Free cookie consent management tool by TermsFeed

Peste 13,500 de bucureșteni au participat la evenimentele din săptămâna tehnologiei, Bucharest Technology Week, desfășurată în perioada 23-29 mai.

Pasionații de tech au participat la conferințe tematice de business, workshop-uri, seminarii și dezbateri asupra rolului inovațiilor asupra diferitelor industrii și domenii. Săptămâna s-a încheiat cu o expoziție interactivă în care au fost prezentate soluții și produse care vor schimba viitorul, iar vizitatorii au devenit mai deschiși la adoptarea noilor tehnologii în viața lor, mulți exprimându-și dorința să folosească în curând inovațiile testate în Piața George Enescu.

 

„Digitalizarea oferă României o mare șansă de a ajunge din urmă țări mai avansate din punct de vedere tehnologic. Mă bucur că văd companii românești, inovative, prezente aici și al căror număr crește în fiecare moment.” – Ministrul Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, dl. Marius Bostan, invitat de onoare al evenimentului.

Peste 40 de evenimente în tot orașul

Bucharest Technology Week a creat o mișcare de tehnologie în tot orașul, în care s-au implicat 30 de organizatori de evenimente, incluse sub umbrela festivalului. Printre ele s-au numărat:

  • discuții și prezentări despre impactul tehnologiei în diferte domenii (Artă și tehnologie, Tehnologie și inovație în industria culturală, Rolul tehnologiei în educație)
  • workshop-uri pentru profesioniști (Leadership relațional, JS Meetup, Marketing online pentru utilizatorii de smartphone)
  • seminarii pentru antreprenori (Lecția de start-up, Surse de finanțare pentru start-upuri inovative)
  • prezentări ale unor proiecte realizate de studenți și elevi (Concept PRO, Casa EfDEN, Famelab)
  • evenimente pentru publicul larg (workshop de printare 3D, Primii pași în programarea de software, Workshop de robotică)

În plus, 25 de speakeri locali și internaționali au venit la București pentru a discuta despre rolul tehnologiei în business. Pentru 4 zile, în cadrul conferințelor Innovation Summit, Brands+Tech Summit, Enterprise-IT Summit și Java Dev Summit, manageri de top din companiile românești s-au alăturat liderilor internaționali pentru a dezbate inovațiile tehnologice care vor avea impact în anii viitori. Printre altele, participanții au aflat tehnici de inovație folosite de McLaren în formula 1, cum pot folosi realitatea virtuală pentru cercetarea nevoilor consumatorului, cum va afecta Internet of Things produsele dezvoltate de companii și care sunt actualizările planificare pentru platforma Java. Astfel au descoperit noi utilizări ale tehnologiei, care să îmbunătățească eficiența proceselor din companie.

13,500 de participanți la expoziția de tehnologie pentru publicul larg

Săptămâna s-a încheiat cu cea mai mare expoziție de tehnologie pentru consumatori. De vineri până duminică, în Piața George Enescu – Ateneu s-au strâns peste 13,500 de participanți, care au venit să testeze gadget-uri, roboți, drone și multe alte inovații. Una dintre vedetele expoziției a fost mașina electrică Tesla Model S, prezentă pentru prima oară la un eveniment de tehnologie. Ei i s-au alăturat modelele electrice și hibride prezentate de BMW, Toyota și Lexus România, Renault România, Autoklass Group, Badsi – Nissan, Ford România, Volkswagen și Audi.

Participanții s-au jucat și cu roboți: Zoomer este un câine care învață să reacționeze la comenzi vocale, iar roboții Ubtech Alpha 1S au dansat sincron, spre încântarea celor prezenți. În plus, vizitatorii au putut să cunoască roboți dezvoltați în România și premiați la concursuri internaționale, precum cei de linefollower, cei de minisumo și cei care urmăresc mișcarea persoanelor din jurul lor.

O altă temă a expoziției au fost orașele inteligente și cum tehnologia poate face viața mai bună cetățenilor din ea – prin soluțiile de monitorizare care pot fi instalate în casă și care au atras interesul celor prezenți.

Ediția a doua a evenimentului va avea loc în mai 2017, iar cei interesați pot afla ultimele noutăți de pe site-ul techweek.ro. Următorul eveniment major de tehnologie din București are loc pe 5-6 octombrie, la Romexpo. Internet&Mobile World este cea mai mare expo-conferință pentru soluții IT și digitale din Europa Centrala și de Est, reunind peste 7,500 de vizitatori. Doritorii își pot rezerva un loc gratuit înainte de 1 iulie prin înscrierea online pe imworld.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.