil pe piață. Dispozitive precum iPhone, iPad dar și altele dezvoltate de Samsung, LG, Xiaomi sau Allview folosesc procesoare bazate pe arhitectura ARM. ARM a încheiat un acord cu SoftBank, o mare companie de telecomunicații din Japonia. Aceasta este prima achiziție majoră de când Masayoshi Son a preluat frâiele companiei după plecarea lui Bikesh Arora.

Poate nu știți dar în afară de PC-uri, tehnologiile dezvoltate de ARM sunt prezente în fiecare dispozitiv pe care îl folosim, de la smartphone la TV la aparatele casnice. […] ARM va continua să dezvolte procesoare pentru variate segmente din industria de procesare și după achiziție […]

– spune Simon Segars, CEO al ARM într-un clip video.

Conform acordului încheiat de cele două companii, SoftBank achiziționează ARM pentru 31 de miliarde de dolari. Tranzacția ar putea duce la scăderea prețului cipseturilor dezvoltate de ARM, – spune Simon Segars, CEO al ARM.

Achiziția va accelera procesele de dezvoltare iar investițiile vor crește conform spuselor lui Segars. Viitoarea competiție dintre ARM și Intel va duce la o dezvoltare mai rapidă și la prețuri mai mici pentru procesoare.

Procesoare mai ieftine va însemna și dispozitive mai ieftine ne spune Jim McGregor, analist principal la Tirias Research

ARM ar putea să intensifice dezvoltarea modem-urilor wireless și a tehnologiei senzorilor dar și a resurselor dedicate server-elor, o piață pe care Intel o domină.

– mai spune McGregor

ARM a încercat să evite PC-urile, o piață care se află în scădere dar cipurile dezvoltate sunt prezente în produse precum Raspberry Pi și BeagleBone.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.