Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD a lansat noua placă video Radeon RX 480 în cadrul evenimentului Computex 2016. Noua placă video folosește primul procesor cu arhitectura Polaris și este capabilă să ofere utilizatorilor capabilități VR (Virtual Reality) la un preț impresionant de doar 200$.

Cu aproape o lună în urmă scriam despre lansarea GeForce GTX 1080 de la Nvidia iar la sfârșitul lunii Mai despre disponibilitatea în stocul magazinului online Cel.ro a GTX 1080. Se pare că a trecut puțin sub o lună până când AMD a anunțat cea mai nouă soluție grafică high-end a sa și anume Radeon RX 480.

Comparație soluții grafice AMD Radeon
Comparație soluții grafice AMD Radeon

AMD și-a început prezentarea cu noua arhitectură Polaris, arhitectură ce stă la baza noilor plăci grafice din seria Radeon RX care introduc noi nivele de performanță VR și tehnologii de ultimă generație la o varietate extinsă de preturi. Radeon RX 480 oferă capabilități VR premium la un preț de pornire de doar $199 pentru versiunea cu 4GB memorie (ca să vă faceți o idee, GeForce GTX 1080 este disponibilă la un preț de aproximativ 3.590 lei – sunt disponibile versiuni de la Asus, Zotac sau EVGA).

Conform informațiilor disponibile, Radeon RX 480 va ajunge în magazine începând cu 29 Iunie și va deveni astfel cea mai accesibilă soluție destinată unei experiențe VR premium pe PC care oferă capabilități impresionante la un preț de invidiat.

VR este cel mai asteptat moment in dezvoltarea către o experiență imersivă totală, viziunea AMD din anul 2008 Cinema 2.0 fiind prima predicție în acest sens – ce făcea referire la covergența dintre experiența imersivă și interactivitatea cu utilizatorul,” – a spus Raja Koduri, vicepreședinte senior și chief architect, Radeon Technologies Group, AMD.

Odată cu această lansare de la AMD și disponibilitatea pe piață a noii plăci video ne putem aștepta la multe de la piața IT. Următoarea perioadă ne-ar putea aduce noi laptop-uri și PC-uri cu capabilități VR la prețuri accesibile. AMD mizează pe extinderea de produse dedicate realității virtuale prin folosirea soluțiilor grafice ce folosesc arhitectura Polaris. Radeon RX 480 poate deveni catalizatorul extinderii pieței de VR, care este estimată la 100 de milioane de utilizatori în următorii 10 ani.

Prețul redus de adopție va oferi companiei o nouă strategie ce țintește către lansarea de noi arhitecturi grafice în segmente de piață cu volum ridicat, la început, pentru a susține creșterea cotei de piață a produselor Radeon. Sperăm ca Radeon RX 480 să ajungă pe piața de la noi din țară la fel de rapid cum a ajuns GTX 1080.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.