Free cookie consent management tool by TermsFeed

AOC anunță mult așteptatele succesoare ale seriei 75, monitoarele clasice de business ce aparțin seriei P1. Acestea au ecrane cu dimensiuni curprinse între 21.5 inci și 27 inci, panouri IPS, TN sau MVA, cu standuri ergonomice și ajustabile și o multitudine de posibilități de conectare cu alte dispozitive, intrări HDMI, DisplayPort, DVI și VGA. Pentru menținerea unei direcții sustenabile, favorabile unui viitor ecologic, seria P1 prezintă certificatele Energy Star 7, EPEAT Gold și TCO ecrans 7.

Design-subțire și numeroase configurații

Noile monitoare din seria P1 sunt echipate cu nenumărate intrări – VGA, DVI și DisplayPort (versiune 1.2) și HDMI. Fie că este vorba despre un notebook cu ieșire VGA, fie de o unitate cu multiple ieșiri DisplayPort, seria P1 este gata să primească semnal din partea unei variații de surse.

Printre caracteristicile distinctive ale acestei game se numără și intrarea laterală USB 3.0 (la modelele 22P1, 24P1, X24P1, Q27P1), iar majoritatea dispozitivelor periferice aflate în spațiul de lucru pot fi conectate la monitor prin intermediul porturilor accesibile. De asemenea, seria P1 ajută la menținerea unui spațiu organizat pe birou datorită integrării sistemului de cablu în suport, prin intermediul unui design special.

Ergonomie și sănătatea ochilor

Perioada lungă de lucru în fața unui monitor poate dăuna utilizatorilor dacă anumite aspecte nu au fost luate în considerare, precum ergonomia sau sănătatea ochilor. Ecranele seriei P1 dispun de suport AOC ergonomic, extrem de flexibil, cu dimensiuni între 130 mm (pentru ecran 21.5 inci) și 150 mm (pentru ecran 23.8 inci), ajustabil, pivotare între -175/+175°și opțiuni de înclinare 5/35°. Funcția de 90° a pivotului este folositoare în special pentru editarea textelor, programare și alte activități care necesită format vertical. Aceste trăsături permit cele mai bune poziții în fața monitorului, iar ecranele pot fi atașate sau detașate de suport printr-un singur buton (Easy Assembly) și fixate pe un suport VESA de perete.

Pentru a atenua tensiunea ochilor, monitoarele din seria P1 sunt echipate cu tehnologia Flicker-Free, care reduce lumina fundalului prin sistemul DC (Direct Current), în loc de PWM (Pulse Width Modulation) și cu modul Lowblue Light, care elimină undele albastre care dăunează ochilor.

Caracteristici pentru toate nevoile

Modelul entry level 22P1D este echipat cu un ecran de 21.5 inci TN cu rezoluție Full HD. Este singurul model din seria P1 care nu dispune de DisplayPort și intrare USB 3.0, dar este echipat cu difuzoare interne și suport ergonomic, ce poate fi ajustat până la 130mm.

Cel de-al doilea model cu ecran de 21.5 inci este 22P1, cu panou MVA, rezoluție Full HD, rată de contrast îmbunătățită și unghiuri de vizualizare mai mari. Suportul ergonomic are grad de ajustare până la 130 mm, precum modelul 22P1D, dar dispune de caracteristicile seriei P1: intrare încorporată USB 3.0, difuzoare și intrări precum DisplayPort 1.2.

Modelul 24P1 cu ecran de 23.8 inci dispune de un panou IPS cu rezoluție Full HD. Datorită tipului de panou, acesta prezintă un design fără rame pe 3 laturi, avantajos pentru setup-uri cu mai multe monitoare. Până în înălțimea de 150mm, suportul flexibil permite ajustare liberă, în funcție de nevoi. În anumite medii de lucru, monitoarele cu raport de aspect 16:10 sunt favorabile celor cu 16:9. Modelul X24P1 deține un ecran IPS impresionant, cu rezoluție de 1920×1200, raport de aspect de 16:10 și design fără rame pe 3 laturi. Datorită dimensiunilor mari pe verticală, acest model este potrivit pentru sporirea productivității în diferite activități (editarea de fișiere, editarea de documente).

În ceea ce privește dimensiunile mai mari de ecrane, modelul 27P1 dispune de un ecran de 27 inci IPS, cu rezoluție Full HD (1920x1080ppi), iar modelul Q27P1 dispune tot de un ecran 27 inci IPS, cu rezoluție QHD (2560x1440ppi). Ambele modele sunt echipate cu suport flexibil cu ajustare de până la 150mm.

Disponibilitate pe piață

Monitoarele 22P1D și 22P1 din seria P1, cu diagonala de 21.5 inci, vor fi disponibile începând cu luna mai, 2018, iar restul monitoarelor din aceeași serie vor fi disponibile începând cu luna iunie 2018.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.